Dodaj do ulubionych

Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory

08.01.09, 22:38
w związku z bestialskim atakiem Izraela na strefe Gazy powinnismy ogłosić jako kraj bojkot wszystkiego co w jakikolwiek sposób wiąże sie z Żydami a więc także powninniśmy zbojkotować XII dni judaizmu.
Obserwuj wątek
    • e-skin Nie żydowskiej okupacji strefy Gazy! 08.01.09, 22:39
      Wolna Palestyna!!
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Nie żydowskiej okupacji strefy Gazy! IP: *.icpnet.pl 09.01.09, 01:14
        I Wolny Izrael! Nie bestialskiemu ostrzałowi cywilnych osiedli mieszkalnych
        przez mniejszość ekstremistów.
      • Gość: wwwest Palestyńczycy to dzicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:59
        nieokiełznana, jak widzę dzieci z kałachami i młodych chłopców samobójców to
        rzygać mi się chce, sami sobie zgotowali ten los, jedna wielka dzicz, to naród
        głupi, nieodpowiedzialny i nieprzewidywalny, popieram Izrael, chociaż przykro mi
        że tyle ludzi bezsensownie ginie
        • Gość: das spiel ist aus masz racje gdyby palestynczycy IP: *.adsl.alicedsl.de 09.01.09, 13:09
          sciagali gacie i pokazali tym izraelskim cywilizatorom
          gole doopy to dawno zrobiliby z nich posmiewisko
    • Gość: Piotr Dialogujesz sam ze sobą debilu? IP: *.icpnet.pl 08.01.09, 23:15
      Do Gniezna cię wezmą. Gdybyś trochę znał Biblię, historię, nie miał kompleksów a
      być może i zbrodni antysemickich na rodzinnym koncie lecz zdrowy rozsądek i był
      ogólnie homo sapiens a nie idiotą wiedziałbyś, że Naród Żydowski broni samego
      siebie i jest uprawniony bardziej od kogokolwiek posiadania swojego państwa i to
      właśnie tam. Szalom alechem.
      • e-skin spadłeś z dywanu na posadzke? 08.01.09, 23:19
        przeciez te niby ataki hamasu to była izraelska prowokacja by Izrael miał alibi i argument na wkroczenie do Palestyny i strefy Gazy i zrobienia tego co 65 lat temu Niemcy zrobili z Żydami właśnie!
        a ze sobvą nie dialoguje jeno dopisałem to o czym zapomniałem napisac wpierwszym wejściu koszerny palancie!
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: spadłeś z dywanu na posadzke? IP: *.icpnet.pl 09.01.09, 01:16
          Myślisz, że łatwo się przebrać Żydowi za Palestyńczyka? Pewnie. W końcu
          europejczyk nie rozróżni po twarzy Koreańczyka od Japończyka. Ale zapewniam Cię,
          to tylko kwestia odległości sprawia, że możesz tak naiwnie myśleć.
          • e-skin Re: spadłeś z dywanu na posadzke? 09.01.09, 12:04
            Arab i Żyd pochodzi z tego samego semickiego szczepu, tak jak Polak Czech czy Rosjanin pochodzi ze szczepu słowiańskiego, na pierwszy rzut oka też ich nie rozróżnisz
            • Gość: Włodek z Grunwaldu WOW! IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 13:27
              Gdzie to wyczytałeś? We wstępie do Protokołów Mędrców Syjonu?
              • renepoznan Re: WOW! 11.01.09, 13:33
                Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał(a):

> Gdzie to wyczytałeś? We wstępie do Protokołów Mędrców Syjonu?

Nie wiem gdzie to skin wyczytał ale przecież i Żydzi i Arabowie to ludy
                semickie? To nie w Protokołach Mędrców Syjonu tylko w najprostszych
                podręcznikach możesz wyczytać. Ta wojna to w pewnym sensie kłótnia w rodzinie.
                A może o coś innego Ci chodzi?????
      • drhuckenbush Re: Dialogujesz sam ze sobą debilu? 08.01.09, 23:46
        Ustalenie panstwa Izrael tam gdzie jest, bylo bledem. Trzeba bylo zrobic to na
        Madagaskarze.
        • qwardian Re: Dialogujesz sam ze sobą debilu? 09.01.09, 00:06
          > Ustalenie panstwa Izrael tam gdzie jest, bylo bledem. Trzeba bylo
          zrobic to na Madagaskarze.

Tora mówi wyraźnie, że Ziemia Święta żydowska jest i tu zgadzam się
          z rebe Georgem, poza tym sam katolikiem jestem i nie zamierzam z
          Bogiem w argumenty iść.
          Ja nie powierzyłbym Żydowi centa swojego, nie wierzę w jedno ich
          słowo, wolę nazistów w mediach publicznych niż Żydów, dlatego
          uważam, że Żydom właśnie najbardziej potrzebny jest tez zwój
          pergaminu, a raczej co tam jest napisane. Bo Żyd najlepszy kiedy
          religijny jest...
          • renepoznan O czym wy gadacie? 09.01.09, 00:09
            O tych trzech żydach na krzyż jacy może są w Poznaniu?
            Nie macie czegoś ciekawszego?
            • qwardian Re: O czym wy gadacie? 09.01.09, 00:31
              Rene, czasy takie, że Żyd przed Żydami chowa się, Żyd na Żyda klnie,
              a na ekranie nic tylko Żyd w mundurze. To ten wątek dowodem jest, że
              tylko w Poznaniu Żydzi jakąś normalność mają, bo zobacz sam co się
              na szerokim świecie dzieje...

www.manageria.pl/manageria/1,85811,6135167,Przed_kim_ucieka__Austriaczka_na_Wall_Street__.html
              • Gość: Włodek z Grunwaldu Jaaasne, a tu masz dodatkowe źródło wiedzy IP: *.icpnet.pl 09.01.09, 01:22
                Trafiłem tam szukając informacji o kilku inwestorach. Widać można nieustająco
                gratulować narodowi żydowskiemu talentów biznesowych, jak i daru abstrakcyjnego
                myślenia.
                www.polonica.net/lista_150_najbogatszych.htm
                :-)))
                Myślałem, że w Poznaniu takie odludki jak tych kilku antysemitów nie egzestuje w
                ogóle. Ale jednak, są :-) Powyłazili spod dywanu.

A do innych, a może by tak coś zrobić dla dyskusji między Palestyńczykami, a
                Żydami? Zapraszamy do Poznania dzieci z róznych stron świata, to w sumie stamtąd
                było by najbardziej celowe. Może jakiś Żyd poznański utajony z listy to
                sfinansuje ;-)
                • lili_marleen Re: Jaaasne, a tu masz dodatkowe źródło wiedzy 09.01.09, 01:36
                  Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał(a):

"...Myślałem, że w Poznaniu takie odludki jak tych kilku antysemitów
                  nie egzestuje w ogóle. Ale jednak, są :-) Powyłazili spod dywanu..."

Proponowałabym tym panom - tak mocnym w gębie - porzucić na poważnie
                  przyjazne legowisko w kurzu pod dywanem i autentycznie coś
                  konkretnego dla tych walczących z rzekomym najazdem Palestyńczyków
                  zrobić. Nie mówię by obwiesić się petardami z noworocznego remanentu
                  i jechać w celach rozrywkowych do Hajfy, ale może byście się panowie
                  skrzyknęli i np krew oddali?
                • e-skin ciekawa lista.A Helena Łuczywo to niby Polka jest? 09.01.09, 12:07
                  cos niedopracowana ta lista
                  • Gość: Włodek z Poznania o narodach i nacjonalizmach IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 13:49
                    A Ty głąbku jesteś Polakiem? Polakiem jest ten kto urodził się na tych ziemiach
                    i otrzymał polski obywatelstwo. I każdego takiego człowieka obowiązkiem jest
                    dbać o Rzecz Polspolitą.

A jeśli zaprzeczysz, to zaczynasz szukać pochodzenia narodowościowego. A w takim
                    razie powiedz mi proszę kim TY jesteś. Ile o sobie wiesz? Ja wiem, że moja
                    rodzina po mieczu wywodzi się spod Gniezna, z gnieźnieńskich fabrykantów z
                    polską związanych tak najmniej tak długo jak funkcjonują podstawowe zawołania
                    szlacheckie, moja babka po mieczu wywodzi się z galicyjskiej rodziny
                    inteligenckiej, która przywędrowała po Wiośnie Ludów z Węgier jak wiele
                    tamtejszej szlachty, po kądzieli moja rodzina od wieków związana była z
                    zachodnią Wielkopolską z indygenatem jeszcze za Jagiellonów, ale wywodziła się z
                    obszarów dzisiejszej Słowenii, gdzie zresztą do przełomu XVIII i XIX wieku
                    nazwisko występowało na wąskim obszarze kilku dolin, a teraz już się nie
                    spotyka. Natomiast moja babka po kądzieli była rodowitą wielkopolską Niemką z
                    rodziny osiadłej w okolicach Czarnkowa-Szamotuł już w końcu XVII wieku. Czuła
                    się Polską i Niemką, popierała męża, mojego dziadka walczącego pod Verdun ze
                    szpichaubą, jak i walczącego w Powstaniu Wielkopolskim, jej rodzinie nie
                    przyszło do głowy wynosić się do Niemiec w okresie międzywojennym, przeżyła
                    deportację do Generalnej Guberni, ale wciąż czuła się Niemką i Polką. Pamiętała
                    o etnicznym pochodzeniu, gdyż w jej domu rodzinnym mówiono po niemiecku, jak i
                    pamiętała o lojalności wobec Polski, która dała jej rodzinie ziemie do
                    zasiedlenia i zamożnego życia ponad trzysta lat temu.

I kim ja w takim razie Twoim zdaniem jestem?

A kim Ty jesteś? Znasz choć pochodzenie swoich pradziadków?

Absurd państw narodowych zrujnował naturalny porządek społeczny Europy, który
                    opierał się na rywalizacji ekonomicznej. Nacjonalizmy sprawiły, że do jedynie
                    "naturalnego" powodu konfliktów, jakim były zasoby i rywalizacja ekonomiczna,
                    doszły dwa równie idiotyczne
                    - powody religijne, w Polsce na szczęście w niewielkim stopniu
                    - powody etniczne
                    I Europa cierpi od tych chorych idei do dziś.

Dlatego jedynym sensownym systemem dla Europy jest rozmontowanie systemu państw
                    narodowych i zastąpienie ich Europą Regionów. Wolę rząd w Brukseli z silna
                    decentralizacją wyamgającą z natury polegających na kompromisie umiejętności
                    lobbistycznych, niż rząd centralistyczny w Warszawie, gdzie rządzą idee
                    wszystko_albo_nic, które i tak kończą się lobbingiem, tyle, ze najczęściej
                    negatywnym. A Polska? Polska jest wspólnotą etniczną i ideą. Od Polaków, naszych
                    praszczurów zależy, czy utrzyma się ona jako idea, jako zwarty kodeks przekonań,
                    jak i czy utrzyma się język polski w jego pięknym wydaniu. I dlatego każdy kto
                    uważa się za Polaka ma więcej obowiązków niż praw, gdyż musi swoje dzieci sporo
                    nauczyć.
                    • Gość: s Re: o narodach i nacjonalizmach IP: *.icpnet.pl 17.01.09, 12:30
                      A Ty głąbku jesteś Polakiem? Polakiem jest ten kto urodził się na tych ziemiach
                      i otrzymał polski obywatelstwo. I każdego takiego człowieka obowiązkiem jest
                      dbać o Rzecz Polspolitą.

niestety nie masz racji, to znaczy tylko tyle, ze dostal urzedowa latke pt. "poddany rzeczpospolitej". druga czesc zdania jest prawdziwa, ale narodowosc nie rowna sie obywatelstwo
      • Gość: Bormann Re: Dialogujesz sam ze sobą debilu? IP: *.man.poznan.pl 09.01.09, 13:04
        Niech Izraelici mają pretensję do Egipcjan (za wygnanie i trudy łażenia po
        pustyni i dnie morza), a potem do Włochów (za rzymski podbój, nomen omen
        Palestyny...). Rasistowski kraj.
    • Gość: semita "żydzi na Madagaskar" wolna Palestyna! IP: 212.126.10.* 09.01.09, 07:47
      jw
    • edek_2007 Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 09.01.09, 07:55
      Już czas aby tą hołotę pogonić. Otrzymali odszkodowania od wszystkich Państw
      za II wojnę . Polska także przekazała innym Państwom, a teraz chcą ponownie od
      Polski . To skandal. Ale żyd dwa razy weżmie i po raz trzeci także tylko mu
      daj. Jak miał tak dobrze to mógł pozostać a nie wyjeżdżać. Za pozostawione
      mienie wzięli odszkodowania.Wra im od ponownych. Jak słucham Wajsa ,ze
      zostawił drewniany domek i nic nie wziął to juz wiem ,że to był szopa na
      drzewo a nie dom. Spryciarz. Od momentu jak dostali Państwo Izrael wciąż
      wojują. To zły naród.Amen
    • edek_2007 [...] 09.01.09, 08:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: zaniepokojony Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: 195.94.212.* 09.01.09, 08:30
      Boże Gross miał jednak rację......
    • Gość: das spiel ist aus prosze mnie zle nie zrozumiec ale IP: *.adsl.alicedsl.de 09.01.09, 08:30
      wlasnie to ale
      zadaje sobie zawsze pytanie
      skad nagle w polsce tylu mojzeszowych
      choc ostatniobyla moda na chrzest
      moze to jakis interes
      znaczy sie ta wiara

a teraz cos mniej smiesznego
      zanim zaczniecie glosic dogmaty religijne odnosnie roznych bajek
      odpowiedzcie sobie na jedno pytanie
      znaczy sie starozakonni nowozakonni muzulmanie i ch j wie jeszcze kto
      abel czy kain wasz brat
      a zrozumiecie ze filozofia i religia to dwoch braci
      jeden czynil dobrze a drugi zle
      wiec o dupe rozbic tory stare i nowe testamenty
      a zaczac uzywac rozumu
      bo tz stroz w ogrodzie eden
      spyta sie was
      gdzie twoj brat kainie
      i co mu odpowiecie
      a on wtedy moze sie wk rwic i trzasnac po lbach kainow mieczem

• Gość: miki Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: 194.187.75.* 09.01.09, 10:44
      Czy was wszystkich pogięło??? To są tacy sami ludzie, jak my!!!
      • l.george.l Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 09.01.09, 10:52
        Gość portalu: miki napisał(a):
        [...]
        > To są tacy sami ludzie, jak my!!!
        [...]

Spędzili cywili do domu i ich zbombardowali
        www.tvn24.pl/-1,1580708,0,1,spedzili-cywili-do-domu-i-ich-zbombardowali,wiadomosc.html
      • e-skin Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 09.01.09, 12:10
        a p[od jakim wzgl? chyba mają podobne doświadczenie braku posiadania państwa innych podobieństw nie dostrzegam
    • Gość: jest zle! Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: 83.238.212.* 09.01.09, 11:15
      Bardzo się cieszę, że Żydzi walczą o swoją tozsamość.
      Jezus Chrystus był praktykującym Żydem, Jego Matka Maria- jest Żydówką, św. Piotr, św. Paweł- byli Żydami. Mam już dość przyzwolenia na nagonkę na ten Naród. Chrześcijanie- opamiętajcie się! To jest 1. krok do powtórki z historii! Mało Wam było Holocaustu? Madagaskar? A może Ostateczne rozwiązanie? Wstyd! Od słów do czynów droga niedaleka. Szalom!Pozdrawiam starszych braci w wierze!
      • e-skin Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 09.01.09, 12:11
        ja nie jestem chrześcijaninem tylko poganinem
    • renepoznan Ludzie! Czy Was do końca pogięło? 09.01.09, 11:53
      Czy filosemityzm lub antysemityzm(żydowski czy palestyński - wsio ryba) rozum
      odbiera?
    • Gość: Ra Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: *.komster.pl 09.01.09, 12:06
      co za zacofany naród z tych polaków :/ wstyd ...nie wiem skąd u nas bierze ta
      nienawiść do żydów, od pokoleń nic się nie zmienia, mamy XXI wiek, a ten nasz
      ciemny naród ciągle pełen uprzedzeń. Święta Polska Wojna, żyd nie może
      odpowiedzieć atakiem , powinien dać się spacyfikować palestyńczykom jak nazistom
      podczas II wojny światowej i to by się Polakom podobało :/ powinien też dawać
      się wykorzystywać, aby nie być posądzonym o interesowność ;] wynika to
      prawdopodobnie z faktu , iż jest uważany przez zakompleksionych polaków za
      istotę bardziej rozumną ? Ręce opadają ...
      • Gość: das spiel ist aus proporcje gosciu ra IP: *.adsl.alicedsl.de 09.01.09, 12:52
        proporcje
        a na tematy o ktorych nie masz pojecia zamilcz
        celem bardzo brutalnej akcji w strefie gazy
        jest wciagniecie w wojne swiat arabski a potem
        moze innych
    • qwardian Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 09.01.09, 12:31
      Nikt tutaj na forum nie występuje w obronie Żydów równie ofiarnie
      jak ja, powiedzmy to sobie otwarcie w dość ciężkich chwilach kiedy w
      całej Europie odbywają się manifestacje przeciw Izraelowi. Dla mnie
      nie jest problemem nastawianie głowy, nawet jeżeli Żydzi ciulają
      gojów na pieniądze... jestem katolikiem i ze spuszczoną głową
      akceptuję to. Z tym, że teraz sytuacja staje się dość niejasna,
      Żydzi jak Madoff innych Żydów oszukują, a to już daleko od
      normalności jest, a taka Sonja Kohn, z Medici Bank mafiozów i
      oligarchów rosyjskich naciągnęła na grube miliardy i zniknęła, a to
      świadczy o sporej niefrasobliwości. Moje obawy są, żebyśmy znowu
      Żydów kiedyś po piwnicach nie musieli chować...

Ooo, e-skina naprawdę porąbało, w stu procentach z Rene zgadzam się.
    • Gość: Orkan Ciekawe kiedy "poznańscy" żydzi zaczną holokaust IP: 66.197.149.* 09.01.09, 12:37
      Polaków. Jak ich znam to zaraz pewnie stwierdzą ,ze w ich świętych księgach jest
      napisane ,że Polska należy do nich i trzeba wykończyć Polaków jak robią to z
      Palestyńczykami. Przypominam nieukom ,że Państwo Izrael istnieje od 1948 roku i
      nigdy wcześniej go tam nie było !! Żydzi sobie wymyślili ,że chcą mieszkać tam i
      wykończają tubylców...
      • qwardian Re: Ciekawe kiedy "poznańscy" żydzi zaczną holoka 09.01.09, 18:27
        > Jak ich znam to zaraz pewnie stwierdzą ,ze w ich świętych księgach
        >jest napisane ,że Polska należy do nich i trzeba wykończyć Polaków
        >jak robią to z Palestyńczykami

To wtedy im osobiście obetnę genitalia i powieszę na płocie...
    • Gość: gosc Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: *.77-83.cust.bluewin.ch 09.01.09, 17:42
      Nie wolno wojny przenosic do Poznania. Oni tez maja prawo sie modlic
      tak jak my.
    • qwardian Ooo.. zobaczcie jak we Francji traktuje się Żydów. 09.01.09, 19:24
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6144474,Francja__Nastolatki_oskarzone_o_napasc_na_zydowska.html

Ale to ateistyczny kraj, to i Żydzi są niewierzący, nic dziwnego, że
      do takich ekscesów dochodzi, a nasi poznańscy Żydzi religijni są,
      Torę czytają i pod naszą Polaków Katolików, opieką są. Nie ma to jak
      porządek w katolickim kraju...
      • renepoznan Włochy? 10.01.09, 14:14
        www.rp.pl/artykul/9102,246150__Wlochu__nie_kupuj_u_Zydow__.html
        Chcecie dołączyć do tych lewackich kabotynów?
        • l.george.l Re: Włochy? 11.01.09, 11:21
          Ja na przykład nie kupuję produktów, których cena jest powiększona o podatek
          koszerny. Ale jak ktoś lubi być dymany to jego sprawa.
          Jeżeli ktoś nie wie, które to produkty to bardzo proszę, załączam listę
          krakow.jewish.org.pl/pliki/1192126369.pdf
          • e-skin Lista koszernych produktów 11.01.09, 12:06
            Ciekawe to, zainteresowałem sie mięsem, jest tamadnotacja że każde mięso jest koszerne które posiadaprzyklejony hologram Kosher rabanut Warszawa a w tle napis oryginal security.. a wiec teoretycznie wieprzowina tez moze być koszerna..
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Trzeba trochę znać Włochy by to zrozumieć IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 14:03
          Włosi maja głęboko zakorzenione akcje konsumenckiego ostracyzmu (wobec Mafii i
          jej uległym, wobec Berlusconiego i jego imperium, wobec sponsorów Chadecji, gdy
          się okazało, jak bardzo jest skorumpowana). Dlatego w tej lewackiej inicjatywie
          nie widziałbym antysemityzmu, a antyizraelską akcję, która bezmyślnie otarła się
          o wyróżnianie ludzi po pochodzeniu. Stąd dezawuowanie całej akcji przez polityków.

A we Francji przeciwnie, antysemityzm jest bardzo silnie wyczuwalny wśród
          Francuzów, ale nie wśród lewicy, która sympatyzuje z uciśnionymi
          Palestyńczykami, ale wśród prawicy właśnie. Na południu, gdzie Le Pen ma 30%
          poparcia, zawołania antysemickie są po prostu tolerowane.

Skąd inąd znaczące, że lewackie ekscesy mocno pokazuje Rzeczpospolita.
    • Gość: Miszimi Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory IP: *.gprs.plus.pl 10.01.09, 21:31

A jako kto proponujesz bojkot XII Dni Judaizmu? Twoja propalestyńska
      postawa jest bardzo stronnicza. Dlaczego nastawiasz nas, Polaków,
      przeciwko NASZEJ cywilizacji, jaką sa starotestamentowi Zydzi?
      Na pewno dalej nam kolego do Ismaela niż do Abrahama.
      • webaholic Re: Poznańscy Żydzi mają zwoje Tory 10.01.09, 22:34
        Gość portalu: Miszimi napisał(a):

>
        > A jako kto proponujesz bojkot XII Dni Judaizmu? Twoja propalestyńska
        > postawa jest bardzo stronnicza. Dlaczego nastawiasz nas, Polaków,
        > przeciwko NASZEJ cywilizacji, jaką sa starotestamentowi Zydzi?
        > Na pewno dalej nam kolego do Ismaela niż do Abrahama.

i co z tego, ze dalej? nie wiesz, ze czym dalej sasiad tym lepszy?

Wiesz ilec ccha od Polaków odszkodowań? 100 mld dolarów, - za II WŚ im sie od
        nas nalezy podobno, ale to nasi bliscy przyjaciele... wybacz stary, ale który do
        głodu przyjaciel doprowadza?
    • Gość: Miszimi Miłośnikom "bojownikow palestynskich" polecam IP: *.gprs.plus.pl 10.01.09, 22:10
      Warto obejrzec przed wypowiedzeniem sie propalestynskim:

pl.youtube.com/watch?v=kv4s3fn8jDc
    • webaholic krause Alicja na synagoge pieniadze wyciaga z UE 10.01.09, 22:31
      a nasze palace rozsypują sie. Uczy sie za nasze pieniadze i narzeka, że na
      kościoły to Polacy dają, a na synagoge nie chca. Moze łaskawa zauwazy, ze Poalcy
      daja na kościoły wiec kto powinien dac na synagogi?
      • e-skin Re: krause Alicja na synagoge pieniadze wyciaga z 11.01.09, 01:53
        na meczety tez UE łozy kase a tam potem się lęgną terroryści
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: krause Alicja na synagoge pieniadze wyciaga z IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 14:07
          z kazdym słowem wykazujesz się coraz większą niewiedzą...
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na Kości IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 14:07
        Kościół Katolicki. Ale niestety żyję w Państwie, którego świeckość jest utopią,
        gdyż rządzi pokolenie wyćwiczone na Oazach. System szwedzki jest optymalny.
        Chcesz wspierać swój kościół? ok, wpisz to do zeznania podatkowego. A Kościół
        Katolicki niech dochodzi swych utraconych miliardów na równi z tymi, co utracili
        wszystko po Drugiej Wojnie Światowej w ramach reprywatyzacji.
        • qwardian Re: Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na 11.01.09, 21:50
          Ja daję bardzo mało na kościół, za mało, a jednak te kościoły stoję
          i funkcjonują, idę na mszę i ksiądz tam jest, jest wybrukowane
          dookoła, że nawet mogę zaparkować, ogólnie jestem częścią kościoła i
          się z nim identyfikuję.
          Zastanawiam się co czuje taki inwestor, co powierza własną kasę
          Żydowi oczekując, że zwrot dostanie i pieniądze znikają jak w
          czarnej dziurze, albo my wszyscy podatnicy, których nikt nie pyta
          czy jest zgoda żeby za uszy wyciągać banki żydowskie naszymi
          katolickimi rękoma...
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na IP: *.icpnet.pl 11.01.09, 22:18
            > Zastanawiam się co czuje taki inwestor, co powierza własną kasę
            > Żydowi oczekując, że zwrot dostanie i pieniądze znikają jak w
            > czarnej dziurze, albo my wszyscy podatnicy, których nikt nie pyta
            > czy jest zgoda żeby za uszy wyciągać banki żydowskie naszymi
            > katolickimi rękoma...

A co czuje inwestor, który powierza swoje środki nie_Żydowi i pieniądze znikają?
            Ja nie mam katolickich rąk i 70% Polaków ich nie ma. Czas się obudzić. Katolicka
            Polska jest gdzieś miedzy Chicago, Nowym Jorkiem i Toronto. Dlatego nie
            interesuje mnie kto, jakiej narodowości i jakiej wiary, pomaga jakiej
            instytucji, prowadzonej przez ludzi jakiej narodowości i jakiej wiary. Jeśli
            komuś w bankowości nie odpowiadają Żydzi, niech się sam tym zajmie. A jak nie
            umie, to niech siedzi cicho. Po to spółki prawa handlowego maja osobną
            podmiotowość, by było obojetne, czy prowadzi je Chińczyk, Hindus, Niemiec, Żyd,
            Francuz, Polak, czy Argentyńczyk. Każdy równo odpowiada przed kodeksem karnym, a
            jeśli prokurator nie przedstawia mu zarzutów, to każdy katolik, czy niekatolik
            obwołujący się Mesjaszem z jakiegokolwiek prawem niepotwierdzonego względu,
            staje się dla mnie primo idiotą.
            • qwardian Re: Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na 11.01.09, 23:15
              Kościół się lichwą nie zajmuje, nie sprzedaje obligacji, bondów,
              options, warrantów, CDS (Credit Default Swap), czy jakiś
              Collateralized Debt Obligations, cokolwiek by to nie znaczyło.
              Wspólną cechą tych instrumentów jest, że nie mają w niczym pokrycia
              oprócz nadziei, że zadłużeni klienci dostarczą towar na rynek, to w
              cywilizacji katolickiej nie miało miejsca, gulden, floren i dukat
              miał siłę nabywczą przez stulecia, bo kościół do pieniędzy się nie
              mieszał. Co mnie obchodzi ile katolika jest w katoliku, ja złodzieja
              rozpoznam na odległość, to ten co co najgłośniej krzyczy żeby
              złodzieja gonić i kto tu na forum najwięcej krzyczy...
              • Gość: też widzę Re: Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 00:19
                qwardian napisał:

> i kto tu na forum najwięcej krzyczy...

Chyba skin;-P
                • e-skin Re: Ja jestem Polakiem i wcale nie chcę dawać na 12.01.09, 15:24
                  trzeba krzyczeć póki nie jest jeszcze za późno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka