W Hiszpanii rolę Baltazara zawsze odgrywał Hiszpan, czyli „biały” człowiek, z twarzą pomalowaną na czarno . Ponieważ tak wiele osób zaczęło się tym coraz bardziej obrażać, w 2009 r. w Hiszpanii rozpoczęła się kampania protestacyjna mająca na celu wyeliminowanie tej praktyki .
Na początku roku 2009 znad Zatoki Biskajskiej przybył nad Europę Zachodnią huragan Klaus, wiejacy z prędkością 194 km na godzinę. Od 23 do 28 stycznia dręczył on mieszkańców Andory, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Szwajcarii i Włoch. Klaus spowodował śmierć 26 osób i duże straty materialne. W
Na początku roku 2009 znad Zatoki Biskajskiej przybył nad Europę Zachodnią huragan Klaus, wiejacy z prędkością 194 km na godzinę. Od 23 do 28 stycznia dręczył on mieszkańców Andory, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Szwajcarii i Włoch. Klaus spowodował śmierć 26 osób i duże straty materialne. W
Znaczy że mam własnego chłopa z domu wyrzucić? Może tak będzie lepiej. Eksmituje go do pubu . Hiszpanom pozwolę na rozpierduche w domu. Jak Hiszpania wygrywała dwa razy pod rząd euro i mistrzostwa świata ( gdzieś tak w 2008 i 2009) akurat byłam za każdym razem w Hiszpanii. Matko co tam się działo
Sinterklaas tradycyjnie przybywa do Holandii statkiem parowym, zawsze w pierwszą sobotę po dniu świętego Marcina, który zmarł 8 listopada. Holenderskie dzieci wierzą, że Sinterklaas przybywa specjalnie z Hiszpanii, aby je odwiedzić. W 2007 odwiedził jako pierwszą miejscowość Kampen w prowincji
Sinterklaas tradycyjnie przybywa do Holandii statkiem parowym, zawsze w pierwszą sobotę po dniu świętego Marcina, który zmarł 8 listopada. Holenderskie dzieci wierzą, że Sinterklaas przybywa specjalnie z Hiszpanii, aby je odwiedzić. W 2007 odwiedził jako pierwszą miejscowość Kampen w prowincji
To sie nazywa magiczne myslenie i jest zjawiskiem psychologicznym w procesie wypierania i racjonalizacji u dzieci i infantylnych osob. Sprawdz termin magiczne myslenie w wikipedii W 2009 tez byla powazna recesja rowniez i w Niemczech a branza finansowa mniejsza niz automotive w Niemczech. Jak
Podobnie jak w przypadku wszystkich dużych zwierząt łownych ( jelenie , sarny ), w Europie obserwuje się rozrost populacji dzików (średnio cztero- lub pięciokrotny wzrost na kraj w ciągu dwudziestu lat), a w szczególności w Niemczech, Austrii, Belgii, Hiszpanii, Francji, Włoszech, Luksemburgu
Ale prawda jest taka- że nowe auto z salonu może miec rózne grubości lakieru na róznych elementach karoserii-a jest podobno nowe. Miałem ten przypadek-rok 2009-kupiłem nowiutkiego Mitsu. Outlandera 2.0 DID. Cena w salonie 123 tys zeta a ja kupiłem za 103 tys -20 tys taniej-ten sam model wyposażenia
i ja sam pofarbowałem wtedy włosy na czerwono pisałem to opowiadanie z kafejek internetowych, jeżdżąc autostopem po Hiszpanii jesienią 2010 postać elfa wprowadziłem na sam koniec, aby rozczarować reżysera spektakli, urządzanych po drodze niestety nie mogę już zbyt wiele o tym powiedzieć, bo nie