Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

____MAM DZIAŁKĘ, CO DALEJ??????????????????*******

IP: *.idea.pl 09.09.05, 23:21
    Sytuacja jest konkretnie taka, jestem po umowie przedwstępnej z solidnym
    zadatkiem. Czekam najdalej do marca z podpisaniem właściwej umowy. Jak
    wykorzystać ten czas,żeby jak najszybciej rozpocząć budowę.
    Wiem że mogę wystąpić o warunki zabudowy.
    Czy jest coś jeszcze co mogę zrobić, aby przygotować wszystkie formalności do
    rozpoczęcia budowy, albo żeby zaczęły lecieć jakieś terminy?????
    Obserwuj wątek
      • Gość: ilgo Re: ____MAM DZIAŁKĘ, CO DALEJ??????????????????** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:43
        Skoro nie znasz jeszcze warunków zabudowy i zagospodarowania terenu, to warto o
        nie już wystąpić, u geodety uprawnionego wykonać mapę do celów projektowych i z
        tymi dokumentami zwrócić się do architekta o wykonanie projektu. A ten powinien
        już poprowadzić całość.
      • Gość: mif Re: ____MAM DZIAŁKĘ, CO DALEJ??????????????????** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:54
        Póki działka nie jest Twoja, to cierpliwie czekaj. Wszelkie ruchy z budową na
        niej związane, mogą się okazać, najdalej do marca, chybione (oby nie).
        Zalecam przez ten czas, spacery po okolicy z obserwacją detali
        architektonicznych, rozmowę z ze znajomymi o mankamentach rozkładu pomieszczeń w
        ich mieszkaniach. Będzie Ci łatwiej rozmawiać z architektem na temat projektu
        własnego domu.
      • kreedka Re: ____MAM DZIAŁKĘ, CO DALEJ??????????????????** 16.09.05, 17:16
        Na początek pomyśl o projekcie, poszukaj i wybierz gotowy projekt , bo
        architekci przeginaja z cenami za indywidualny projekt, międzyczasie złóż o
        warunki zagospodarowania terenu, nie musisz byc właścicielem działki żeby
        wystapić, a jak bedziesz miał działkę do do architekta żeby umiejscowił budynek
        na mapie na dziąłce, potem wniosek o pozwolenie na budowe i fruuu...Powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka