183 wyników w czasie 123 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Depakine chrono

W jakiej dawce brałeś/bierzesz? Neurolog zapisała mi ten lek na migrenowe aury wzrokowe, ale na razie boję się zacząć go brać, tyle skutków ubocznych w opiniach. Poza tym wlasciwie nie doczytałam się żadnych badań czy potwoerdzeń działania na to schorzenie. Mam zapisane początkowo 2x300. Jeszcze

Re: Depakine chrono

Brałam depakine chrono przez 4 miesiące. Przez pierwszy miesiąc brałam dawkę 300 mg, przez pozostałe miesiące 500 mg. I muszę Wam powiedzieć, że tęsknię za tym lekiem, a właściwie jego działaniem. Jeżeli chodzi o bóle migrenowe to nie miałam ich praktycznie wcale, od czasu do czasu (ale

Depakine chrono 300mg coś powiecie? (początek wątku)

Ktoś miał doświadczenia z tym lekiem , Dodatkowo Bioxetin 20mg . na zaburzenia nastroju, lęki. jesteśmy w trakcie pierwszego tygodnia brania , stan okropny, dół , depresja , poczekam jeszcze z tydzień jak nie przejdzie to chyba będzie trzeba na konsultację się udać.

Ulotka Depakine Chrono 500 (początek wątku)

Witajcie mam prośbę, potrzebuje ulotki Depakine Chrono 500 lub 300 ale sprzed kilku lat, np. sprzed 10 lat, lub dalej, gdyby ktoś miał, będę wdzięczna za ksero bądź wysyłkę całej ulotki, bardzo potrzebna. Chciałam Was również zapytać, czy Wasi lekarze przepisując Wam pierwszy raz lek na

Re: Zasady pisania na forum

Depakine chrono 300 po jakim czasie powinien zadziałać??

Re: Objawy odstawienia clonazepamu

Witam. Ja jestem chory na padaczkę i biorę 3 tabletki po 2 mg. Czasem 4 tabletki (8 mg - w sytuacjach stresowych). Do tego mam Depakine Chrono 300. Musze teraz zejść z Clonazepamu bo neurolog stwierdził, że trzeba wycofać ten lek - gdyż on nie jest stosowany przewlekle w epi. Powolne zmniejszanie

Re: No i w końcu witam Was serdecznie...

". Obecnie biorę Depakine Chrono 300 - 1 tabl. wieczorem oraz Clonazepamum 2 mg 3 x 1 tabl. (to też i z przyzwyczajenia bo lek ten jest uzależniający a doktor stwierdził, że jego odstawienie mogłoby wywołać atak - nawet przy bardzo wolnym procesie wycofywania leku z organizmu). Obecnie jestem 3 lata bez

Re: Pomocy

nic, pustka, zero. Z jednej strony psychiatra przepisuje mi antydepresanty (Asentra 100mg) ale i dodaje Depakine Chrono 300 - jako stabilizator nastroju (jak mi wcześniej przepisywali) no i .... Clonazepam. Przepraszam za nie zrozumienie wątku - wcisnąłem się między posty - mam mętlik w głowie. A co

Re: Pomocy

Okropne zaburzenie. Często stosuje sie typowe antydepresanty połączone z lekami normolitycznymi (b. dobrze sprawdza się Depakine Chrono i jest refundowane). Doraźnie - max do 2 tyg. - benzodiazepina np. Sedam 3mg 2 x 1 tabl, na noc mianseryna 10-30 mg

Re: szukam porady!!!

Ja teraz przyjmuję: - Depakine Chrono 300 mg - 1 tabletka na wieczór (docelowo zwiększenie do 2 x 300 mg) - Clonazepamum 2 mg - 1 tabl. rano i 1 tabl. popołudniu (docelowo bardzo powolne zmniejszenie i odstawienie leku). Czuje się dobrze, nie mam napadów od dłuższego czasu. Polecam - bo działa na

Re: Uzależnienie od Tramalu, Clonazepamu i Bunond

opakowanie - za 4 tyg (już nie całe). To opiat ale działający odwrotnie niż inne (zapycha receptory opiatowe bez odczucia przyjemności i pobudza wydzielanie endorfin przez organizm). Co do Clonazepamu - to bardziej dziadowskie niż opiaty. Na razie redukuje dawki (jak psychiatra nakazał) z obstawą Depakine

Re: czy mogę rozkruszyć depakine chrono 300 PILNE

Depakina powinna być podawana w równych (stałych) odstępach czasowych, aby utrzymać stężenie leku na odpowiednim poziomie terapeutycznym. Nam zdarzają się poślizgi i czasem dziecku usnęło i nie dostał wieczornej dawki. Z perspektywy czasu widzę, że ma to znaczenia, tak jak np. biegunki osłabiające

1 2 3 4 5 6