303 wyników w czasie 127 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Depakine-Chrono 300 (początek wątku)

czy po tym leku sie tyje? czy warto go brac? co o nim sądzicie? bardzo prosze o odpowiedz!

Re: Depakine-Chrono 300

biore ten lek i zauwazyłam ze przytyłam ale nie wiem czy to po tym leku. zaczelam czytac w necie na jego temat i bardzo sie zdziwiłam bo jest bardzo wiele niepochlbnych opinii...sama nie wiem co o nim sadzic i czy poprosic lekarza o zmiane leku

depakine chrono 300? (początek wątku)

Czy ktoś z Was zetknął się z tym lekiem, czy jest skuteczny i czy ta lista działań niepożądanych jest tylko statystyką?

Re: depakine chrono 300?

Swego czasu pracowalam z neurologiem dzieciecym i ten lek byl najczesciej stosowanym w leczeniu padaczki, ale stosowaly go rowniez dzieci - te starsze - w leczeniu migreny. Skutecznosc rozna - jak to przy kazdym leku. Jednym pomaga innym nie - mowie tu o migrenie a nie o epi. Dzialania

Re: Depakine chrono 300

tydzień bierzesz i martwisz się że nie ma zmian- to nie gripex. Ja biore depakine od roku a lekarz ostatnio mi powiedział że jeśli nie będę miała nawrotów przez 2 lata wtedy można pomyśleć (!) o zmniejszeniu dawki. Biorę 2x500 . A tętno miewam do 120 (w spoczynku). Nie przeszkadza mi to.

Re: Depakine chrono 300

). Zazwyczaj jest dobrze tolerowany, a dawka która bierzesz jest niewielka. Czy zaburzenia snu pojawiły sie po zastosowaniu depakine, czy może saskutkiem brania jeszcze innych leków? Nic na ten temat nie piszesz....

Re: dawka depakine chrono

Na jednej ze stron znalazłem odpowiedź lekarza na nurtujące mnie pytanie czy często w depresji stosuje się połączenie antydepresanta i stabilizatora. Wklejam bo może kogoś też to zainteresuje: "Pochodne kwasu walproinowego (do tej grupy należy preparat Depakine chrono) są stosowane jako

Re: dawka depakine chrono

normy dlatego zastanawiam się czy wtedy lekarz zrobił błąd nie wprowadzając mi stabilizatora ? -- zawsze Cię kochałem Mamo !

depakine chrono (początek wątku)

Witam Was, Chcialbym zwrocic sie do z pytaniem do osob, ktore maja przepisany ten lek. Jakie max dawki tego leku braliscie i jakie z objawow ubocznych byly dla Was najbardziej uciazliwe. Ja obecnie zazywam 1000mg rano i tyle samo na noc. Czuje sie potwornie jestem senny, mam problemy w

Re: depakine chrono

Z pharmindexu-poczytaj sobie Depakine® Chrono 300; 500 prep.złoż. ( Valproic acid , Valproate sodium ) Antiepilepticum ATC: N 03 AG 01 Sanofi-Synthélabo Wykaz: B tabl. powl. o przedł. uwalnianiu 300: 30 szt. (Rp) PP; b. psych.; b. epilep. tabl. powl. o przedł

Depakine chrono (początek wątku)

Napiszcie mi drogie Panie czy ktoras z Was poddawana byla terapii tym lekiem.Ja osobiscie odnosze sukcesy na polu tej terapii w walce z migrena wsrod moich pacjentow.Jest to swiatowy standard leczenia.Napiszcie czy bralyscie i w jakich dawkach oraz jak dlugo i przede wszystkim jakie efekty????

Re: Depakine chrono

W jakiej dawce brałeś/bierzesz? Neurolog zapisała mi ten lek na migrenowe aury wzrokowe, ale na razie boję się zacząć go brać, tyle skutków ubocznych w opiniach. Poza tym wlasciwie nie doczytałam się żadnych badań czy potwoerdzeń działania na to schorzenie. Mam zapisane początkowo 2x300. Jeszcze

Re: Lamitrin,Depakine Chrono

moja dawka to depakine 300 rano i wieczorem i lamitrin 100 rano i 175 wieczorem chce zmienic leki dlatego pytam na jakiej podstawie ustalano wam dawke,czytajac wasze odpowiedzi widze ze nie ma sensu brac te leki jesli nie skutkuja w takich dawkach

Re: Lamitrin,Depakine Chrono

Swego czasu , kiedy zabrakło Depakine 500 chrono na rynku, brałam 300. Jednak lepiej czuję się po 500. Po zmianie leku brałam go 3xdziennie. Oserwowłam organizm. Wszsytko było w porządku. Zmniejszyliśmy dawki do rana i wieczora. Z tego już nie zeszliśmy. To raczej optymalna dawka i żeby

Re: Depakine Chrono

To bardzo mała dawka. Jakich efektów oczekujesz? Tzn. co ma się poprawić bo ten lek ma różne zastosowanie. -- Apetyt mam wielki - zjadam i przestawiam literki

Re: Depakine Chrono

Brałam Depakine jako stabilizator w ChAD, dawka 2 x 500. Efekty pożądane szybko: stabilizowała mnie świetnie. Efekty niepożądane równie szybko - tyłam i łysiałam. Zmieniłam stabilizator. Ale na każdego działa inaczej, więc się nie przejmuj moimi działaniami ubocznymi. -- Leki są dobre tylko

Re: Depakine Chrono...

Biorę ten lek pół roku. Psychiatra przepisał mi go na chorobę afektywną dwubiegunową. Brałam różne konfiguracje - dwa razy po 300, rano 500 wieczorem 300, dwa razy po 500 - działało zbyt silnie właśnie na wzmożony apetyt. Teraz dziennie biorę 500 i jest w miarę ok i choć nie łączę tego leku

Depakine chrono 300mg coś powiecie? (początek wątku)

Ktoś miał doświadczenia z tym lekiem , Dodatkowo Bioxetin 20mg . na zaburzenia nastroju, lęki. jesteśmy w trakcie pierwszego tygodnia brania , stan okropny, dół , depresja , poczekam jeszcze z tydzień jak nie przejdzie to chyba będzie trzeba na konsultację się udać.

Re: Depakine chrono 300mg coś powiecie?

A to raczej powinno być wdrażane stopniowo cwiartki 2x wieczor potem polowki 2x wieczor przed pełnymi dawkami. Sugerowałbym D3 4k zażywać po śniadaniu cały rok

1 2 3 4 5 6