mac-mag 04.01.09, 18:07 po nowym roku nie ma we Wrocławiu mieście 600 tyś. dyżuru stomat. w nocy i w dni wolne. Przeszłam to osobiście i ostrzegam innych którzy jak ja dostaną ataku zęba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 04.01.09, 18:20 O higienę jamy ustnej należy troszczyć się każdego dnia, nie zaś od wiekiego dzwonu. Nie dopuszcza się do sytuacji, że kły są już tak spróchniałe, iż powodują ból nieznośny, z nóg zwalający. Mam nadzieję, że przeżycie to czegoś cię nauczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk-miejski Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 04.01.09, 19:33 Chyba Ci ósemeczka nie wychodziła lub amalgamat nie wyleciał. Są to problemy, na które za bardzo nie ma się wpływu. Sam miałem taki i nigdzie nie otrzymałem pomocy. Powiedz mi więc, dlaczego piszesz te swoje posty zawsze i wszędzie? Masz coś naprawdę mądrego do powiedzenia od siebie? Bo cytaty po łacinie wklejasz ładne, ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 04.01.09, 19:40 Nie wklejam. Ja je wpisuję, tak gwoli ścisłości. Mam parę zębów od lat trzydziestu pięciu i nie wyobrażam sobie sytuacji niemożliwej, czyli gwałtownego wystąpienia bólu tak silnego, że popuszczałbym w spodnie. Bo skąd ten ból miałby się wziąć, jeśli dbam o uzębienie? Sero, post damnum, sapiens solet esse Polonus... Późno, po szkodzie, mądrym ma w zwyczaju być Polak. Tak i tutaj ból zeba czegoś powinien cierpiącego nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk-miejski Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 04.01.09, 20:03 Może pora popracować nad swoją wyobraźnią? Polecam rozmowy z ludźmi i przede wszystkim cierpliwe słuchanie. Ja jakoś mogę to sobie bez problemu wyobrazić i wcale mnie taka sytuacja nie dziwi. Możesz mi wierzyć, że np. chirurgia szczęki (ósemki) nie mają nic wspólnego z higieną. PS: Nie musisz tłumaczyć cytatów. PPS: A skoro bardzo chcesz to robić, to pisz zgodnie z obowiązującymi normami a nie baw się sztuczną zmianą szyku. Tobie to nic nie da, a innych razi w oczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 04.01.09, 22:27 > Mam parę zębów od lat trzydziestu pięciu i nie wyobrażam sobie > sytuacji niemożliwej, czyli gwałtownego wystąpienia bólu tak > silnego, że popuszczałbym w spodnie. Czy sraczki, które cię dotknęły w ciągu 35 lat życia, też zaplanowałeś? Co do bólu zęba: obyś nigdy tego nie doświadczył. A jak doświadczysz, to nie popuść w spodnie. Twoje zwieracze mogą tego nie wytrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek dobrze to znamy, specjaliści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:43 niezależnie od tego czy na fundusz czy za słoną kasę nie można liczyć na pomoc. Od miesiąca mam zdiagnozowane przewklekłe zapalenie zatok (nie muszę chyba pisać czym to pachnie), ale jeżeli chcesz się leczyć u kogoś, kto ma o tym pojęcie to trzeba czekać 1,5 miesiąca na wizytę. Jest też inne wyjście: można zarejestrować się w ciągu 7-10 dni np. w Dolmedzie, gdzie przyjmie Cię inkasując ciut mniej (nie 100, a 60 zł) inny laryngolog, który zaleci... punkcję bo to szybko i tanio. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Oj głupiś 04.01.09, 20:34 Nie słyszałeś, żeby komuś ząb się złamał albo mu plomba wypadła? Odpowiedz Link Zgłoś
mac-mag Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi 05.01.09, 09:32 Panie mondraliński od higieny jamy ustnej, leczone zęby w dobrym stanie nieraz też zaatakują niespodziewanie. Życze ci choć nie jestem złosliwa tego co przeżyłam, a życie jest podobno sprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 21:38 A po Giertycha ten dyżur? Żywy członek mniej więcej wyjaśnił bezseks takowego, a jak naprawdę /a to rzadko bez mordobicia/ coś się dzieje, to jest chirurgia szczękowa, mac-magi droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: dyżur stomatologiczny we Wrocławiu ===tragedi IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.09, 10:00 Dental-art na ulicy Komandorskiej czynny cała dobe. Moza prywatnie mozna na NFZ. polecam wpisać "pogotowie dentystyczne wrocław" w googlach. Odpowiedz Link Zgłoś