22.06.26, 11:03
Jakieś pięć lat wstecz pierwszy raz zobaczyłem żołnę. Zrobiłem zdjęcie z dużej odległości i na dodatek ku końcowi dnia, czyli praktycznie bez światła dziennego - postimg.cc/fS90qGXr. W sumie sukces ale niedosyt został.
W tym roku byłem w Płocku, poszedłem do ogrodu zoologicznego i tam były żołny i zrodził się pomysł - wytypować miejsce w Polsce, gdzie można je spotkać.
Pojechałem, odnalazłem miejsce gdzie faktycznie one są i trochę postrzelałem do nich. Zdjęcia jak zawsze amatorskie, z dużych odległości, mnie satysfakcjonują. Mógłbym zrobić nieco lepsze zbliżając się do ich domostw, ale nie, zasada - nie szkodzić, nie ingerować, bo tak.
Obserwuj wątek
    • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:09
      postimg.cc/gwfWGQQV
      • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:12
        postimg.cc/rKPchDgm
        • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:15
          postimg.cc/vgqSQVcp
          • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:17
            postimg.cc/dkbrmsXB
            • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:19
              postimg.cc/sQYDq3xQ
              • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:21
                postimg.cc/WDrZnFR5
                • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:24
                  postimg.cc/HjKppS82
      • behemot17-13 Re: Żołny 22.06.26, 11:37
        Zdaję sobie sprawę, że to forum jest niepopularne, niszowe, takie obok. Ale co mi tam, się produkuję na tym forum, bo jakoś wdepnąłem tu i tu raczej się będę.
        • dar61 wyżłabianie żołn 25.06.26, 09:13
          '...Zdaję sobie sprawę, że to forum jest niepopularne, niszowe, takie obok...'

Mam wrażenie, że goszczący nas portal ma jakiś zamiar zdusić formę istnienia podobnych do tego forum.
          Gdy kilka ładnych tygodni temu przy każdej próbie wejścia na forum automat stawiał jako wymóg podanie wieku oraz [!] personaliów, zdumiało mnie to, wręcz miałem wrażenie, że nie tyle to wybryk cenzury, ile może zawirusowania.
          Potem, po kilku dniach, ten wymóg tutaj zgasł.
          Ale od mniej więcej tego czasu dość chętnie nawiedzane forum O JĘZYKU dziwnie wypustoszało.
          Nie ono jedno, wiele lat tak gasną sąsiednie*.
          .
          Mniemam, że portal, jaki znów wdraża ponć oszczędności, zerka też i na tę naszą forumową dziedzinę...
          .
          .
          */ A na forum EMAMA codzienna liczna kotłowanina...
      • dar61 żal po żołnie 25.06.26, 09:17
        Co, u licha - pierwsze zdjęcia się mi otwierały, po wpisaniu wpisu o forum te same się buntują, że NIE ZNALEZIONO, plus oferta ze strony strony...
        • behemot17-13 Re: żal po żołnie 26.06.26, 08:59
          To nie jest idealna strona, też mam czasami problemy np. z załadowaniem zdjęć. Sprawdziłem, u mnie nie ma problemów z ich otworzeniem. Dawniej, kiedy można było załadować zdjęcia bezpośrednio przez forum, to raczej nie było problemów ale skasowano taką możliwość, z jakiego powodu, nie pamiętam.
          • behemot17-13 Re: żal po żołnie 26.06.26, 09:12
            Jednak jedno zdjęcie (te w środku tekstu) wyparowało.
          • dar61 Zażywanie żołn 26.06.26, 14:21
            behemot17-13:

'...Sprawdziłem, u mnie nie ma problemów z ich otworzeniem...;

Przetestowałem inne swe e-przeglądarki - rzeczywiście problem jest w czym innym.

Ta z nich, jaka bryka z żołn fotkami, jest najwięcej opatulona przeciwrekŁamowo.
            Teraz odpowiadam z innej, na jakiej mam - policzę - rekŁam skaczących siedem.
            Na tej ślepawej na żołny - stacjonują rekŁamy dwie.
            Tam na mojej ulubionej przeglądarce z żołn wielu widziałem tylko dwie pierwsze.
            Ale na wszystkich przeglądarkach podgląd wpisu tu w forum jest sko[la]p[sow]any.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka