Dodaj do ulubionych

WIECIE DLACZEGO W POLSCE JEST BEZROBOCIE?

IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 24.10.05, 20:43
Bo przepędzono żydów i znikł biznes w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Analityk Re: WIECIE DLACZEGO W POLSCE JEST BEZROBOCIE? IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.05, 22:02
      W Polsce jest problem bezpłacocia i wyzysku, a nie bezrobocia. Jeśli dla
      związania końca z końcem trzeba tyrać 12 godzin przez sześć dni w tygodniu to
      łatwo policzyć, że każdych dwóch pracujących zajmuje trzy miejsca pracy.
      • Gość: ND Re: WIECIE DLACZEGO W POLSCE JEST BEZROBOCIE? IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:53
        Bezrobocie to efekt bezkarności pracodawczej kliki, na co pozwala liberalny
        kodeks pracy. PO-twory miały pokusę uczynić tę bezkarność jeszcze bardziej
        bezkarną- doprowadzić do takiego ekonomicznego apartheidu i uczynić z Polaków
        mieszczących się w pierwszym progu podatkowym białych murzynów.
        • Gość: drinks Ty chyba do szkoły miałeś pod górkę? IP: *.magma-net.pl 24.10.05, 23:19
          A może jakaś specjalna podstawówka? Sam miałem problemy z pracodawcą, niedługo
          otrzymam wyrok II instancji, problemem nie był kodeks pracy tylko przekonanie
          pracodawcy o bezkarności jego nieprzestrzegania.
          Dziś sam jestem pracodawcą i GWARANTUJĘ ci, że nie zatrudnię ANI JEDNEJ osoby
          więcej, jeśli PIS wprowadazi w życie swój populistyczno-socjalny bełkot.
          Aha, moi pracownicy OTRZYMUJĄ pensję co do złotówki i o czasie.
          • Gość: Pytanie Re: Ty chyba do szkoły miałeś pod górkę? IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.05, 23:26
            600 PLN miesięcznie, za 12 godzin tyrki codnia?
            • Gość: drinks 1000 netto za 8 godz pracy przy biurku.... IP: *.magma-net.pl 29.10.05, 19:42
              ... i super atmosferę w pracy. I możliwość rozwoju itp itd. Aha, weekendy WOLNE.
              I jak, nie do wiary? Bo Rydzyk wklepał ci do łba że każdy przedsiębiorca w tym
              kraju to antypolak, złodziej i bezbożnik? I działa tak, jak biedronka?
              Pracowałem w kilku firmach we Wrocławiu, każdą z nich miło wspominam i nabrałem
              przekonania, że problem Polaków to fakt, że wolą narzekać niż coś ze sobą
              zrobić - np skopać dupsko w sądzie nierzetelnym pracodawcom!!! Trzeba tylko
              chcieć i się nie bać.
    • Gość: andrzej1971 Re: WIECIE DLACZEGO W POLSCE JEST BEZROBOCIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:17
      myślę, że wiele osób zgłoszonych jako bezrobotne ma pracę
      i stąd takie dramatyczne statystyki

A ceny i zarobki?
      To swoją drogą!
      mowa tu o wyzysku pracownika przez pracodawcę - to fakt
      Ale Państwo, które ma dbać o obywatela też zajmuje się wyzyskiem
      płać zus, podatek dochodowy pit11/8, i na codzień VAT, akcyza

to jest redystrybucja dóbr

zabrać , przemielić, skonsumować, a jak coś zostanie - oddać
      • Gość: drinks Popieram w całej rozciągłości IP: *.magma-net.pl 29.10.05, 19:44
    • Gość: oświata Re: WIECIE DLACZEGO W POLSCE JEST BEZROBOCIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:58
      Dlatego że około 10 lat wstecz ktoś zlikwidował szkoły zawodowe. Dziś jest praca
      w wielu zawodach (wszystkie budowlane, spawacze, hydraulicy, itd.) Nie ma
      fachowców. Zobaczycie Państwo jak się zacznie realizacja inwestyjci w
      Kobierzycach - wtedy będzie tragedia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka