julia977
09.05.16, 23:47
Zacznę od tego, że mam 14 lat i moja mama choruje na CHAD. Niedawno dostała manii. I sprawa wygląda tak, że bez przerwy kłóci się z moim tatą. Nawet z powodu błahych spraw, np. "Źle na nią spojrzał" -.- Mój tata źle to znosi i nie dziwię się mu. W każdym razie jako osoba wrażliwa nie lubię gdy moi rodzice się kłócą. Często dochodzi do tego że płaczę. Ostatnio nawet straciłam chęć do życia i nie chce mi się chodzić do szkoły.
Oczywiście moja mama nie czepia się tylko mojego taty, ale też mnie i wszystkich wokół. Najgorsze jest to że nie da się jej wytłumaczyć że nie ma racji, bo zaczyna jeszcze bardziej krzyczeć. A więc...bardzo przeżywam to co się dzieje w domu. I mam pytanie: jak sobie z tym poradzić??
W sumie to wszystko zaczęło się od pracy. Bardzo przeżywała to co się w niej działo i postanowiła z niej odejść. Wtedy zaczął się cały koszmar i choroba dała o sobie znać. :v
W każdym razie...teraz bierze tabletki i jest pod okiem lekarza. I w sumie wiem, że nic więcej nie da się zrobić. Mogę tylko czekać aż jej przejdzie. Chociaż to ciężkie...