Dodaj do ulubionych

Dwa nowe Multikina w maju

17.04.07, 18:02
13 złotych? Żenada... żartują chyba twierdząc ,ze obniżają ceny. W Heliosie
jest taniej, a nie muszą walczyć o klientów...
Obserwuj wątek
    • liton Helios'a mam najbliżej... 17.04.07, 18:08
      w dodatku na pewno łatwiej znaleźć miejsce do parkowania w okolicy 1go maja, niż grunwaldzkiego/arkad...
      • Gość: Wroclawianin Re: Helios'a mam najbliżej... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.07, 18:37
        w heliosie jest 17 (wt 13) a 19 w sb/nd dla dorosłych
        a pasaż i arkady maja własne parkingi ...
        • Gość: k Re: Helios'a mam najbliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:15
          czytaj, ze te 13 zł to dla studentow...
    • Gość: Oktoberfest Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.akron.net.pl 17.04.07, 19:08
      >Multikino to sieć multipleksów należąca do Grupy ITI. Do Wrocławia wkracza z
      >rozmachem: najpierw 10 maja ruszy kompleks w Pasażu Grunwaldzkim...

Na wszelki wypadek niech przygotują filmy krótkometrażowe, bo nie wiadomo, ile
      minut będzie otwarte w pierwszy dzień.
    • Gość: k. Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.as.kn.pl 17.04.07, 20:10
      to chyba dawno tam nie byłas - 14 pon-pt, a w weekend 15;/
      i mysle ze ta zlotkowka roznicy, czy dwie nie beda jeszcze tak wazne jak to, ze
      multikino ma lepszy program lojalnosciowy niz smieszna kaskada heliosa;)
    • Gość: don Dwa nowe Multikina w maju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.07, 20:12
      I bardzo dobrze, bo Ci w heliosie juz ekko w piórka obrosli z powodu braku
      konkurencji.najwieksza zenada to brak reguł przy sprzedazy biletów po które nie
      zgłosił sie ten który je zarezerwowal
      • Gość: SAR Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 08:43

> I bardzo dobrze, bo Ci w heliosie juz ekko w piórka obrosli z powodu braku
        > konkurencji.najwieksza zenada to brak reguł przy sprzedazy biletów po które nie
        >
        > zgłosił sie ten który je zarezerwowal

Lekko obrośli w piórka? to jakaś komuna! Zapyziała pani manager, gdy kasjer
        (jeszcze bardziej zapyziały) człowieka traktuje jak intruza kompletnie nie
        reaguje, mając to w dużym niezbyt pewnie czystym nosie. Od roku jeżdżę do Korony
        i powiedziałem tym, że tym frajerom nie dam już zarobić. Cieszę się, że będzie
        blisko centrum alternatywa, bo jeszcze bardziej "kosmici" dostaną po kieszenie.
        Pozdrawiam antyheliosowców
        • Gość: ddf Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.as.kn.pl 18.04.07, 08:46
          tez heliosa nie lubie

wieczny syf, brud, kolejki i niemila obsluga
    • Gość: Sfajros Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.media4.pl 17.04.07, 22:20
      Po cholerę nam multikina, w którym puszczają gó..aną papkę?
      Nie rozumiem stąd ten entuzjazm.

Jak na razie jedynym sensownym kinem jest Atom. I miejmy nadzieję, że chociaż
      ono pozostanie.
    • Gość: popcornfan Mam nadzieje, ze beda sprzedawac slodki popcorn IP: 195.205.189.* 18.04.07, 02:23
      Mam nadzieje, ze beda sprzedawac slodki popcorn :]
    • Gość: gosc Dwa nowe Multikina w maju IP: *.as.kn.pl 18.04.07, 07:50
      Za 13 zł to ja mam dobry obiad i piwo i jeszcze mi reszta zostanie. A film i
      tak zobaczę na kompie. Chyba żartują z cenami biletów...
      • Gość: Roman Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.dint.wroc.pl 18.04.07, 08:43
        Zostanie ci dokładnie 13 zł, bo przecież jak film ukradniesz, to dlazcego nie
        kraść żarcia i piwa?
      • Gość: Wrocek Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.chello.pl 18.04.07, 08:46
        Kiedy w końcu wybuduja we Wrocławiu kino Imax w innych polskich miastach
        [Warszawa,Poznań,Kraków,Lódz ,a nawet Katowice]już jest.Stolica Dolnego Sląska
        tez powinna mieć takie kino!!!Apel do Cinema City nie zapominajcie o Wrocławiu!!!
        • Gość: Camparis Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:01
          właśnie o to samo chciałam zapytać ... w d ... mam zwykle sale kinowe
          kiedy będzie IMAX ?????????????????????
      • zeus75 Kompa też ukradłeś 18.04.07, 09:09
    • Gość: vratislavia Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: 212.2.100.* 18.04.07, 08:50
      zadzierstwo!!! to ciekawe ile bedzie kosztowal niestudencki bilet. w poznaniu studenci jest za 11 zl. to moze niech i we wrocku tak bedzie co? skoro juz multikino i tak otwiera sie tutaj tak pozno.
      • Gość: Myszor antypopkorn IP: 212.244.194.* 18.04.07, 10:25
        Studenci powinni mieć wszystko za darmo: studia, piwo, kino i ulgowe papierosy
        też. Za wszystko powinno płacić państwo. A po ukończeniu studiów powinni
        wyjeżdżać na stałe do Irlandii. Oczywiście też na koszt państwa.

A mi się marzy multipleks w którym nie sprzedają tego wieśniackiego popkornu.
        Cały seans słychać ciamkanie i szuranie.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Dwa nowe Multikina w maju 18.04.07, 10:41
      Jaka to konkurencja? Dwa nowe multikina. Jeśli jakość filmów i dźwięku będzie
      tak samo beznadziejna jak w heliosie, to bardzo dziękuję.
    • Gość: Paul IMAX Wroclaw IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.07, 15:12
      A kiedy kino IMAX we Wroclawiu??? Czy to pytanie jest zbyt trudne?? No kiedy ??
      • mr_pope Re: IMAX Wroclaw 18.04.07, 15:36
        A kogo pytasz?
        • Gość: Paul Re: IMAX Wroclaw IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.07, 18:09
          Kogolwiek kto cos wie i kto cos slyszal:)
    • Gość: roch ludzie rozwalacie mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 15:48
      primo po pierwsze - do kogo macie pretensje że we WRO nie ma IMAXA ? Do
      inwestora, że uznał że we Wrocławiu mu się nie kalkuluje otwierać tego kina ? do
      władz miasta - czy mają zapłacić nwestorowi, żeby otworzył to kino ? Wiele osób
      krzyczy, że gdyby był IMAX to by chodzili do kina - guzik prawda, zasadniczo
      chodziłyby mniej więcej te same osoby, które teraz chodzą do zwykłego kina,
      płacąc kilkanaście złotych za bilet. A w zasadzie to do IMAXa większość poszłaby
      raz/dwa razy żeby zobaczyć co do za cudo, a potem to w większości do tego kina
      chodziłyby wycieczki szkolne w ramach zwiedzania Wrocławia (pakiet : Panorama
      Racławicka, ZOO, Rynek, Imax)

primo po drugie - bardzo lubimy się rządzić czyimiś pieniędzmi - najlepiej
      nakazać właścicielowi kina aby bilety sprzedawał poniżej kosztów własnych albo
      mieć mu za złe, że na nas zarabia. Proponuję ustalić na forum odgórnie, za ile
      mają być bilety we wrocławskich kinach. I niech się właściciel do nas dostosuje.
      Prawda jest taka, że sieci kinowe doskonale kalkulują, i wiedzą o ile mogą
      ewentualnie odpuścić cenę, aby im się zwróciła w wiekszej ilości widzów. Jak
      będzie wieksza konkurencja, to ceny spadną, ale nie dlatego, że my na forum
      stwierdzimy, że 13 zł to i tak za dużo.

primo po trzecie - najwięcej na ceny biletów do kina/teatru/opery itp. narzekają
      zazwyczaj ludzie, którzy do kina/teatru/opery nie chodzą i nie chodziliby nawet
      gdyby bilet kosztowałby 5 zł (bo przecież film zawsze można ściągnąć i oglądnąć
      na kompie a za 5 zł kupić browary).
      • Gość: Paul Re: ludzie rozwalacie mnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.07, 18:22
        Oczywiscie ze jakby byl IMAX to by chodzili. W Imaxie jest bardzo malo filmow,
        za to "doznania" jakie te kino oferuje, sa nieporownywalne z niczym innym. I
        kazdy by chcial zobaczyc tam jakis film, a pierwszego razu sie nie zapomina.
        Efekt jest taki, ze kino staje sie miejscem nie tylko kulturalnym, ale takze
        atrakcja turystyczna. A jak wiemy, turystyka jest swietnym zrodlem dochodow i
        kolejnym plusem dla miasta. Kazdy pojdzie raz czy dwa i bedzie zadowolony. Nie
        pojdzie po raz kolejny, bo np nie bedzie wiecej filmow. Ale duzo ludzi bedzie
        czekac na kazda nowosc.
        Napisales:
        "...do tego kina chodziłyby wycieczki szkolne w ramach zwiedzania Wrocławia
        (pakiet : Panorama Racławicka, ZOO, Rynek, Imax)" - to jakis minus ? to cos
        zlego?
        "Do inwestora, że uznał że we Wrocławiu mu się nie kalkuluje otwierać tego
        kina ?" a skad wiesz ze nie oplaca? Nie podawaj faktow wyssanych z palca.
        Czarnecki chial by w Arkadach powstal rowniez IMAX, ale raz, ze juz w projekcie
        nie bylo na to miejsca (przypomne ze sala Imax jest wielkosci bloku 6-7
        pietrowego gdzie ekran ma 22 metry wysokosci) wiec jedna sala zajmuje tyle co
        caly multipleks. A dwa, to to, ze IMAX jest stawiany w Polsce razem z siecia
        kin Cinema-City. Wiec to z ta firma nalezalbo prowadzic jakiekolkiek negocjacje
        w tej sprawie i dlatego tez nie powstanie IMAX razem z Multikinem. Piszac zas
        zapytania do przedstawicieli cinema-city o takie kino, nie dostaniemy
        odpowiedzi. Nabieraja wody w usta i robia z tego wielka tajemnice.
        • Gość: rocha Re: ludzie rozwalacie mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 08:44
          Raz : wspominając o Arkadach Wrocławskich i Czarneckim sam potwierdziłeś kwestię
          kalkulacji kosztów i zysków. Koszt wybudowania IMAXa jest na tyle wysoki, że
          trzeba bardzo dobrze kalkulować czy taka inwestycja się zwrócii kiedy.
          Najwyraźniej nadal bardziej opłaca się zbudować "zwykłe" kino z 8-9 salami niż
          jednego IMAXa. Zwróć uwagę, że ceny biletów do IMAXA są praktycznie takie same
          jak do "zwykłego kina", choć repertuar jest bardzo ograniczony, a większość
          projekcji trwa kilkadziesiąt minut.

Dwa : nie mam nic przeciw temu aby wycieczki dowiedzające Wrocław wpadały też na
          seans do IMAXa. Uważam wręcz że większość dochodów takie kina mają z
          "przyjezdnych" (no może jeszcze z wrocławski szkół, bo pewnie takie grupy
          dostaną określone rabaty np. "opiekun wchodzi za darmo" ;) ). Chodziło mi
          jedynie o to, że osoby z Wrocławia krzyczące, że chcą IMAXa pójdą do tego kina
          pójdą góra raz z ciekawości, a później uznają że jednak bardziej opłaca się
          "ściągnąć filmik z sieci"
          • Gość: Paul Re: ludzie rozwalacie mnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.07, 21:30
            Ty chyba na glowe upadles. Wiesz co to kino IMAX?? Byles tam kiedys?? Bilety
            kosztuja 18 i 21 zl. Takze sa drozsze. A czy sie oplaca? Skoro kino oferuje tak
            realistyczne obiekty 3D, ktore mozna "dotknac" reka siedzac w fotelu, nie
            ogladac film a byc w jego "srodku", uczestniczyc w akcji, to tego nie zastapi
            zadne inne kino. Poza tym jesionia rusza Galeria Legnicka i jeszcze dalej
            Galeria Iddylla kolo Astry. Obydwie z kinami. No ile tych multipleksow jeszcze
            trzeba? Czy sa one oplacalne? Na pewno, ale tu jest podobnie jak z
            hipermarketami. Co z tego ze przyniosa zysk dla inwestorow? Skoro jednak ludzie
            tego nie lubia i sami mowia ze za duzo, kazdy chce czegos nowego. I po to jest
            wlasnie takie kino. A ze repertuar ograniczony, to chyba wynika z pewnej
            logiki, bo sa tam tylko filmy 3D. I co wiecej, to nie sa takie filmiki jak
            kiedys w Heliosie "Mali Agenci 3D" - to bylo smiechu warte.
            Napisales:
            "...pójdą góra raz z ciekawości, a później uznają że jednak bardziej opłaca się
            ściągnąć filmik z sieci" - jak juz mowilem to sa filmy 3D, ich nie ma co
            ogladac gdziekolwiek indziej.
            • Gość: killla Re: ludzie rozwalacie mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 08:38
              widzę że wpadasz w histeryczne tony, niby dlaczego "upadłem na głowę" ? bo się z
              tobą nie zgadzam ? Bo nie uważam, że doznania płynące z oglądania filmów z IMAXa
              są wystarczającym powodem żeby żądać od inwestora natychmiastowego zbudowania
              takiego kina we Wro bez względu na koszty ?

Nie napisałem że bilety kosztują tyle samo, tylko że praktycznie ceny są takie
              same jak w normalnym kinie. Różnica 3-5 złotych na bilecie to nie jest różnica,
              która sprawiałaby że koszt budowy IMAXa zwracałby się jakoś szybciej.
              Cieszę się, że tak wielkie emocje i przeżycia budzą u ciebie filmy z IMAXa.
              Przyznaję, że ja w IMAXie byłem tylko raz, również po takim seansie byłem pod
              wrażeniem, ale nie na tyle silnym, by czuć potrzebę regularnego odwiedzania tego
              przybytu. Więc pewnie drugi raz pójdę do IMAXa dopiero jak dosłużę się dzieci
              (no chyba żeby repertuar jakość się drastycznie zwiększył).
              Pewnie prędzej czy później powstanie IMAX we Wro, ale dopiero w wyniku zimnej
              kalkulacji inwestora, a nie krzyków rozentuzjazmowanych forumowiczów. Jak sam
              zauważyłeś, im wciąż bardziej się opłąca otwierać tradycyjne kina. Co do
              repertuaru oferowanego przez polskie IMAXy to rzuć proszę okiem na stronę
              internetową operatora i przyznaj, że oferta jest delikatnie mówiąc skromna.
              • Gość: Paul Re: IMAX - ludzie rozwalacie mnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 12:24
                "upadłem na głowę" - stwierdzenie tyczy sie bardziej tego ze podajesz jakies
                nierealne statystyki typu ze sie imax nie oplaca itp. A to ze nie widzisz w
                takim kinie nic nadzwyczajnego to juz inna sprawa. Kazdy ma prawo do wlasnego
                zdania. Otoz niektore inwestycje maja zarowno swoich zwolennikow jak i
                przeciwnikow. Ale jesli chodzi o takie kino, to jego wybudowanie raczej nic
                zlego nikomu nie uczyni. Nie zrobily na tobie te filmy duzego wrazenie, trudno.
                Nie rozumiem jednak, po co ludzie tacy jak Ty, wypowiadaja sie na tym forum
                skoro Ci jest to obojetne czy takie kino powstanie. Jesli machasz na ta reka to
                po co zabierac glos? Zrozum ze sa ludzie ktorym na tym zalezy, podabaja sie
                takie filmy itp. A znaczna czesc spoleczenstwa w ogole nie wie co to imax, ale
                to juz inna sprawa. Nie rozumiem tez podejscia wladz miasta do pewnych
                inwestycji. Za kazdym razem co ma powstac cos "wyjatkowego" we Wroclawiu,
                naobiecuja nam jakies cuda na kiju, supernowoczesne rozwiazania i jedyna taka
                rzecz w Polsce. Ale kiedy dochodzi do projektu, pozostaje cos co w ogole nie
                zachwyca (np Centrum Poludniowe, "super" praca w LG). Ot zwykla normalnosc,
                czesto taka ktorej potrzebowalismy by byc na rowni z innymi miastami, a nie
                je "wyprzedzic". Ciesze sie ze we Wroclawiu tyle sie "dzieje", ale zaluje ze
                szczytem mozliwosci jest kolejny hipermarket/galeria/multipleks czy tez rondo
                na ruchliwym i duzym skrzyzowaniu. A dodatkowo "Gazeta" jeszcze robi wokol tego
                szal, jakby nie wiadomo co to bylo!!!
                Napisales:
                "Pewnie prędzej czy później powstanie IMAX we Wro, ale dopiero w wyniku zimnej
                kalkulacji inwestora, a nie krzyków rozentuzjazmowanych forumowiczów" - raczej
                buduje sie to co ludziom jest potrzebne, tego co chca. Po co budowac "na sile"
                szkole skoro potrzebne jest przedszkole? Mysle ze to bardzo przykre jest jak
                ktos w ogole nie zwraca uwage na porzeby ludzi - dokladnie tak robia MPK/ZDiK
                we Wrocku - w dupie maja co ludzie od nich wymagaja (np podwojne przystanki)
                PS
                Strone Imaxa znam. Poniewaz czesto jestem w Poznaniu i mam tez duzo czasu
                wolnego bylem na wielu filmach. Mimo ze jest repertuar ograniczony to zawsze
                bylem na czyms innym. Ale wierze ze kiedys ten repertuar sie powiekszy:)
                • Gość: killla Re: IMAX - ludzie rozwalacie mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 13:43
                  zaraz zaraz - nigdzie nie napisałem że IMAX się nie opłaca. Stwierdzam po
                  prostu, że zapewne inwestorowi bardziej się opłaca postawić zwykłe kino, niż
                  IMAXA. Ponadto mam alergię na forumowych mędrców (nie mam w tym momencie na
                  myśli Ciebie, gdyż najwyraźniej jesteś po prostu fanem tego typu rozrywki),
                  którzy uwielbiają narzekać, że firma która wybuliła masę kasy na inwestycję nie
                  wybuduje tam tego, co oni by chcieli, albo że budynek jest ich zdaniem brzydki.
                  Niestety inwestorzy to nie organizacje pożytku publicznego, dla nich się liczy zysk.
                  Pewnie że byłoby fajnie, gdyby inwestor dokonjąc wyboru kierował się bardziej
                  oczekiwaniami ludzi, niż stricte czystym zyskiem. Jednak takie rozwiązanie jest
                  jednak realne raczej w sytuacji transakcji wiązanej typu - miasto : "pójdziemy
                  ci na rękę, sprzedamy ci ten grunt/damy zgodę na centrum handlowe, ale w zamian
                  za to powstanie tam również centrum rozrywki." Tyle tylko, że przy takich
                  rozmowach inwestor gotów jest obiecać nawet balonodrom (nie żartuję), a potem
                  zazwyczaj centrum rozrywki kurczy się do sali zabaw dla dzieci przy centrum
                  handlowym. Realne natomiast jest to, że ani miasto, ani tym bardziej grono
                  malkonetntów nie może kazać inwestorowi wybudować na należącym do niego terenie
                  konkretnie IMAXa. Miasto może w mpzp przewidzieć okreslone przznaczenie i
                  funkcje dopuszczające (czy nakazaujące) takie a nie inne przeznaczenie. Wiem
                  jednak z doświadczenia, że inwestor i tak w wiekszości przypadków wybierze
                  rozwiazania najtańsze, a przynoszące największy zysk (i tak z koncepcji galerii
                  handlowej przy projekcie budowlanym zrobi się zwykły blaszak).

Jestem jednak przekonany, że po nasyceniu rynku kolejnymi obiektami handlowymi
                  przyjdzie czas na inwestycje bardziej nastawione na dostarczanie rozrywki.
                  Zapotrzebowanie na dobra materialne ma też swoje granice i przychodzi moment, że
                  konsument zaczyna coraz większą wagę przywiązywać do swojego wolengo czasu.
                  Ponieważ za tym idą pieniądze, znajdą się chętni do inwestowania nie tylko w
                  rozrywkę, ale ogólnie w zagospodarownie wolnego czasu. Najlepszym dowodem na to
                  jest zresztą propnowany temat wrocławskiego EXPO. Tak więc podtrzymuję, że
                  doczekamy się we WRo nie tylko IMAXa, ale i innych fajnych inwestycji.
                  • Gość: Paul Re: IMAX - ludzie rozwalacie mnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.07, 15:20
                    No nie mozna zaraz tak pisac o forumowiczach ze sie wymadrzaja, nawet jesli nie
                    ma sie wszystkich na mysli. Po pierwsze nalezy wziasc pod uwage na jaki temat
                    jest debata. Forum to przede wszystkim glos opinii i mysli zwyklych ludzi na
                    interesujace ich tematy, jest to po prostu jedna z form "wolnego slowa". Czy na
                    temat tego kina czy innych inwestycji ktos sie wymadrza? Zalezy. Glownie od
                    tego jaki charakter ma artykul. Jesli artykuk ma charakter czysto informacyjny
                    ze powstanie galeria z tym czy owym, to faktycznie, niektorzy zaraz by chcieli
                    nie wiadomo co. Ale... wystarczy przeczytac tytul i naglowek tego artykulu o
                    multipleksach by stwierdzic, ze (tak jak pisalem wczesniej) Wyborcza robi z
                    tego wielka sensacje, jakby to bylo niewiadomo co. Stad ludzie zaczynaja sie
                    nabijac i pisac co na prawde zrobiloby na nich wrazenie.
                    Jesli zas chodzi o inwestorow to nie moge sie z Toba do konca zgodzic. Pisalem
                    juz wczesniej ze postawienie IMAXa nie zalezy od inwestora. W Polsce takie kino
                    NIE MOZE ISTNIEC JAKO SAMODZIELNY OBIEKT. To nie inwestor ma tu decydujace
                    slowo do powiedzenia, tylko firma Cinema-City, z ktora to kino tylko i
                    wylacznie wystepuje - tak mi sie wlasnie wydaje, bo tak to zaobserwowalem.
                    Dotyczy to oczywiscie Polski. Inwestor zatem moze zdecydowac ktora firme ma
                    umiescic w swoim kinie np Multikino, Helios czy tez cinema-city. W zwiazku z
                    tym ze kino IMAX nie moze stac sobie samo zamiast multipleksa, jest to bardzo
                    oplacalne bo... inwestor ma w tym momencie dwa w jednym - i kino i IMAXA. A to
                    sie chyba zajebiscie oplaca. Sam koszt wybudowania takiego kina nie bylby dla
                    inwestora zbyt wielki. Dlaczego? Kiedy inwestor chcialby wybudowac samo kino
                    IMAX, sporo by za to zaplacil - pozwolenia, wykup terenu i inne kosztowne
                    bajery. W przypadku gdy buduje wielki obiekt typu Galeria, koszt wzrasta tylko
                    o materialy i sama budowe, nie trzeba dodatkowo jeszcze placic za grunt czy tez
                    pozwolenia, bo sa juz one "wlaczone" w koszt samej galerii. Mysle wiec ze
                    budowa IMAX zalezy tu glownie od firmy Cinema-City, ktora nie wiedziec czemu
                    milczy w tej sprawie, nawet nie wyda negatywnej odpowiedzi. Dziwi tym bardziej
                    fakt iz Korona bedzie mogla miec problemy z klientami, zwlaszcza kino. Galeria
                    i Helios juz zapowiedzialy walke o klientow. A co moze zrobic Korona? Lubilem
                    ich kino, nie bylo tyle syfu co w Heliosie. Problem byl tylko taki ze bylo
                    daleko. Teraz jednak bedzie inna alternatywa: Arkady lub Pasaz. I mowiac
                    szczerze - o Koronie pomyslimy na koncu (chyba ze ktos jeszcze mieszka
                    na "psiaku"). Czy postawienie tam IMAXa to bylby zly pomysl kontraataku na nowe
                    galerie? Ale najbardziej martwi mnie to, ze oni w ogole sie nie staraja o nic.
                    PS.
                    "Tak więc podtrzymuję, że doczekamy się we WRo nie tylko IMAXa, ale i innych
                    fajnych inwestycji" - powiem tak: Cokolwiek nam nie przyjdzie do glowy (nawet
                    prom kosmiczny) to mozemy stwierdzic smialo, ze na pewno "kiedys" to powstanie
                    we Wroclawiu. Niestety, czegokolwiek by sie to nie tyczylo,
                    stwierdzenie "kiedys sie doczekamy" moze wywolac przeciwne emocje, niz
                    stwierdzenie typu "powstanie w konkretnym miejscu i konkrtetnym czasie" :)
    • Gość: sasiad Heliosa Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 17:23
      Wszystkie te kina to wielki bałagan.Powinny znajdowac sie na obrzeżu miasta.
      Jestem sasiadem Heliosa i nie mam przespanej prawie zadnej nocy.Wychodzący to
      banda łobuzów, narkomanów i alkoholików.Zasikane bramy powybijane szyby w
      samochodach i wiele porozrzucanych strzykawek po narkotykach.I mówi sie kino to
      jedna z dziedzin kultury.Wstyd.
      • Gość: michal Re: Dwa nowe Multikina w maju IP: *.skane.se 20.04.07, 22:01
        Helios super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka