dlaczego ten lekarz chce zamienic ci lek z SSRI? Efectin przestał działac? Ja brałam Iksel z tej samej grupy co efectin,żadnych działań ubocznych,z wyjątkiem ceny ;) (ok 150zł jedno opakowanie) -- czasami człowiek przytuliłby się nawet do jeża
Lekarz proponuje wymianę na coś z SSRI ale ja mam złe doświadczenia z fluoxetyną - myśli natrętne, lęki. Efectin działa dobrze tyle że oczy mi wysiadają a ja dużo czytać i pisać muszę. Poradźcie coś proszę.
dzisiaj jest sósty dzień na dawce 150 mg a szumy uszne i w głowie nie mijają. zastanawiam się czy nie wrócić do dawki 75 mg, bo te szumy są bardzo nieprzyjemne, czy jeszcze poczekać z redukcją dawki co sądzicie?pozdr
Od 3 miesięcy biore efectin a dawkę 150mg od ponad dwóch i jeszcze ze mną nie jest dobrze.Tak się zastanawiam czy nie zwiększyć dawki ale jak się o to spytałem doktor to powiedziała że 150 to max.Chcę sobie sam zwiększyć dawkę o 75mg na 2 tygodnie żeby zobaczyć jak się będe czół.Czytałem że
mam prośbę od jakiegoś czasu najprawdpodobnie cierpię na nerwicę prewlekłą. objawia się dusznością, brakiem koncentracji i co najgorsze zawrotami głowy i calkowitym brakiem siły nóg. Lelarz przepisał mi efectin er 75 do jednorazowego używania w ciągu dnia. Proszę o opinie i o działanie leku i
. Przecież trzeba wrocić do rzeczywistego życia i nie być uzależnionym od rodziny. W dodatku praca.... zadam jeszcze jedno pytanie: głupie ale co z alkoholem? Czy wypite wieczorem piwo może doprowadzić na cmentarz? -- maria
hej. mam zmieniony lek z seroxatu 40mg na efectin lub cos na v o przedluzonym dzialaniu ( 75mg). Przerwac od razu branie seroxatu i zaczac brac ten 2 lek czy odczekac chwile? czego moge sie sodziewac po efectinie? do tej pory zaden lek nie pomogl mi na depresje
, awanturowalam sie, a nastepnego dnia spiewalam pod nosem cala szczesliwa ze wszystko jest cudownie a zycie jest piekne a potem znow dol bez powodu i tak wkolko. Moj partner nie wytrzymal i wyslal mnie do psychiatry. diagnoza- depresja. dostalam efectin er po ktorym srednio mi sie poprawilo. w prawdzie
nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie. Moge sie wypowiedziec tylko na temat litu. Zeby lit dzialal jego stezenie w krwi powinno wynosic od 0,4 do 0,6 ( ja mialam zazwyczaj 0,46 ) Byc moze dobrze dziala na Ciebie efektin a byc moze najgorsze objawy choroby masz juz za soba i sama choroba
Mam to samo po Efectinie. Dziś nie zwlokłam się do pracy, nie wiem co na to mój szef. Boje się, że tak będzie coraz częściej :-( Ja leczę się nim już około roku.
lucyno, czytajac posty mam wrazenie, ze masz zblizone objawy lękowe do mnie (m.in.podobnie zareagowalas na seroksat).biorę efectin od ok. 3 tyg. dawka 75 nie za bardzo pomogla, wiec po 2 tyg zwiekszylam do 150 i po paru dniach nastąpila naprawde b wyraxna poprawa - humor dobry (nie stracilam
Suchy, nie dołuj ludzi na starcie, Tobie nie pomógł,nie oznacza, że każdemu nie pomoże. Marla, spokojnie,zacznij brać i zobaczysz jaki będzie efekt, w razie czego lekarz zmieni Ci lek. Dla mnie efectin okazał się jak do tej pory najlepszym lekiem antydepresyjnym przy praktycznie zerowych i
"Toto" łykam od tygodnia, czuję się ciut lepiej, tzn. nie beczę z byle powodu albo bez powodu, to jest jak na dzień dzisiejszy jedyna poprawa, skutków ubocznych jeszcze nie zauważyłam, może za wcześnie, jedyne co zaobserwowalam to to ze bolą mnie zęby od jakiegoś dziwnego zaciskania ich, hmmm
bezboleśnie. Zgodnie z sugestiami lekarza brałem co drugi dzień, po jakimś czasie (chyba miesiąc, może dwa) co trzy dni, a potem na dodatek zmniejszałem dawkę o połowę. Właściwie największym problemem było wyczucie odpowiedniego momentu na definitywne odstawienie. Ale chyba się udało bo już nie biorę od
O ile pamietam jest dawka 37,5 mg więc mozesz spokojnie zacząć od zejścia co drugi dzień na dawkę 37,5 mg aż do czasu kiedy organizm się przyzwyczai. Potem zejdziesz do codziennej dawki 37,5. Następnie co drugi dzień nie weźmiesz nic itd. Ja odstawiłem po 14 miesiącach brania. A brałem dawkę max
a czemu już nie bierzesz fluo? przestało działać? a z tym efectinem to jeszcze poczekaj. to, że jest ER, chyba nie ma tu nic do rzeczy :) na zaparcia możesz czasem łyknąć doraźnie jakiś ziołowy lek, np. Alax. efectin daje niezłego powera, a niektórym nawet zwiększa libido :) więc myślę, że warto
demole -nie odpowiadac na rozwalające pytania, to nie są tylko telepawki, to pojazd kosmiczny na paliwo stałe, telepie - ale co jest w głowicy ?? zuclopentixol