zamieszkania. W jednym picie 11(w tym z pracy pon-pt) mam wykazane kup w wysokości 1668 z groszami, w drugim 0. Wiem, że mogę podwyższyć kup w pit37, tylko nie wiem do jakiej kwoty? 2. Dziecko małoletnie zarobiło w 2011r na umowę zlecenie 500zł. Czy musi się z tego roliczyć samodzielnie, czy mam doliczyć
własnych i przysposobionych, z wyjątkiem dochodów z ich pracy, stypendiów oraz dochodów z przedmiotów oddanych im do swobodnego użytku, podlegające opodatkowaniu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dolicza się do dochodów rodziców, chyba że rodzicom nie przysługuje prawo pobierania pożytków ze
Dostał już ktoś zwrot podatku za 2011?
A ja mam pytanko, jeśli ktoś z was się orientuje Byłam teraz w us bo miałam korektę vzm, a przy okazji zapytałam się czy pit 37 jest ok. Pani o dziwo była miła, sprawdziła i powiedziała, że status mojego pitu to "zlecono do wypłaty". Tylko mija już tydzień i pieniędzy nie ma:) Orientuje się ktoś z
Program do wypełniania pitów http://www.programy-dla-domu.pl/domowe/wypelnianie-pitow/program-do-wypelniania-pitow-PITy-2011.html pity 2011 to program, który sam wyliczy twój podatek za 2011 rok, pozostanie Ci tylko wysłanie pita przez Internet, pocztą lub na piechotkę do US.
To prawda, o ile nie masz do rozliczenia 10 różnych pracodawców i co za tym idzie PITów 11. Wtedy już nie jest tak prosto... A dolicz jeszcze ulgi, wspólne rozliczenie itd... -- http://abc-podatki.pl/program-pit
Nic prostszego jak wypełnić pit przez program. Za darmo i bez kolejek. Przepłacanie w biurze księgowym zdarza się każdego dnia, ale to już teraz możesz liczyć na darmowy program, który zrobi to za księgowego. Na stronie Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom- pomocdzieciom.eu znalazłem darmowy
Wykonuję rozliczenia PIT-37 za rok 2008, z odliczeniami za dzieci, internet... Rozliczenia małżeństw razem lub osobno Proszę o przesłanie maila z potrzebnymi informacjami, tj.: - skan lub czytelne zdjęcie PIT-u-11 (bądź PIT-ów w przypadku rozliczeń małżonków) i/lub - informacji o liczbie
Wykonuję rozliczenia PIT-37 za rok 2008, z odliczeniami za dzieci, internet... Rozliczenia małżeństw razem lub osobno Proszę o przesłanie maila z potrzebnymi informacjami, tj.: - skan lub czytelne zdjęcie PIT-u-11 (bądź PIT-ów w przypadku rozliczeń małżonków) i/lub - informacji o liczbie
W Urzędzie Skarbowym poinformowano mnie, że od przyszłego roku zaświadczenia o dochodach bedą wydawane tylko, gdy podatnik złożył za rok wczesniejszy zeznanie. Jestem studentem i takie zaświadczenia potrzebne są do uzyskania stypendium. Sytuacja jest taka, że ojciec utrzymuje sie z gospodarstwa
Czesc D Cie nie interesuje - bo nie placisz skladek na ubezp. spoleczne. Przepisujesz tylko kwote z pozycji 58 do pozycji 97. W czesci E, w pozycji 98 wpisujesz dochod (podstawe opodatkowania) - czyli kwote z pozycji 97. Pozycja 99 to obliczony podatek - podstawa opodatkowania * 19% i od
Proszę o pomoc PIT 37 W roku 2010 nie uzyskałam żadnych dochodów Mąż dochód z tytułu o pracę i umowy zlecenia Mamy troje niepełnosprawnych dzieci Wszystkie faktury z apteki za lekarstwa dzieci są wystawiane na mnie (ulga rehabilitacyjna) Pytania: Jak mam się rozliczyć? czy muszę składać
Ile podatku jest wykazane na PITach mężą? Ulga na jedno dziecko to 1.112,04 zł, czyli na troje dzieci to 3.336,12 zł. Jeśli w PITach męża jest mniej wykazanego podatku, to i tak nie odliczysz całej tej powyższej kwoty. Najpierw sprawdź o jaki podatek do zwrotu możesz "walczyć". Urząd nie zwróci
jest juz gdzies w necie symulator do wypelniania zeznan podatkowych za 2006? nigdzie nie moge znalezc, w zeszlym roku, chyba w onecie, byl dostepny fajny symulator, tylko wpisac dane i pieknie sam liczyl dalej. moze ktos juz ma namiary? pzdr