Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie!

IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.12, 18:32
    Witam.

A więc mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i w łazience umywalka jest z rodzaju tych "bez szafki". Musiałam dokupić taką dostawianą. Co najciekawsze dosłownie NIGDZIE nie umiem znaleźć takich szafek. Tę kupiłam w Praktikerze za grosze totalnie z przymusu bo nie miałam gdzie trzymać kosmetyków. Nie umiem na nią patrzeć! Podpowiedzcie gdzie znajdę szafki łazienkowe takie dostawiane (z wycięciem na rurę), w przyzwoitej jakości, najlepiej w kolorze ciemnego brązu, ale może też być biała.

Przeszukałam allegro i nie ma, w sklepach typu OBI, Castorama, Leroy Merlin - brak.

Pomóżcie bo normalnie nie mogę spać przez tę szafkę!

1) Tymczasowa szafka, foto podglądowe żeby było wiadomo o jaką chodzi img194.imageshack.us/img194/8084/24396204.jpg

2) przykładowa wymarzona szafka 1 img585.imageshack.us/img585/4894/iuhuij.jpg

3) przykładowa wymarzozna szafka 2 img94.imageshack.us/img94/7414/uhih.jpg
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.warszawa.mm.pl 10.02.12, 19:26
        Taką?
        www.kolo.com.pl/produkt/zestaw_lazienkowy_nova_65_cm-_kolo_simple/35553
        Najlepiej ustal kto wyprodukował umywalkę i dokup szafkę producenta
      • Gość: a Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.warszawa.mm.pl 10.02.12, 19:33
        Albo szafka wisząca. www.kolo.com.pl/podkategoria/szafki_podumywalkowe/010010-050010?page=6
        Bez wercenia płytek (zgody właściciela) się jednak nie obejdzie
        • Gość: Pytająca Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.12, 21:05
          Ta pierwsza to jest zwykła, a mi zależy na takiej z wycięciem na rure.
          Te w drugim linku wiszące mi się podobają, ale ja jednak szukam takiej stojącej na ziemi...

A jakby te wiszące postawić na podłodze? Wyglądało to by jakoś czy odpada?
          • Gość: a Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.warszawa.mm.pl 10.02.12, 21:15
            Możesz kupić dwie i postawić jedna na drugiej. Przedtem trzeba by było to narysować i obmierzyć. Taka niska pojedyncza szafka nie będzie dobrze się prezentować na podłodze.
        • clas_sic Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! 10.02.12, 21:07
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70189022/
          • Gość: Pytająca Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.12, 21:28
            Tą z ikei widziałam, ale odpada. Nie różni się praktycznie niczym od tej mojej.

Z tymi poprzednimi jedna na drugiej moge pomyśleć, ale nie wiem czy to będzie fajnie wyglądać... i to trochę jednak za drogo jak na mój budżet.

Wychodzi na to,że praktycznie nigdzie nie ma takich szafek w stylu tej mojej??? Tylko ikea i jakieś pojedyncze słabej jakości i wątpliwej urody egzemplarze? Ta moja jest ze zwykłej sklejki, miała nawet ochydne plastikowe uchwyty, ale wymieniłam je na metalowe. Widziałam podobne do mojej jeszcze w takim małym markecie meblowym za 40 zł !!! tragicznej jakości i wykonania, no koszmar po prostu... Już nie musi być brązowa, może być biała, ale chociaż z dobrego materiału i z połyskiem. Ta moja wygląda tragicznie:/
            • Gość: a Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.warszawa.mm.pl 10.02.12, 21:32
              Zawsze pozostaje jakieś studio z meblami kuchennymi. Zrobią szafkę na zamówienie.
      • estera1986 Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! 11.02.12, 00:00
        Ja myślę, że taką szafkę, to bez problemu każdy stolarz zrobi. Można nawet w sklepach meblowych zapytac.
        • ikaria80 Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! 11.02.12, 14:29
          Może powinnaś pomyśleć o zmianie szafki razem z umywalka.Są teraz promocje i wydaje mi się, że taniej wyjdzie nawet zestaw niż sama szafka.
          • aqua48 Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! 11.02.12, 16:45
            Zmierz dokładnie i daj zrobić. Takie szafki nawet jeśli są w sklepach (latem widziałam cały komplet ciemnych w Casto) to będą bardzo drogie. Możesz też poszukać w dużych sklepach oferujących wyposażenie łazienek, ale nie zdziw się cenami.
            • clas_sic Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! 13.02.12, 14:48
              mozna kupić w czwartek w lidlu :)
              www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-8D37783C-56BC1F5B/lidl_pl/hs.xsl/index_24609.htm
      • Gość: jędruś Re: Gdzie można kupić taką szafkę??? Pomóżcie! IP: *.siedlce.vectranet.pl 20.02.12, 18:01
        takie szafki robi się na zamówienie. I nie ma problemu z kolorem (odcieniem, połyskiem) oraz sposobem montażu. Wystarczy wejść do najbliższego studia mebli kuchennych (większość wykonuje także szafy z drzwiami przesuwnymi, łazienki, przedpokoje, meble biurowe i co jeszcze się da słowem wszelkie meble na zamówienie). cena będzie wyższa niż proponowany zakup w lidlu bo robienie mebli na zamówienie musi kosztować więcej niż masówka podobnie jak za taksówkę zapłacisz więcej niż za autobus. Ale jakość będzie wyższa, przynajmniej jeśli trafisz na dobrą firmę, więc może popytaj znajomych kto im robił szafy czy kuchnie. pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka