czy po tym leku sie tyje? czy warto go brac? co o nim sądzicie? bardzo prosze o odpowiedz!
biore ten lek i zauwazyłam ze przytyłam ale nie wiem czy to po tym leku. zaczelam czytac w necie na jego temat i bardzo sie zdziwiłam bo jest bardzo wiele niepochlbnych opinii...sama nie wiem co o nim sadzic i czy poprosic lekarza o zmiane leku
Czy ktoś z Was zetknął się z tym lekiem, czy jest skuteczny i czy ta lista działań niepożądanych jest tylko statystyką?
Swego czasu pracowalam z neurologiem dzieciecym i ten lek byl najczesciej stosowanym w leczeniu padaczki, ale stosowaly go rowniez dzieci - te starsze - w leczeniu migreny. Skutecznosc rozna - jak to przy kazdym leku. Jednym pomaga innym nie - mowie tu o migrenie a nie o epi. Dzialania
tydzień bierzesz i martwisz się że nie ma zmian- to nie gripex. Ja biore depakine od roku a lekarz ostatnio mi powiedział że jeśli nie będę miała nawrotów przez 2 lata wtedy można pomyśleć (!) o zmniejszeniu dawki. Biorę 2x500 . A tętno miewam do 120 (w spoczynku). Nie przeszkadza mi to.
). Zazwyczaj jest dobrze tolerowany, a dawka która bierzesz jest niewielka. Czy zaburzenia snu pojawiły sie po zastosowaniu depakine, czy może saskutkiem brania jeszcze innych leków? Nic na ten temat nie piszesz....
Na jednej ze stron znalazłem odpowiedź lekarza na nurtujące mnie pytanie czy często w depresji stosuje się połączenie antydepresanta i stabilizatora. Wklejam bo może kogoś też to zainteresuje: "Pochodne kwasu walproinowego (do tej grupy należy preparat Depakine chrono) są stosowane jako
normy dlatego zastanawiam się czy wtedy lekarz zrobił błąd nie wprowadzając mi stabilizatora ? -- zawsze Cię kochałem Mamo !
Witam Was, Chcialbym zwrocic sie do z pytaniem do osob, ktore maja przepisany ten lek. Jakie max dawki tego leku braliscie i jakie z objawow ubocznych byly dla Was najbardziej uciazliwe. Ja obecnie zazywam 1000mg rano i tyle samo na noc. Czuje sie potwornie jestem senny, mam problemy w
Z pharmindexu-poczytaj sobie Depakine® Chrono 300; 500 prep.złoż. ( Valproic acid , Valproate sodium ) Antiepilepticum ATC: N 03 AG 01 Sanofi-Synthélabo Wykaz: B tabl. powl. o przedł. uwalnianiu 300: 30 szt. (Rp) PP; b. psych.; b. epilep. tabl. powl. o przedł
Napiszcie mi drogie Panie czy ktoras z Was poddawana byla terapii tym lekiem.Ja osobiscie odnosze sukcesy na polu tej terapii w walce z migrena wsrod moich pacjentow.Jest to swiatowy standard leczenia.Napiszcie czy bralyscie i w jakich dawkach oraz jak dlugo i przede wszystkim jakie efekty????
W jakiej dawce brałeś/bierzesz? Neurolog zapisała mi ten lek na migrenowe aury wzrokowe, ale na razie boję się zacząć go brać, tyle skutków ubocznych w opiniach. Poza tym wlasciwie nie doczytałam się żadnych badań czy potwoerdzeń działania na to schorzenie. Mam zapisane początkowo 2x300. Jeszcze
moja dawka to depakine 300 rano i wieczorem i lamitrin 100 rano i 175 wieczorem chce zmienic leki dlatego pytam na jakiej podstawie ustalano wam dawke,czytajac wasze odpowiedzi widze ze nie ma sensu brac te leki jesli nie skutkuja w takich dawkach
Swego czasu , kiedy zabrakło Depakine 500 chrono na rynku, brałam 300. Jednak lepiej czuję się po 500. Po zmianie leku brałam go 3xdziennie. Oserwowłam organizm. Wszsytko było w porządku. Zmniejszyliśmy dawki do rana i wieczora. Z tego już nie zeszliśmy. To raczej optymalna dawka i żeby
To bardzo mała dawka. Jakich efektów oczekujesz? Tzn. co ma się poprawić bo ten lek ma różne zastosowanie. -- Apetyt mam wielki - zjadam i przestawiam literki
Brałam Depakine jako stabilizator w ChAD, dawka 2 x 500. Efekty pożądane szybko: stabilizowała mnie świetnie. Efekty niepożądane równie szybko - tyłam i łysiałam. Zmieniłam stabilizator. Ale na każdego działa inaczej, więc się nie przejmuj moimi działaniami ubocznymi. -- Leki są dobre tylko
Biorę ten lek pół roku. Psychiatra przepisał mi go na chorobę afektywną dwubiegunową. Brałam różne konfiguracje - dwa razy po 300, rano 500 wieczorem 300, dwa razy po 500 - działało zbyt silnie właśnie na wzmożony apetyt. Teraz dziennie biorę 500 i jest w miarę ok i choć nie łączę tego leku
Ktoś miał doświadczenia z tym lekiem , Dodatkowo Bioxetin 20mg . na zaburzenia nastroju, lęki. jesteśmy w trakcie pierwszego tygodnia brania , stan okropny, dół , depresja , poczekam jeszcze z tydzień jak nie przejdzie to chyba będzie trzeba na konsultację się udać.
A to raczej powinno być wdrażane stopniowo cwiartki 2x wieczor potem polowki 2x wieczor przed pełnymi dawkami. Sugerowałbym D3 4k zażywać po śniadaniu cały rok