596 wyników w czasie 48 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Zmiany w prawie

maria88 napisała: > Wszystkie prawa jazdy wydane przed 19 stycznia 2013 roku, czyli dokumenty okre > ślane jako bezterminowe , będą musiały zostać obowiązkowo wymienione. A to dlaczego?

Zmiany w prawie (początek wątku)

Wszystkie prawa jazdy wydane przed 19 stycznia 2013 roku, czyli dokumenty określane jako bezterminowe, będą musiały zostać obowiązkowo wymienione. Nie przewidziano żadnych wyjątków ani możliwości zachowania starego dokumentu.

a to ciekawe... (początek wątku)

Wszystkie prawa jazdy wydane przed 19 stycznia 2013 roku, czyli dokumenty określane jako bezterminowe, będą musiały zostać obowiązkowo wymienione. Nie przewidziano żadnych wyjątków ani możliwości zachowania starego dokumentu.

Re: jedyny prawdziwy dalszy ciąg przygód wiedźmin

gdyby faktycznie byli tacy zakochani i zapomnieli się, na pewno wyglądaliby na bardziej spłoszonych chcieli tego, chcieli awantury o szarijat i prawo kanoniczne, ci od Zerrikani w 2013 ale, wróćmy do 2007/2008, wtedy chodziło o to, że rozdrażniony mogłem napisać dziesięć smsów pod rząd, że mam w dupie, i jeszcze bardziej drażniło mjie, że nie dostałem odpowiedzi, wtedy zrywaliśmy, po tygodniu Farabella pytała, dlaczego się nie odzywam, a jak nie byłem zainteresowany, to bieg z przeszkodami zwróćcie uwagę na to, że zaczęliśmy uprawiać seks dopiero w czerwcu 2008, bosa do mnie przyjdź, i od progu powiedz mi, czego chcesz - a już sto razy odwróciła role i regularnie miała do mnie pretensję o nękanie, wzbudzała we mnie takie poczucie winy, o coś więcej, niż brak taktu, właśnie ze względu na ostatnie słowo i komentarze do sytuacji formułowane w listach, w takiej sytuacji nie przychodzi się na seks, jadąc z drugiego końca miasta, a tym razem już w ogóle sobie darowałem, nie widzieliśmy się ze dwa tygodnie jak to wygląda?

Re: Cena aut w Polsce

Co najlepsze, sprawdziłem i rozporządzenie 168/2013 jest poniekąd zaimplementowane w Polsce, tyle że prawo o ruchu drogowym samo sobie przeczy. Art. 2. Użyte w ustawie określenia oznaczają: 42c) czterokołowiec lekki – czterokołowiec, którego masa własna nie przekracza 350 kg i konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h; 60) kategoria pojazdu –klasyfikację pojazdu według wymagań homologacyjnych określonych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 167/2013 z dnia 5 lutego 2013 r. w sprawie homologacji i nadzoru rynku pojazdów rolniczych i leśnych (Dz.

Re: Dwa tramwaje

Pociągi pasażerskie La Chaux-de-Fonds-Saignelégier-Glovelier kursują prawie nieprzerwanie co godzinę . Ponadto CJ oferuje usługi autobusowe , które obsługują bezpośrednio miasta. Linia z Saignelégier opublikowana w polu rozkładu jazdy 22.134 została w 2013 roku przedłużona przez Glovelier do Boécourt .

Re: Dwa tramwaje

Pociągi pasażerskie La Chaux-de-Fonds-Saignelégier-Glovelier kursują prawie nieprzerwanie co godzinę . Ponadto CJ oferuje usługi autobusowe , które obsługują bezpośrednio miasta. Linia z Saignelégier opublikowana w polu rozkładu jazdy 22.134 została w 2013 roku przedłużona przez Glovelier do Boécourt .

Re: Stary tramwaj

Re: Stary tramwaj

Re: A może przejażdżka zabytkowym tramwajem?

Re: A może przejażdżka zabytkowym tramwajem?

Zatrzymane P.J CEPiK (początek wątku)

Witam . W 2010 roku miałem zatrzymane prawo jazdy na 3 lata .W 2013 skończył mi sie zakaz . W tym czasie zacząłem pracować za granicą . Nie miałem czasu załatwić spraw z odzyskaniem pj. Teraz po 10 latach od minięcia zakazu chcialbym je odzyskać.

Re: Dlaczego mam terminowe prawo jazdy?

iwles napisała: > > Ale dlaczego boisz się badań lekarskich? > Nie chodzi o to że się boję, tylko takie to trochę niesprawiedliwe że wyszyscy którzy zdawali prawko przed 2013 rokiem pójdą tylko do urzędu po wymianę dokumentu na nowy (z terminem) a ja będę musiała iść na...

Re: Dlaczego mam terminowe prawo jazdy?

Mam wrażenie, że kiedyś była loteria i teminowość/bezterminowość była uznaniowa. Ja mam bezterminowo i nawet nie mam wpisanych okularów (ale nie jeżdżę bez, bo bez jaj, bez jestem ślepa ;) ), mój mąż zdawał na prawko parę lat przede mną, miał terminowe i to chyba na 10 lat, ale skończyło mu się...

Re: Orliński grilluje Harariego.

Ci uwierzyli, że ich zawód nie ma przyszłości, więc wzięli kredyt, zmienili pracę i nie ma na ich miejsce chętnych z prawem jazdy na ciężarówkę. Byłem sceptykiem wobec tych wszystkich korpobredni – i po latach mogę powiedzieć, że wyszło na moje. Harari napisał tamtą książkę tak, jakby w to wszystko wierzył. Zaczyna ją wręcz od zacytowania przemówienia Marka Zuckerberga, który skłamał, że Facebookowi nie chodzi o zarabianie pieniędzy, tylko budowanie wspólnoty, co Harari uznał za „zasługujące na pochwałę".

1 2 3 4 5 6