Gość: Niezdecydowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 15:33 Mam mieszkanie, ale kłopoty z wynajmem skłaniają mnie do sprzedaży, choć nie mam pomysłu na zainwestowanie tych pieniędzy. Moze eksperci coś doradza.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nana Re: Sprzedać czy wynajmować IP: *.aster.pl 17.01.10, 21:11 Łatwo można sprzedać, to oczywiste, ale lepiej to zrobić, jak się na prawdę bedziue potrzebowało pieniedzy, kiedy przyjdzie "czarna godzina". Bo jak teraz sprzedasz nie wiadomo po co, to ta forsa ci sie rozejdzie. Ja też sprzedalam jak jechałam do Londynu, ale teraz żałuje, bo słowo daję, nie wiem na co wydałam otrzymane pieniądze. hę A w miedzyczasie mieskania troche podrożały A tak, nawet jeśli z najmem jest kłopot, to coś tam zarobisz. W końcu nie wszyscy oszukują. Tak ci dobrze radze, bo jak się sprzedaje, to trzeba mieć dobry plan co dalej. Odpowiedz Link
Gość: Guzik Jak pozyskać "dobrego" klienta? IP: *.bosbank.pl 22.01.10, 10:19 Niezdecydowana, to forum jest o inwestowaniu w nieruchomosci, a nie co zrobić z pieniedzmi z nieruchomości. Powinnaś raczej zastanowić się, jak poradzić sobie ze swoimi problemami z wynajmem. Opisz pare sytuacji, kwestii z którymi sobie nie radzisz, lub które Cie na tyle zniechęcają do wynajmu, że planujesz sprzedaż mieszkania. Spróbujemy zastanowić się co z tym zrobić. Liczę, że tu eksperci pomogą. Odpowiedz Link
Gość: Konrad Re: Sprzedać czy wynajmować IP: *.acn.waw.pl 18.02.10, 15:11 Ostatnio rzeczywiście trudniej jest wynająć mieszkanie. Sam tego doświadczam, bo szukam najemcy już od miesiąca.Mam nadzieje, że coś wreszcie drgnie, ale nie wiem dokładnie co mogłoby się zmienić. Ludzie chyba wstrzymują się ze sprzedażą swoich mieszkań i je wynajmują, dlatego jest teraz więcej propozycji. Dla najemców to lepiej, bo spadają ceny. Odpowiedz Link
Gość: dorota Re: Sprzedać czy wynajmować IP: *.compi.net.pl 19.02.10, 10:19 Wynajmować! I nie sprzedawać! kłopoty z wynajmem? proponuje bezpłatne ogłoszenia w internecie i w gazetach. Można je pisać aż do skutku. Z opiskiem "bezpośrednio" -> będzie większe zainteresowanie Odpowiedz Link
ekspert.fridomia Re: Sprzedać czy wynajmować 22.02.10, 17:28 Z punktu widzenia konsekwentnego dążenia do wolności finansowej poprzez inwestowanie w nieruchomości inwestor sprzedaje lokal tylko wtedy, kiedy nie ma widoków na czerpanie z niego dochodów poprzez wynajem. Jeśli jednak ktoś już jest w posiadaniu nieruchomości, którą można wynająć, to oczywiście lepiej się jej nie pozbywać. Czasami zdarzają się okresy słabsze, kiedy wynajem jest trudniejszy, albo zdarzy się trudny lokator, jednak to wszystko jest do przezwyciężenia. Życzymy cierpliwości Odpowiedz Link
avenue2 Nowe mieszkania w budowie , ryzyko 07.03.10, 17:57 zakupu. Dlatego rynek mieszkań gotowych powinien się ruszyć. Tańsze kredyty ruszą interes. Co do wynajmu mieszkania albo zakupu działki jako inwestycji, nie wypowiadam się . Raczej fachowcy niech się wypowiedzą. www.polityka.pl/rynek/poradniki/281265,1,deweloper-upada-co-z-klientem.read Odpowiedz Link
Gość: kaska Re: Nowe mieszkania w budowie , ryzyko IP: 195.68.192.* 09.04.10, 11:43 mam podobny problem.Mieszkanie wynajmowane było ponad 5 lat i mimo,że lokatorzy płacili,byli grzeczni itd to byli również niezłymi syfiarzami.Mieszkanie zostawili okropnie zniszczone,dlatego zastanawiam się czy warto włożyć w nie pewnie z 10 tys,żeby je wynająć czy sprzedać i ulokować gdzieś pieniądze?Mieszkanie jest w wieżowcu,tzw płycie..Dlatego pytam czy warto dalej inwestować w tę nieruchomość? Odpowiedz Link
ekspert.fridomia Re: Nowe mieszkania w budowie , ryzyko 10.06.10, 12:16 Tutaj trzeba się zastanowić, czy pieniądze uzyskane ze sprzedaży i ponownie zainwestowane mają szansę generować comiesięczne przychody. Jeśli chodzi o remont - może można go zrobić tańszym kosztem? A przecież wartość mieszkania powinna powoli rosnąć w czasie. Nawet jeśli jest to wielka płyta. Bloki takie się teraz ociepla, modernizuje.Pozdrowienia. Sławek Muturi Odpowiedz Link
Gość: dex kretyn nie ekspert IP: *.chello.pl 12.06.10, 21:24 obecnie odsetki bankowe sa bardziej rentowne niz wynajem do tego spadajaca ciegle wartosc mieszkan Odpowiedz Link
agt_bond Re: kretyn nie ekspert 20.06.10, 12:13 czy wartość mieszkania, aż tak bardzo spada? są pewne wahanie, w warszawie wartość spada, ale są miasta w Polsce gdzie w 2010 wartość mieszkań wzrosła o kilka procent. Odpowiedz Link
Gość: gosc Re: Nowe mieszkania w budowie , ryzyko IP: *.globalconnect.pl 14.01.11, 18:55 A przecież wartość mieszkania powinna powoli rosnąć w czasie. Nawet jeśli jest to wielka płyta. Bloki takieę teraz ociepla, modernizuje.Pozdrowienia. Sławek Muturi No nie zartuj , ceny w wielkiej plycie beda spadac a jej zywotnosc jest ograniczona, ledwie ''ucieklam'' z takiej inwestycji, stare , nieenergooszczedne materialy, kto teraz chce w tym mieszkac? Odpowiedz Link
Gość: niko Re: Nowe mieszkania w budowie , ryzyko IP: *.CNet.Gawex.PL 10.02.11, 08:33 Problem z wynajmem wynika: 1. z dużego nasycenia rynku takimi mieskzaniami na wynajem, tysiące ludzi wpadło na taki pomysł, więc konkurencja jest większa 2. zaporowych cen, które odstraszają potencjalnych najemców I tu dziwię się właścicielom: wiedzą, że na rynku jest duuuuza konkurencja,a nadal chcą zbójeckich czynszów. Prosta zasada ekonomii: kiedy jest się jednym z wielu, trzeba dac lepsza oferte, obnizyć cenę. Lepiej jest przeciez wynając 200 złotych taniej i mieć trochę mniejszy zysk niż zostac z pustym mieszkaniem, które kompletnie na siebie nie zarabia, a jeszcze trzeba je utrzymywać. Ile chcecie za wynajem? Jeśli tyle ile ktoś zapłaciłby raty kredytu za własne mieszkanie, wniosek jest chyba jeden: bardziej opłaca się wziąc kredyt i kupić własne niż nabijać kabze wynajmującym. Trochę realizmu. Odpowiedz Link