zieloni.republika.pl_08082008r 08.08.08, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hapesek Puszcza Białowieska i okolice - nie do końca po.. 09.08.08, 17:32 Cieszę się, że zalew siemianówka ocenił Pan własnie w taki sposób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
slovahero Puszcza Białowieska i okolice - nie do końca po... 14.08.08, 08:52 Ja powiem tyle: ostatnio był taki incydent, że w Ścisłym Rezerwacie w PB były 4 świerki porażone przez Kornika drukarza, które należało niezwłocznie usunąć. "Ekolodzy" powiedzieli "Nie i basta" i zrobiło się takich świerków 20. To tyle co wiem, a znając specyfikę kornika, to pewnie jest już tam sporo porażonych świerków. Tak więc ja się pytam, ekologia czy ekoterroryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
koleshka Re: Puszcza Białowieska i okolice - nie do końca 14.08.08, 17:56 slovahero napisał: > Ja powiem tyle: > ostatnio był taki incydent, że w Ścisłym Rezerwacie w PB były 4 świerki > porażone przez Kornika drukarza, które należało niezwłocznie usunąć. > "Ekolodzy" powiedzieli "Nie i basta" i zrobiło się takich świerków 20. To tyle > co wiem, a znając specyfikę kornika, to pewnie jest już tam sporo porażonych > świerków. > Tak więc ja się pytam, ekologia czy ekoterroryzm? Oj przyjacielu, przyjacielu, jak już chcesz zabierać głos w tej sprawie strojąc się w piórka specjalisty, to weź się nieco podszkół. Pomyliłeś rezerwat ścisły z leśnym kompleksem promocyjnym. W ścisłym rezerwacie biosfery jakiekolwiek zabiegi ochrony czynnej są od lat zabronione. I wiesz co jest najlepsze? Świerki dalej tam rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: wybiórcza to usunela - boi sie prawdy? 14.08.08, 17:49 "KONCZY SIE ERA ROPY MIESA FUTER ATOMU WEGLA PORA BY ZAKONCZYLA SIE ERA MYSLIWICH I DRWALI A LAS STAL SIE FABRYKA TLENU A NIE PLANTACJA DESEK" chcesz wrócić do jaskini, bezrozumna istoto?:) jeżeli tak bardzo nie lubisz cywilizacji to na początek zaprzestań korzystania z enegii elektrycznej i komputera, przynajmniej nie będziesz publikował swoich bzdur. No, na co czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Turystyka w PB 15.08.08, 10:04 mitem jest pogląd jakoby obszar Puszczy Białowieskiej miał zostać eldorado i gospodarczo rozkwitać dzięki turystyce. Są dwie poważne przeszkody: - porządne pieniądze zarabia się na turystyce pobytowej względnie masowej turystyce weekendowej, a nie z natury ekstensywnej turystyce kwalifikowanej, - w parku narodowym wszystko jest PODPORZĄDKOWANE ochronie przyrody, więc intensywny ruch turystyczny jest niemożliwy, gdyż utrudnia realizowanie zadań ochrony przyrody. Tatrzański Park Narodowy jest zagrożony przez turystkę głównie: za wielu turystów dosłownie zadeptuje parkową przyrodę. Recepty zielonego dla puszczy to w istocie przepis na zadeptanie parku, które jest daleko groźniejsze niż opisywane wyżej incydenty. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Turystyka w PB 15.08.08, 13:55 A ten dalej swoje. Park narodowy służy ochronie przyrody. To jest jego funkcja, a nie rozwijanie turystyki na wielką skalę. Przestań robić ludziom wodę z mózgu i przeczytaj np. ustawę o ochronie przyrody. Turystyka musi być tu podporządkowana ochronie przyrody > Dzis troche wypromowali np. Mazury - Augustów ekolodzy i Rospuda A to już jest w ogóle idiotyczna wypowiedź. Augustów był znany jako miejscowość wypoczynkowa i uzdrowiskowa o wiele przed awanturą o Rospudę. Jedź do Augustowa i sprawdź ceny w tamtejszych ośrodkach: cokolwiek wysokie jak na nieatrakcyjne i upadające miasto. Wstydziłbyś się tak kłamać Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Turystyka w PB 15.08.08, 16:25 Nie masz racji. Nie znasz prawa o ochronie przyrody. A specjalista od wyzwisk to akurat ty jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
zieloni.republika.pl_20082008r [...] 20.08.08, 15:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
10.ewelina Puszcza Białowieska i okolice - nie do końca po... 13.10.09, 08:47 ja tam docieram, ale trzeba jeździć na rowerze w 7 godzin można objechać 1/3 puszczy Odpowiedz Link Zgłoś