Dodaj do ulubionych

Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę

07.07.07, 14:51
"Prywatny folwark" - trafne okreslenie. Jako, ze jestem mieszkancem gminy
Prusice moge to jedynie potwierdzic. Nepotyzm, szemrane interesy,
wykorzystywanie stanowisk publicznych do swoich prywatnych celow. Nie
wspominajac o dosc tajemniczej przeszlosci samego burmistrza i jego
poplecznikow. Moze czas, zeby np. CBA przyjrzalo sie blizej operacjom sitwy z
ratusza w Prusicach...?
Obserwuj wątek
    • Gość: rob Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.07, 17:53
      nie neguje tego, ze w ratuszu moze byc roznie i moze trzeba go posprawdzac -
      ale nie mozna tez skreslac czlowieka za to, ze przydarzyl mu sie zly incydent w
      zyciu. Jesli on dobrze pracuje, jest kompetentny i jego szef ma do niego
      zaufanie to dlaczego nie moze byc zastepca? jakis facet kiedys powiedzial "
      niech pierwszy rzuci kamieniem..." -a to nie byl glupi facet...
      • Gość: cotomabyc Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.cvdnet.pl 07.07.07, 18:39
        Daj spokój. Jest jasny przepis stanowiący, że osoba karana nie może pełnić takiej funkcji i koniec i kropka. Poza tym za zatrudnienie go, powinien ktoś ponieść odpowiedzialność.
        • Gość: homofob Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.e-wro.net.pl 07.07.07, 20:26
          Z takiego krycia to nic się nie urodzi- wiem, bom zootechnik- do udanej ciąży
          potrzeba, aby samiec krył samicę- a nie kolega kolegę! Koniec świata!Wszędzie
          to pedalstwo!
          • Gość: Czyt .Wyborczej Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.07, 20:34
            To napewno nasi ludzie z PO i czyt. Wyborczej.
            • tetlian Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę 08.07.07, 10:45
              Każdy by chyba stał po stronie kolegi.
    • Gość: Gościu Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:28
      Oj w tej Gminie to jest wiecej przekrętów. Warto aby jakiś niezależny prokurator trochę tam powęszył.
      • Gość: kibuc Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.wroclaw.mm.pl 08.07.07, 11:54
        Niezależny prokurator - a mamy jeszcze takich?
      • Gość: opus dei Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.wroclaw.mm.pl 08.07.07, 15:48
        Żeby powęszył prokurator, musi być zawiadomienie o przestępstwie. A sitwa z
        Prusic to na osobny reportaż się prosi. Panowie H i P dawno doszli do wniosku,
        że są niezniszczalni...
    • Gość: cyceron Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 18:23
      To nie pierwszy taki numer Hurkota. Wszystkie stanowiska kierownicze w gminie
      obsadza swoimi kolesiami.Istny folwark. Wojewoda Dolnośląski 3 razy odwoływał
      dyrektora szkoły w Prusicach R. Cymermana, a Hurkot to olewał i nie dopuszczał
      do pozbycia się kolesia. W końcu Wojewódzki Sąd Administracyjny dwukrotnie
      zajmował się tą sprawą i dwukrotnie przyznawał rację wojewodzie stwierdzając, iż
      dyrektor R. Cymerman pełnił swoje stanowisko niezgodnie z prawem.(Hurkot
      przerypał w WSA dwie sprawy) Jak widać niczego się nie nauczył i nic sobie nie
      robi z wyroków sądu - w dalszym ciągu nagminnie łamie prawo. Dlaczego nasze
      państwo mu na to pozwala? Przecież ten człowiek jest burmistrzem!!!O tempora! o
      mores! Jaki daje przykład dla młodzieży?! Tak, to jest materiał dla CBA, NIK,
      prokuratury i nie tylko. Wyrażam swoje oburzenie na widok zepsucia,rozluźnienia
      obyczajów,bezczelności i całkowitej utraty przyzwoitości.Jak długo jeszcze???!!!
    • Gość: sąsiad Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę IP: *.nat.tvk.wroc.pl 08.07.07, 19:00
      Burmistrzowi to chyba muzyka z ichniego Protektora zaszkodziła. Nie liczy się z
      nikim i niczym, ważne, że jest u koryta i żre.
      Zastanawia mnie jednak to, kto głosował na takiego człowieka? Z ramienia jakiej
      partii on piastuje urząd? To mi na samoobrone wygląda..ta,czy jakaś inna?
    • wredna2 Burmistrz Prusic kryje ...kolegę 08.07.07, 20:22
      Ale dzieci z tego nie będzie?!

Taka gmina....
      • Gość: kagatos Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:28
        A może by jakiś mieszkaniec Prusic, żywo zainteresowany tym wszystkim co się
        dzieje w miasteczku wymienił chociaż część tego dobrego, co zrobił najpierw
        wójt a potem burmistrz. Jak łatwo ludzie ulegają sugestiom dziennikarzy. Ciekaw
        jestem kto inspirował ten artykuł, czy nie ci, którzy przegrali ostatnie wybory
        samorządowe z kretesem? Chciałbym mieć takiego burmistrza w swoim mieście,
        chociaż i nasz nie jest zły!
        • Gość: Gość Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: 67.159.44.* 09.07.07, 11:21
          Burmistrz po prostu nie zrobił nic. Dlatego nie znajdziesz nikogo, kto mógłby
          cokolwiek na ten temat powiedzieć.

Jeśli chcesz, to bardzo chętnie Ci oddamy burmistrza. Ale ostrzegam, że zwrotów
          nie przyjmujemy.

• Gość: neutralny Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.07, 12:30
            Jeśli nic nie zrobił to jakim cudem został wybrany drugi, czy nawet trzeci raz z
            rzędu. Nikt nie jest zadowolony, ale wszyscy na niego głosują, podczas gdy
            prawie cały skład wspaniałej rady (opozycyjnej dotychczas nota bene) wymieniony.
            A może zaraz ktoś powie, że wybory były sfałszowane? Ludzie zastanówcie sie co
            piszecie. Ktoś bardziej rozeznany w sprawach gminy mógłby się wypowiedzieć i
            rozjaśniłć troszkę sprawę, bo jak na razie to widać, że media podsunęły kąsek a
            ludzie podchwycili i sobie używają. Ja w Prusicach nie mieszkałem i nie
            mieszkam, więc w zasadzie wszystko co wiem jest z drugiej ręki, ale proszę
            wszystkich o trochę obiektywizmu i trzeźwego (nie skażonego nienawiścią i
            zazdrością) spojrzenia na świat.
            • Gość: Gość Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: 67.159.44.* 09.07.07, 13:19
              Hehe.
              Od kiedy to w naszym kraju na wynik wyborów ma wpływ zaangażowanie w rozwój
              regionu? Zwłaszcza tego o którym tu mowa?
              Zapraszam na wybory, wtedy zobaczysz na własne oczy jak się je wygrywa.
              Meldunek obcych przed wyborami, masowe zwożenie mieszkańców do lokalów
              wyborczych z odpowiednią indoktrynacją w drodze to znane metody.

Ale, jak ktoś już kiedyś napisał, jeśli do życia wystarczy im przysłowiowe 50g
              raz na 4 lata od J. a na codzień burmistrzowy gest zamawiania 5 piw, niech
              tkwią w tym bagnie.

Niestety żal tylko tych mieszkańców, którzy pragną czegoś więcej...
            • Gość: pesymista Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.07, 19:42
              Jeśli góra przygląda się jak burmistrz łamie prawo, a Pani wiceminister
              stwierdza że zna Prusice to na co czekają? Kpiny urządza sobie z prawa i z
              mieszkańców gminy, bo zażenowany jestem jego odpowiedziami do prasy. To ma być
              państwo prawa?Jawność informacji? a zajrzyjcie na stronę BIP Prusice na której
              nic nie ma.Nic się nie dowiecie od pracowników bo wszyscy są zastraszeni i się
              nie dziwię , bo znam takich co podskakiwali. Szkoda słów
            • Gość: na temat Re: Burmistrz Prusic kryje ...kolegę IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.07, 19:56
              A na kogo mają głosować?Kto się odważy wystartować?Z góry jest wielkim
              przegranym. Burmistrz rozdaje karty nawet w wyborach na sołtysa, wszystkich zna,
              wszystkim coś obiecuje , a my wierzymy.Rada jest zmieniona prawie cała to nowi
              ludzie, im mniej wiedzą tym łatwiej mu się rządzi po swojemu.
    • minionka123 Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę 27.09.18, 13:09
      Teraz macie czas na ewentualna zmianę, raz że możecie zagłosować na innego Burmistrza, dwa że w końcu zagłosujemy na odpowiednią radę powiatu. Mam nadzieję, że to zmieni na dobre, życie obu gmin. Za wiele nie zdziałamy wylewając żale na forum, trzeba iść na wybory.
      • grzegorzb11 Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę 30.09.18, 15:08
        Mnie osobiście obecny burmistrz zadowala, oczywiście też myślę nad kandydatem do rady powiatu, Pan Paweł Grzyb wydaje się być mocno interesującą osobą, ktoś będzie na niego glosował? Wiele ze strony kulturowej zrobił dla Prusic.
        • tomasz4 Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę 30.09.18, 15:32
          Z tego co wiem, w moim biurze wiele ludzi popiera Pana Pawła, pewnie sam też na niego zagłosuje. Nie wiem czy ktoś byłby odpowiednią osobą na miejscu radnego :)
          • tay2 Re: Burmistrz Prusic kryje skazanego kolegę 08.10.18, 12:07
            hurkot to byly trener judo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka