Dodaj do ulubionych

Polska to najbardziej chory kraj w Europie

IP: *.resetnet.pl 09.07.03, 15:46
Sorry ale jestem zdenerwowany. Dzisiaj znowu ktos mi z klatki ukradl kwiata
(mojego oczywiscie z mojego pietra) To już z 20 kwiat... nie wiem co to za
spoleczenstwo. Nic dziwnego ze w europie maja nas za złodzieji. Skoro ludzie
w tym kraju potrafią kraść kwiaty z klatki!!!

Zabralem wszystkie które jeszcze nie zostały skradzione i wywiesiłem
karteczkę "koniec kradzenia kwiatów ty tępy oszołomie". Ludzie widocznie nie
lubią jak jest ładnie na klatce. Potrafią jedynie żyć w brudzie i syfie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andik Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 20:07
      Cóż tak nas wychowano 50 lat w chorym systemie. To o czym piszesz jest tylko
      jednym z elementów mozajki naszej kultury. Bliżej nam w gruncie żeczy do Rosjan
      i Ukraińców, na których nie wiem czemu wielu z Polaków patrzy z pewną
      wyższością niż do Europy Z.
      • dociek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 10.07.03, 07:33
        Złodziej, kombinator, cwaniaczek, brutal, cham, prymityw i głupek zdarzają się
        w każdej społeczności i zwalanie tego na taki lub inny system jest również
        podobną, do wyżej wymienionych, przypadłością, bo świadczy o szukaniu winy
        poza mentalnością konkretnego osobnika i o bardzo płytkiej, nacjonalnej
        archetypizacji. Jeżeli jednak pójdziemy za Twoim spostrzeżeniem, to by
        wypadało do tego 50 letniego "be"-systemu dodać jeszcze dwa wieki niewoli i
        doświadczeń życia w standardach nieuczciwości rodaków pod zaborami. Jesteś
        koleś bardzo tendencyjny.
      • mwt Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 10.07.03, 08:08
        Mow za siebie czlowieku!!! Moze tak Ciebie wychowano - mnie nie wychowywal
        system tylko Rodzina i Ona jest to dzisiaj moja najwieksza sila i oparciem!!!

Pozdrawiam

wisia
    • tylma Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 20:48
      kradną z cmentarzy to i z klatki potrafią (buraki)
      u mnie na szczęście kwiatków nie kradną, ale na nieszczęście - rowery
    • Gość: lucy_fair Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 20:55
      Kradzież kwiatków jednym z elementów mozaiki naszej kultury??? A? Może nie
      popadajmy aż w takie zadęcie ;)
      Rozumiem jednak wk...wionego człowieka, ja też bluzgałem na pojebany kraj,
      kiedy rąbnęli mi z baku parę litrów paliwa ;)
      • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 21:07
        "Jaki Pan, taki kram". Niestety - przykladu znikad, a nawet jakby byl, to
        potrzeba nastepnych 30 lat na samo dawanie przykladu spoleczenstwu, ze nie
        warto i nastepne 30 lat na zmiane modulu polskiego. Niestety - nie wszyscy mamy
        na to czas!!!
        • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 21:11
          P.S. Moze to przykre i daj Boze, zebym sie mylil, ale ostatnio meczy mnie jedna
          mysl, ze mamy taki rzad, na jaki zaslugujemy. Polska to nie rzadzacy (oni maja
          nas - Polakow TYLKO reprezentowac), Polska to MY i chyba sami sobie sramy do
          kieszeni...
          • lucy_fair Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 21:19
            No a jak? A kto ich wybrał? Pan, Pani, społeczeństwo. 50 lat komuny, rządów
            chłoporobotniczej miernoty, brak elit z prawdziwego zdarzenia, etc. etc. teraz
            owocuje. Swoją drogą łatwo odtworzyć rozumowanie złodzieja-florysty: kwiaty na
            klatce, znaczy- niczyje, trza brać, zanim kto inny weźmie (bo ktoś weźmie na
            pewno, przecież nie będą takie bezpańskie długo stały). To samo jest z
            żarówkami w windach, ręcznikami w hotelach, kwiatami na miejskich klombach itd.
            • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 21:27
              I to jest to! Mentalnosc "cwiczona" 40 lat + "Polak potrafi", trudno zmienic!
              Od najwiekszych przekretow do tak drobnego faktu jak kradziez kwiatkow z klatki
              schodowej. Patologia jest tak wielka, ze przeslania mozg kradnacemu, aby
              pomyslal o "drobnym" fakcie, ze jezeli jest to klatka schodowa - to jednak te
              kwiatki posadzil ktos z mieszkancow TEJ klatki. Wlasnie to mnie przeraza!!!
              P.S.Lucy_fair, a pozdrowiles ode mnie Biskupia Gorke, Zaroslak i Gnilna? Pozdr.
              • Gość: lucy_fair Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 21:41
                A pozdrowiłem, pozdrowiłem, wylazłem na balkon i pozdrowiłem ;D Co prawda z
                Wrzeszcza musiałem się drzeć, ale może tam usłyszeli ;) Myślę, że też możesz
                czuć się wzajemnie pozdrowiony
                • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 22:09
                  Piekne dzieki! To nic, ze z Wrzeszcza - na pewno bylo slychac. Mam nadzieje, ze
                  wiesz gdzie jest B.Gorka? Mial tam stanac wielki krzyz... Czy juz stoi? Ale o
                  tym to chyba na innym watku... ;o)))
                  • Gość: lucy_fair Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 22:32
                    nocny_marek napisał:

> Piekne dzieki! To nic, ze z Wrzeszcza - na pewno bylo slychac. Mam nadzieje,
                    ze
                    >
                    > wiesz gdzie jest B.Gorka? Mial tam stanac wielki krzyz... Czy juz stoi? Ale
                    o
                    > tym to chyba na innym watku... ;o)))

Wiem, gdzie jest, przez rok mieszkałem całkiem blisko :) A krzyż stoi, nawet
                    kontrowersji już specjalnych nie budzi.
                    • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 09.07.03, 22:48
                      Lucy_fair! Jak mozemy pogadac o Gdansku? Jesli oczywiscie chcesz!!! ;o)))
                      • Gość: lucy_fair Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 00:49
                        nocny_marek napisał:

> Lucy_fair! Jak mozemy pogadac o Gdansku? Jesli oczywiscie chcesz!!! ;o)))

Niestety, marny ze mnie rozmówca, głównie z braku czasu. GG czy innych
                        komunikatorów nie używam, na czaty też nie wchodzę, pracuję od świtu do nocy :
                        (, czasem w trakcie zajrzę na forum i tu możemy się ewentualnie poprzerzucać
                        postami o Gdańsku :). Gdańsk oglądam niestety tylko w weekendy, w ciągu
                        tygodnia tłukę się wzdłuż i wszerz po Polsce. Pozdrawiam
                        • nocny_marek Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 10.07.03, 01:27
                          Ja tez tylko na forum... Kilkanascie lat nie bylem w Gdansku, pewnie sie
                          zmienil? Jakos zawsze tak sie uklada, ze przewaznie wojazuje na poludniu PL i
                          jak pomysle, ze musze sie tluc pociagiem taki kawal drogi- to mi sie
                          odechciewa. Ale ciagnie mnie na stare smieci... Pozdr.
    • Gość: Andik Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 20:35
      Wracając do tematu. Kiedyś często jeździłem do Holandi. Na wsi są tam maleńkie
      sklepiki samoobsługowe bez personelu. Np. koło sadu rolnik sprzedaje jabłka.
      Pakuje je w worki 1kg , 2 kg, 5kg. Obok stawia puszkę przy której jest napisane
      ile który worek kosztuje. Przyjeżdzają klienci i wżucają dokładnie tyle
      pieniędzy ile trzeba. Nikt tego nie pilnuje Tak jest w tym zepsutym kraju gzie
      prawie nikt nie chodzi do kościoła. U nas zginełaby puszka i jabłka ale za to
      kościoły mamy pełne rozmodlonych rodaków
      • mike79 Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie 10.07.03, 21:16
        dokladnie taki sam przyklad mozna przytoczyc jesli chodzi o sprzedaz prasy w
        tzw. 'stand'ach' w wielu krajach EU i USA, tam gdzie mieszkalem wrzucalo sie
        50c i bralo jedna gazete, nikt nawet nie myslal o tym zeby wziasc dwie czy
        jeszcze wiecej - to jest troszeczke inna kultura, nam niestety jak ktos tu
        napisal blizej do wschodu niz zachodu europy, przykre i prawdziwe
    • Gość: Skin A wszystko to prez Żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 21:44
      • mike79 Re: ... 10.07.03, 21:48
        wszystko to przez takich chorych pacjentow jak ty, ktorzy jak czuja sie
        bezkarni to brykaja, ale jak wam obic mordy to sie robicie spokojni, grzeczni
        i potulni jak baranki...
        a od zydow to ty sie pacjent 0dpierdol
        • lodbrok Re: ... 10.07.03, 22:44
          Mike nie unoś się . Sa ludzie i taborety. Szkoda słów na debili.
    • Gość: Skin Re: Polska to najbardziej chory kraj w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 12:27
      To sprawka Żydów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka