07.06.06, 17:39
wcale cena nie jest rewelacyjna, ja sie zastanawiam nad mieszkaniem 45m2 za
180 tys i wcale nie jest najtaniej i tez zadbne.4tys za metr a ty proponujesz
5 tys za metr. to nie rewlka, uwierz, nie znasz rynku, ja sie orientuje.
Obserwuj wątek
    • sensi_1 Re: sensi1 07.06.06, 18:10
      Jestem pośrednikiem więc argument o nieznajomości rynku mnie śmieszy.Poza tym
      cenę ustala klient, a ja zajmuję sie pośredniczeniem i moją rolą jest korzyste
      sprzedanie nieruchomości tak by mój klient był zadowolony.
      Poza tym nie wie Pani ile mam lat i kim jestem, więc zwracanie się do mnie na
      Ty jest chyba nie na miejscu.
      P.s Jeśli znalazła Pani coś w tak niskiej cenie to należy się tylko cieszyć, że
      trafiła się taka okazja, bo taniej znaleźć coś sensownego będzie graniczyło z
      cudem. Niech Pani za długo się nie zastanawia,bo takie mieszkania znikaja jak
      świeże bułeczki.Należy brać a nie wybrzydzać, bo ceny non stop idą w górę.
      • majewskaanna Dlatego właśnie nie lubie pośredników 07.06.06, 20:00
        Co do tej polemiki nt czy mieszkanie ma dobra cene czy też nie.
        Sama kupowalam mieszkanie przez agencję i wiem jedno - przy ogladaniu
        mieszkania wiekszośc agencji (zwłaszcza mężczyźni) wprowadzali bardzo nerwowa
        atmosferę. Presja była ogromna:
        "Prosze sie szybko namyślać, szkoda czasu"
        "To naprawdę dobra cena"
        "Nie ma co wybrzydzać", trzeba kupować, mieszkanie naprawdę jest w dobrej cenie"
        itd itd.

Nie można było się spokojnie zastanowić ani nic.
        W ten to sposób kupiłam mieszkanie -bagno i straciłam rok zanim doszłam z nim
        do ładu (administracja osiedla, to SADK, czyli totalna ruina, duży czynsz,
        zamarkowane uszkodzenia w instalacji Co. - dziury w rurach, itd)

najgorsze jest to, że agencja bierze pieniadze, ale tak naprawde nie sprawdsza
        oferty i niw wiem na jej temat prawie nic.
        Płacuimy te koszmarne piniadze.... tak nprawde tylko za kontakt do
        sprzedającego.

Ubezpieczenie agencji ? To fikcja - ja i tak nie miałam szans na dochodzenie
        swoich praw.
        odpowiedx była krótka: "przecvież ogladała pani mieszkanie".

No więc...

Plcenm jeszcze strone www.gumtree.pl
        tam, też sa fajne ogłoszenia oraz:
        www.trader.pl
        www.gratka.pl
        www.szybko.pl
        oraz srodową gazete jako obowiązkową lekturę

• natka261 Re: Dlatego właśnie nie lubie pośredników 07.06.06, 23:03
          Dlatego nikt nikogo nie zmusza do kupna za posrednictwem agencji, ale nie mozna
          posrednikow traktowac jak potencjalnych zlodzieii.To sa zazwyczaj ludzie,
          ktorzy ciezko calymi dniami pracuja, a klienci potrafia byc nieprzyjemni.
          Ja sprzedalam mieszkanie dzieki agencji i zarowno ja, jak i nabywca bylismy
          zadowoleni z oferowanych uslug.Ja nie musialam goraczkowo szukac chetnych,
          ciagle ktos przychodzil, wiec szanse na szybka sprzedaz rosly, klient z kolei
          nie tracil czasu na wydzwanianie i chodzenie w setki miejsc np" po sadach po
          dokumentacje.Jak ktos nie chce nie musi korzystac z agencji, Polska to wolny
          kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka