w 100%. JEDYNY. wiec wierze, ze wie, co robi. nazywa sie Krzysztof Kuzdak. jest profesorem z lodzi. moze slyszalyscie. a jesli nie, to goraco go polecam jako speca od tarczycy. juz niejednego wyratowal z pod noza:) jeszcze raz dziekuje Wam za odzew:)
kobiet z problemami tarczycowymi i te kobiety w ciąży miały właśnie zwiększone dawki hormonów. Ty masz odstawione, czujesz się źle, a mimo to popierasz utytułowanego lekarza, którego fachowości jesteś pewna w 100%. No i bardzo fajnie! Napisałaś, że wiele osób "uratował spod noża". Uważasz, że
Łożysko a gospodarka hormonami tarczycy: Strukturalne podobieństwo hCG do TSH powoduje, że hCG może wiązać się z receptorem dla TSH i zyskiwać wówczas własną aktywność tyreotropową. Dotychczasowe badania wskazują, że hCG ma zasadnicze znaczenie w aktywności tyreotropowej we wczesnej ciąży, co
Kasiu, prosze nie pisz bzdur. Jesli TSH rosnie wpada sie w niedoczynnosc, a jak spada, to jest nadczynnosc. Funkcja i patologia gruczołu tarczycy w ciąży z uwzględnieniem postępowania terapeutycznego: W świetle obecnych badań sama ciąża ma wpływ na funkcję tarczycy ciężarnej. Na
Niedawno, bo zaledwie 3 miesiące temu urodziłam dziecko. przed ciążą brałam letrox 75, w ciąży zapotrzebowanie na hormony nie było ksiązkowe i wzrosło w pierwszym trymestrze do 100, a później ok. 85 na dobę. Po porodzie lekarz kazał mi wrócić do dawki sprzed ciąży, czyli letrox75, tak też
sie różnice w przepisywanych lekach na hashi? Ja biorę letrox (100mg) i wyczytałam tu na forum, że duża większość z Was jest na Eltroxinie, Euthyroxie(?). Napiszcie mi proszę, czy moja dawka jest stosunkowo wysoka i od czego zależy rodzaj leku jaki sugeruje endokrynolog (może te leki mają
+ ćwiarteczka tabletki Letrox 50. Receptę już mam tylko te tabletki nie chcą ładnie się dzielić i się kruszą. Którą opcję powinnam wybrać ? Oczywiście wg. mojego lekarza wyniki są ok. więc sama muszę sobie ustawić dawkę. Czy FT3 jest za małe w razie ew. ciąży ? A odnośnie niedoboru wit. D - poziom już w
: ">Dodatkowo zbadałam ferrytynę: 18 (13-150) "... Poziom ferrytyny powinien być w zakresie od 90-110 do osiągnięcia prawidłowego funkcjonowania tarczycy " Widzisz, ile Ci rakuje? Uzupełnia się długo - rok, dwa. >witamina 25-OH D3 21,6 przy czym wartość <20 to niedobór, a 20-30 niska
nie trzeba panikować , jak będziesz brać leki nic złego nie może się stać. ja całą ciążę brałam letrox 100 i mam śliczna zdrową córcię pozdrawiam i życzę szczęścia
ja jestem po wycieciu tarczycy i biore letrox 100 a dwa dni w tygodniu 125 i zaszlam w ciaze bez problemu, jeden miesiac staran i test wyszedl pozytywnie....zycze powowdzenia
Choruję na tarczyce, biorę na stałe Letrox 100. Wyniki były wporządku. Udało się zajść w ciąże od pierwszego razu. Czuje się super. Kontrolne badanie TSH okazało sie fatalne 18,90. Lekarz zwiększył mi lek. Jestem w 10 tyg. ciąży i strasznie się boję ze ta niedoczynność może uszkodzić płód
przypadku euthyroxu). Płód do 3 mca nie ma rozwiniętej własnej tarczycy i korzysta z mamy. Dlatego tak ważne by wszystkie wyniki były ok. Hormony produkowane przez tarczycę są bardzo ważne dla rozwoju dziecka. U mnie początkowe wyniki były ok i zostałam przy dawce która brałam czyli 100 a dwa razy w