. Nie bez powodu takie stare Priusy/Auris, itp napiedralają tyś km jako taxi. > Nie jeżdżę autami po 15 lat! Mój rekord to 10 lat mercedesem kupionym w salonie > . Ano własnie... A żeby EV były kochane przez ludzi, to muszą w wieku 10 i wiecej lat jak już nie jeździć to choć w utrzymaniu
marki w innym kolorze, więc można uznać, że z jakimś tam odcieniem "lepszości". Ale to nadal guma. Utrzymanie tego w czystości to jest bajka, wystarczy wyjąć , otrzepać i zmyć przez parę sekund wodą pod ciśnieniem ze szlaucha. Schnie błyskawicznie i jest jak nowe. Oczywiście, na forach właścicieli tych
utrzymania walorów przyrodniczych Zalewu spowodowała wzrost szacunkowych kosztów inwestycji z 40 mln dolarów (150-180 mln złotych zgodnie z kursem dolara w latach 90.) w latach 90., przez 215 mln złotych w roku 2004 do wartości 880 mln złotych przyjętej w szacunkach Skarbu Państwa na lata 2016-2022. Obawa o
300c kombi był produkowany tylko w europie. W stanach nie występował w wersji kombi. Tam za kombi robił Magnum. Jak praktycznie każde amerykańskie auto, można powiedzieć, że jest stworzone do gazowania. Co do kosztów utrzymania to zbyt krótko jestem właścicielem. Przejechałem ok. 15k km i do teraz
ze tani jest? Nie tak dawno przy przebiegu ok 180 kkm padly mi dwie sondy lambda (przestaly dobrze dzialac, pojawily sie "engine checki" itd...) - pewnie, ze w roznych autach rznie, ale akurat w przypadku Toyot tanio nie jest z takimi duperelami. Koszt obu 1000 zl Wiec nie demonizowalbym diesli
gogol77 napisał: > Koszt utrzymania domu średnio, za 1 miesiąc w 2016 r: 200m2, ocieplony na 4- lu > b 4, > 3 osoby. Bez remontów. Ogród, odśnieżanie bez kosztów (za wyjątkiem kwiatków na > balkonach). > Gaz (CO, c.woda, gotowanie) - 340 (ale w czasie ostatnich
remilitaryzacji Nadrenii, pożyczki na zbrojenia 2,6 miliarda Franków czyli ok 650 milionów zł, z tego 100 milionów podobno zainwestowano w COP. A ceny broni nie były znów takie wielkie. Tysiąc(1000) sztuk myśliwców P11c to koszt około 180 milionów, normalny stały budżet wojska polskiego to około 800 milionów
zostać przy starym tanim i uniwers > alnym niż nowym drogim i kłopotliwy. Natomiast przy zakupie nowego istotnym czynnikiem, jak zawsze, będzie stosunek między kosztami zakupu a utrzymania. I tu auta elektryczne mogą wiele ugrać w najbliższych latach. > W przypadku bogatszych spoleczenstw
swojej chaty 180 m2, 2 dorosłych, 1 dziecko): Ubezpieczenie - 1200 zł/rok podatek - 800 zł/rok prąd - 200 zł/m-c woda - 100 zł/m-c ogrzewanie - 5000/ sezon śmieci - 30/m-c = 913,33 zł/m-c