Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie

IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 07:09
    Meble kuchenne są teraz wyposażone w różne akcesoria, np szuflady z cichym domykaniem, albo szafki górne z podnośnikiem. Wszystko to jest bardzo drogie. Co warto włożyć w meble kuchenne ? Mam niestety okrojony budżet. Proszę o radę
    Obserwuj wątek
      • ikaria80 Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie 20.05.12, 09:01
        Musisz sama podejść do tematu w praktyczny sposób.Jeśli masz dużo miejsca na schowanie ciężkich rzeczy np garnków,patelni czy zapasów cukru,mleka etc to zasadniczo nie potrzebujesz dodatkowych szuflad wzmocnionych dla większych ciężarów.Jeśli miejsca jest mało warto zaadoptować właśnie te szuflady.Szafki górne z podnośnikiem to bardzo przydatna rzecz,Można zaoszczędzić wiele bólu.Szuflady z cichym domykaniem możesz sobie darować.Zasadniczo fajne rozwiązanie ale dla mnie to raczej zbyteczny luksus.
      • Gość: Mariusz Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 16:49
        Cichy domyk szuflad to fantastyczna sprawa, polecam. Jest cicho i wzsuwaj si w peni. yafunduj to sobie koniecznie
        • Gość: Premiere Design Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: 80.48.97.* 21.05.12, 11:26
          Projektując kuchnię należy myśleć o praktyczności, a przede wszystkim wygodzie. Wiele elementów dodatkowych pozwala nam ma łatwiejsze i wygodniejsze korzystanie z kuchni. Niektóre elementy można sobie podarować, ale w niektóre warto zainwestować, jak np. w prowadnice do szuflad gdzie chcemy trzymać cięższe rzeczy typu garnki. W sprawie projektu mebli kuchennych najlepiej skontaktować się z profesjonalistą, np. firmą wykonującą meble, bądź projektantem, jeśli chcemy aby takie meble służyły man wiele lat.
        • Gość: Premiere Design Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: 80.48.97.* 21.05.12, 11:27
          Projektując kuchnię należy myśleć o praktyczności, a przede wszystkim wygodzie. Wiele elementów dodatkowych pozwala nam ma łatwiejsze i wygodniejsze korzystanie z kuchni. Niektóre elementy można sobie podarować, ale w niektóre warto zainwestować, jak np. w prowadnice do szuflad ze wzmocnieniem gdzie chcemy trzymać cięższe rzeczy typu garnki. W sprawie projektu mebli kuchennych najlepiej skontaktować się z profesjonalistą, np. firmą wykonującą meble, bądź projektantem, jeśli chcemy aby takie meble służyły man wiele lat.
          • ikaria80 Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie 21.05.12, 19:47
            Musisz tak naprawdę sama przekalkulować co jest niezbędne a co zakrawa na luksus.Ilu użytkowników tyle opinii.
      • Gość: Misia Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 06:46
        Zrób w cichym domyku przynajmniej te szuflady, których będziesz najczęściej używać. Odpłaci wygodą na wiele lat.
        • jo-an-na-29 Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie 29.07.12, 14:55
          Jeśli chodzi o kuchnie, to najważniejsza jest podłoga (tu polecam balterio) i właśnie szafki. Ale od cichego zamykania ważniejsze są ich drzwi, a właściwie to, jak są powykańczane - czy gładkie na zewnątrz, czy z jakimiś wzorami, na których będzie się osadzał kurz i brud. Nie ma nic trudniejszego w czyszczeniu , mozesz mi wierzyć.
      • Gość: Przezorna Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 16:11
        Pamiętaj o tym,ze kuchnię robisz na co najmniej 20 lat
      • Gość: ANTO Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: *.centertel.pl 04.10.12, 18:34
        Poszukaj fimy, która ma to wszystko w standardzie. Polecam Cucine LUBE najlepszy stosunek ceny do jakości. Dla mnie ten parametr jest naistotniejszy. Mitem jest że produkt markowy jest kilkukrotnie droższy od "stolarza" z garażu. Po prostu trzeba przestać się bać wchodzić do profesjonalistów. Różnica w cenie jest naprawdę niewielka a jakość.... Pozdrowiania ANTO Płock.
      • Gość: Adela Re: Vena mi uciekła- meble kuchenne wyposażenie IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 21:42
        Nie zapomnij także o armaturze :) Ja wybrałam piękną baterię Oras Alessi :) Jest nie tylko eko ale i trendy ;) www.oras.com/pl/professional/products/Pages/ProductVariant.aspx?productcode=8528. Zachwycający design i fotokomórka robią wrażenie :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka