Rozpiszę, bo możesz negować: jak sięgam pamięcią to w tamtym czasie moja pensja wystarczała na opłacenie przedszkola oraz paliwo na dojazdy do pracy. Koniec. I nie dojeżdżałam nigdzie daleko, bo jakieś 8 km, po drodze miałam przedszkole dziecka. Czy wtedy opłaciłabym sobie lot na przykład do UK, oczywiście że nie, bo ogóle nie było szans na wyjazd zagraniczny, nawet z dwóch pensji Lot, to jedno, pobyt tam to już w ogóle kosmos, bo 1 funt wtedy kosztował średnio 8zł.
Chcę obowiązku edukacyjnego i bezpłatnego dostępu do szkolnictwa wyższego, również edukacji seksualnej w obowiązkowym przedszkolu. Chcę zlikwidowania urzędu stanu cywilnego, usunięcia przepisów o stanie cywilnym. Chcę, aby prawo do kontroli ciąży i wszystkich decyzji z nią związanych, prawo do opieki i renty macierzyńskiej przysługiwały tylko dla matce.
Zastanawiasz się po co i kogo to w ogóle obchodzi albo, że gdzieś odbyło się uroczyste poświęcenie studzienek kanalizacyjnych, z czego już się po prostu śmiejesz. Zawozisz dziecko do przedszkola, jedziesz do pracy. Szczęśliwie masz pracę, niestety wielu twoich znajomych ją straciło, zawiesiło działalności lub czeka, kiedy to miłosierny rząd wznowi ich funkcjonowanie, bo ciężko się przecież przebranżowić.
www.msmt.cz/faq-nejcastejsi-dotazy-k-aktualnim-opatrenim-ke-koronaviru Provoz MŠ vláda nezakázala. MŠMT doporučuje provoz přerušit nebo omezit. Vždy záleží na rozhodnutí...
joanna_310 napisał(a): > Synek jest rehabilitowany od 4mca. Początkowo vojta do momentu pełzania tj do k > ońca 7mca a od 8mca do teraz bobath. Również miał kręcz i asymetrie ale szybko > wyszedł.
Dzieciom ABSOLUTNIE nie wolno podawac aspiryny!!! -- Antoni 10/05 - Zosia 8/07 - Julek 3/10
a gdzie zostawiłas dziecko? W przedszkolu? Pani przedszkolanka nie poszła zaprotestowac, bo siedziała z Twoimi dziećmi? W szkole tez większośc to jednak nauczycielki.
iffa4 napisała: > Nie każdy ma szczęście mieć takiego szefa i takiego męża jak ty. > Nie każdy ma szczęście pracować w firmie, w której nieobecność 70% pracowników > nie wpłynie znacząco na jakość pracy i na wyniki. > Kobiety są również pielęgniarkami, lekarkami,...
Po raz kolejny przypominam, że nie KK ustanawia prawa w Polsce. Prawo ustanawia sejm na podstawie propozycji z ministerstw, silnych organizacji społecznych/religijnych, polityków. To sa ludzie świeccy. Że "pod wpływem", to prawda. Ale to w nich trzeba uderzyć. Jeśli będzie sprzeciw przeciwko...
a kolejne 15h tygodniowo dla każdego przedszkol > aka szkoła finansuje że swojego własnego budżetu - opłaca im się, bo pobierając > opłaty albo oferujac jedynie trzygodzinne sesje straciliby prawo do bezpłatnej > dzierżawy gruntu no to jakas niebywala sytuacja o jakiej nigdy nie slyszalam ale coz wierze i zalewam sie slina z zazdrosci. Powaznie- tez bym chciala tak. Niestety tu takich sytuacji nie ma. Za przedszkole sie placi i tylko to £155 jest od 3ciego roku zycia odjete. Ma byc od 2016 Sept £310 dla wszystkich. Moj potomek jeszcze sie zalapie na rok tegoz bo ma 2.5 lat
W praktyce jednak malo kto chodzi do pracy w ciagu tych 9-12am. Ludzie potrzebuja przedszkola od 8 do 18tej. A jak przeniesiesz te 15 godz do nursery to wychodzi £155 o jakie masz taniej czyli niewielka roznica = 1200-155. Od przyszlego roku wrzesnia to ma byc £310 > fternoon clubs też są u nas za darmo, breakfast kosztuje £1.50 dziennie (z nie wiem gdzie to tak fajnie bo tutaj ( London Borough of Richmond) afternoon club to £145 za miesiac, a kazda sesja breakfast club to £5,50.
Jak juz wiele razy pisalam, jesli czuje sie dobrze, nie ma goraczki, I od minimum 24h przyjmuje antybiotyk to idzie do szkoly/przedszkola/na spacer... -- Antoni 10/05 - Zosia 8/07 - Julek 3/10