Dodaj do ulubionych

Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom

30.11.06, 07:55
W mojej szkole (Zespol Szkol Komunikacji, dawne Technikum Kolejowe) byly i sa
nadal mundurki. Tak, jak nie przepadam za ministrem Giertychem, tak w tej
kwestii ma moje calkowite poparcie. Mundurki to swietna rzecz, coc na poczatku
rowniez bylam sceptycznie nastawiona. Wsztystko sie zmeinilo po pierwszych
dniach w szkole. nie ma "pokozow mody", wysmiewania sie z biednych dzieciakow,
ze sa gorzej ubrane i nie stac ich na ciuchy NIke czy Adidasa, no i przede
wszystkim wygladamy elegancko. Zycze wszystkim szkolom mundurkow!
Obserwuj wątek
    • mt7 Re:Zycze wszystkim szkolom mundurkow 30.11.06, 14:34
      ".Nie życz bliźniemu swemu, jak sobie samemu. Możecie się różnić gustami." J.LEC
      A poniważ piszesz nie polskimi trzcionkami nic ci nie wierzę. Owszem mogłaś
      chodzić za komuny do Technikum.
      • dzikamalpa Re:Zycze wszystkim szkolom mundurkow 30.11.06, 14:39
        A "poniważ" ty popełniasz karygodne błędy ortograficzne, pewnie nigdy szkoły nie
        skończyłeś.
        • Gość: ewa Re:Zycze wszystkim szkolom mundurkow IP: *.pai.net.pl 30.11.06, 15:00
          "trzcionki" są kul :DD
          • mt7 Re:YES,YES,YES! 04.12.06, 11:47
            Niestety, udało mi się! Nadmiar emocji i starość, droga Ewo.
            Pozdrówko!
      • Gość: gama87 Re:Zycze wszystkim szkolom mundurkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:03
        Polskich "trzcionek" nie uzywam, bo ich poprostu nie mam na komputerze. I szkoly
        za komuny zdecydowanie nie konczylam. Pozdrawiam i zapraszam do lektury slownika
        ortograficznego - bardzo ciekawa "ksionszka" :)
        • mt7 Re: to może razem poczytamy 04.12.06, 01:24
          Gość portalu: gama87 napisał(a):
          >Pozdrawiam i zapraszam do lektury slownika ortograficznego - bardzo
          ciekawa "ksionszka" :)

"coc na poczatku"
          "Wsztystko sie zmeinilo"
    • Gość: S@tyr Stringi z naszytą tarczą - to jest pomysł! IP: *.eu.org 30.11.06, 15:03
      i dyrektor kontroluje codziennie :P

• Gość: mateusz a Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.staszic.waw.pl 30.11.06, 15:06
      Czy wprowadzenie mundurków to stworzenie nowych miejsc pracy? NIE! Przecież
      pieniądze, które zostaną wydane na mundurki nie zostaną wydane na przykład na
      buty albo na fryzjera. A więc sprzedawcy butów i fryzjerzy stracą pracę...

Gdyby rozumowanie przedstawione w artykule było prawdziwe, moglibyśmy
      zlikwidować bezrobocie chodząc po ulicach i tłukąc szyby w oknach. W efekcie
      każdy bezrobotny znalazł by pracę jako szklarz!!!

www.upr.org.pl
    • Gość: Joannas Re: Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:10
      Mundurki są ok!Jest tylko jeden problem.Większość dziewczynek nie chodzi w
      spódniczkach szczególnie zimą.Myślę że w zestawie powinny być dzwony i
      spódniczka.
      • Gość: E. Re: Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.chello.pl 30.11.06, 15:14
        Trzeba pojechac do UK i trafic na dzien rozpoczecia roku szkolnego, zeby
        zobaczyc, jak za pomoca mundurkow uczniowie potrafia zaprezentowac swoja
        indywidualnosc ;) Rewelacja, poczawszy od wzoru rajstop u dziewczat, skonczywszy
        na krawatach u plci obojga... Pieknie i wbrew pozorom kolorowo to wyglada :)
    • Gość: camel POLAR?? fuj IP: 81.19.200.* 30.11.06, 15:22
      dobry mundurek nie jest zly. No fakt te nylony byly okropne.. breee
      szczegolnie latem.
      a elegancki mundurek bylby ok. POLAR??? ochyda... wolalbym marynarke.
    • Gość: anka Mundurki IP: *.chello.pl 30.11.06, 15:35
      A ja jestem przeciwna.
      U mnie w szkole nigdy nie było, i nie ma czegoś takiego jak 'pokazy mody',
      chociaż nie ma mundurków. Nikt nie ubiera się nieodpowiednio (typu gołe
      brzuchy, krótkie spódniczki, czy też ciuchy adidasa i Bóg wie co jeszcze). W
      dodatku dużo osób ma własny styl, i szkoda by było to zmieniać.
      • Gość: JanWSK Re: Mundurki IP: *.acn.waw.pl 30.11.06, 16:40
        Dziwna szkoła, może taka której nie znam. A znam tylko te z warszawy, więc w sumie jeśli gdzieć taka utopijna szkoła istnieje to powinniśmy być z tego dumni.

Przyznaję, że czasem strój uczniów mnie załamuje, ale żeby odrazu mundurki :/
    • Gość: anka Mundurki IP: *.chello.pl 30.11.06, 15:36
      A ja jestem przeciwna.
      U mnie w szkole nigdy nie było, i nie ma czegoś takiego jak 'pokazy mody',
      chociaż nie ma mundurków. Nikt nie ubiera się nieodpowiednio (typu gołe
      brzuchy, krótkie spódniczki, czy też ciuchy adidasa i Bóg wie co jeszcze). W
      dodatku dużo osób ma własny styl, i szkoda by było to zmieniać.
      • Gość: strefa Re: Mundurki IP: *.gorzow.mm.pl 30.11.06, 16:45
        U mnie w szkole, może i jest rewia mody, a ja do bogatych nie należę( nie mam
        markowych ciuchów ani niczego takiego ), ale uważam, że mundurki to zły pomysł.
        Jak ktoś chce to i tak będzie się wyróżniał z tłumu...
    • Gość: Viator Re: Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:37
      Uważam pomysł noszenia mundurków za zły. Nigdy nie zaspokoją gustów wszystkich,
      a staną się źródłem protestów uczniów i kłótni. W mojej szkole (liceum) nie ma
      mundurków i nie istnieje coś takiego jak "pokaz mody", natomiast każdy ma swój
      styl (są tacy co zakładają dres, ale nie też brak uczniów chodzących w
      marynarkach/żakietach). Trzeba postawić na indywidualności lub grupy tematyczne,
      a nie zrównanie wszystkich na siłę.
    • Gość: makelele a ja ma lepszy pomysł a mianowicie IP: 212.244.156.* 30.11.06, 15:44
      a ja ma lepszy pomysł a mianowicie: każdemu uczniwi stempel na czoło: "student"
      zapobiegnie to wagarowaniu lepiej niz mundurek który przeciez mozna zdjąć i
      schować.
    • puuchatek Re: Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom 30.11.06, 15:59
      No, ja nie wiem, czy takie przyoadkowe firmy z ulicy mogą się tym zajmować... A jeśli w dodatku to firmy z zagranicznym kapitałem? Przecież takie nie mogą szyć mundurków dla polskich uczniów... Rząd powinien się tym czyn prędzej zając, jak wszystkim... Może wystarczy przeznawanie konesji na szycie mundurków, niech każda firma zapłaci za koncesję kilkanaście tysięcy...

Albo może lepiej stworzyć specjalny Państwowy Urząd Regulacji Produkcji Mundurków, z dyrektorem w randzie wiceministra MENiS i pensją 12 tys, zł...
    • Gość: aassiiaa0 mundurki, mundurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:18
      ja rowniez tak jak gamma chodzilam do szkoly w mundurku. I jest to cos co
      nienajmilej wspominam. Chodziłam w mundurku na slasne zyczenie, pretensje moge
      miec tylko do siebie ze nie zastanowilam sie wczesniej. ale zmuszanie mlodziez
      do chodzenia w mundurkach?? paranoja!! to tak jakby kazda osoba "dorosła" (nie
      pomijajac giertrycha)zmuszona zostala do chodzenia w pracy w uniformie!!
      osobiscie uwazam ze wzmianki o "markowych ciuchach" sa bezpodstawne, poniewaz
      nie spotkalam sie nigdy z taka nie tolerancja w stosunku do innych ludzi, i do
      siebie. a jesli taka osoba w klasie sie znajduje ,tak ktora jest snobem i nie
      potrafi zrozumiec ze to nie pieniadz jest najwazniejszy powinna zostac
      skierowana na rozmowe z dobrym, doswiadczonym psychologiem.
    • Gość: Tomek z Głogowa Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: 195.117.186.* 04.12.06, 20:03
      Według mnie pomysł jet dobry ponieważ nikt nie będzie się wyróżniał ubiorem. nie każdy jest bogaty i nosi markowe ciuchy.chciałbym otrzymać projekt mundurku szkolnego pokażę pani dyrektor w mojej szkole. mój e-mail: szuszkoko@wp.pl

PROSZĘ O PROJEKT MUNDURKU

• Gość: Marta Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:14
      Ja znalazłam super tanią firmę na rynku która produkuje mundurki od wielu lat.
      www.mundurki.edu.pl

Firma „ALICJA”
      Dziewiarstwo maszynowo-komputerowe
      Ul. Żwanowiecka 111, Warszawa 04-843
      Tel. 0-22 615-74-74, kom: 0-603-095-176
      Mail: Alicja@alicja-dziewiarstwo.pl

• Gość: viola Re: Szkolne mundurki dają pracę poznaniakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:08
        to jest czysta paranoja skoro ma to wejść w zycie to prosze bardzo ale nie
        kosztem naszych portfeli
    • Gość: Bianka Co ja mysle? IP: *.lns4-c7.dsl.pol.co.uk 08.01.07, 12:27
      Moim zdaniem ktos powinien powiedziec swojej dyrektorce zeby wycofal mundurki a
      my wzamian obiecamy ze nie bedziemy nosic otkrytych pepków <wzamian za mundurki
      bedziemy sie ubierac na gąlowo np jakas biala bluzka i czarne spodnie lub
      spudniczka. Mysle ze ten pomysl z mundurkami nie wypali ponieważ ja jestem w
      angli i musze chodzic w mundurkach na początku wydawalo sie fajnie ale potem
      juz nie. A co gorsze tutaj szkoly są osobno dla dziewczyn i chlopaków. Od 10
      lat do 18 chodzi sie do tej samej szzkoly i na koniec zdaje sie mature.
      Serdecznie pozdrawiam wszystkich polaków i mam nadzieje ze nie bedzie im tak
      zle jak mi. :)
    • Gość: Bianka To jeszcze raz ja :) IP: *.lns4-c7.dsl.pol.co.uk 08.01.07, 12:40
      Zapomnialam dodac ze moje ksiązki do szustej klasy kosztowaly 400 zl plus
      jeszcze kredki kleje i inne wymagania szkoly i nauczycieli. Teraz dojdą jeszcze
      mundurki kture napewno nie beda tanie. Mysle ze rodzicą kturzy mają poslac
      dziedzko do szkoly nie bedzie latwo i nadodatek dziedzko rosnie czyli licząc
      podstawówke razem z gimnazjum bedzie trzeba co najmniej kupic 4 mundurki w
      podstawówce a do gimnazjum mają sie rurznic kolorem to jeszcze ze 2 trzeba
      bedzie kupic bo dziecko w wieku od 14 lat do 16 szybko rosnie czyli w sumie 6
      mundurkow <kture przypominam są okropne i napewno nie tanie>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka