Dodaj do ulubionych

Doradźccie - błagam, ślub, wesele

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 14:43
Czy może mi pomóc??? W kwietniu biorę ślub. Chcemy zrobić skromne przyjęcie
na ok.20 osób - po prostu taki bardziej uroczysty obiad.Czy znacie jakieś
fajne miejsce gdzie można takie coś zorganizować? Ma być (w założeniu) miło,
kameralnie, sympatyczne, no i jeśli to możliwe, bez rujnowania kieszeni.
Chodzi gł. o Wrocław, ale ewentualnie mogą być ok.Sobótki, bo tam jest ślub.
Proszę, czekam na waszą pomoc, bo czas pędzi, a my w lesie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Micia Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.k.mcnet.pl 12.03.04, 15:54
      może hotel Bielany, przy wlocie do Wrocławia. W środku nie byłam, ale z
      zewnątrz wygląda nie źle.
      Lub Restaruacja Podkowa na Wojszyckiej-fajne miejsce, moim zdaniem
      M.
    • Gość: Majka Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.04, 21:09
      Moi znajomi mieli przyjęcie w Karczmie Rzym. Kierunek: Żerniki, Jerzmanów za
      Nowym Dworem. Miło i niedrogo.
      • Gość: wiki Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.wroclaw.mm.pl 12.03.04, 21:43
        Szkoda, że Oborniki Śląskie nie są Wam po drodze. Jest tam fajne miejsce na
        takie przyjęcie. Nazywa się Retro. Wnętrze z klimatem. Obsługa bardzo się
        stara. Domowo, ale bardzo wytwornie.
    • Gość: Madzia Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:29
      Hey, Podkowę odradzam z uwagi na bliskość agencji tow. trochę głupio, ta na
      Bielanach super, tu polecam, ale może być problem jeśli masz ślub w sobotę, bo
      często tam ludzie robią wesela. Takie powazniejsze imprezy robią ludzie w
      restauracji na Karmelkowej na przeciwko centrum Rolno Spozywczego, chyba
      restauracja nazywa się Impreza ale glowy nie dam, podobno bardzo kameralnie,
      musialalby sie tam przejechac. Ewentualnie Novotel, ale to już trochę gorzej.
      • Gość: choco Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.04, 00:04
        hej! ja biore slub w sierpniu,wiec mam juz pewna praktyke w zalatwianiu roznych
        rzeczy ;-) My robimy wiksze przyjecie wiec glownie interesowalam sie troche
        wiekszymi salami.Ale podobalo mi sie we wspomnianej Karczmie Rzym, w Podkowie
        (nie wiedzialam ze obok jest agencja :-), w Petersburgu. Wedlug mojego
        rozeznania ceny sa wszedzie bardzo podobne i nie zawsze jest tak ze miejca
        bardziej znane i eleganckie sa drozsze, np. Piwnica Swidnicka, ktora jest droga
        restauracja, miala jedna z najtanszych ofert weselnych! Osobiscie radze ci
        przejsc sie po wielu restauracjach i wybrac te, ktora ci sie najbardziej
        podoba, bo mi tez dawano rozne rady, ale jak wiadomo gusta sa rozne :-)
        Powodzenia i pozdrawiam!!

• Gość: Ewa Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 16:07
        Kiedyś czytałam w Wyborczej, że w IMPREZIE to jakoś sie utarło robić głównie
        stypy. Nie wiem może z racji w miarę bliskiego sąsiedztwa cm. grabiszynskiego.
        Ale nigdy tam nie byłam i nie wiem nic poza tym.
    • Gość: Gość weselny Re: A może IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.04, 12:19
      Ślub w Sobótce to i przyjęcie w Sobótce. Byłem na weselu w pałacyku w Sobótce-
      Górce, ul.Zamkowa. Oczywiście jako gość tak, że cen nie znam. Okolica piękna.
      Wnętrza fajne, tylko elewacje pałacyku i zabytkowe stajnie to ruina. Menu takie
      sobie.
      • Gość: rybak Re: A może IP: 62.233.154.* 13.03.04, 22:55
        też tam byłem na przyjęciu - ładnie, oryginalnie, ceny zwyczajne
    • Gość: hmmm Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 21:54
      Zastanów się, czy nie lepiej pozostać w wolnym związku. Małżeństwo to SYF!
      A jak imprezę chcesz zrobić, to polecam bar Mewa.
      • Gość: pani hrabina Re: Doradźccie - błagam, ślub, wesele IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 22:04
        Tak tak, bar Mewa to jest to, czego szukasz! O barze Mewa wyjątkowo pochlebnie
        wyraził się gazetowy ekspert od eleganckich lokali w tym mieście, pan Pułka.
        (patrz ostatni numer "Co jest grane").Zachwalał jakość dań, wykwintną zastawę
        stołową i nienaganne maniery oraz charme personelu.No i miejsce niebanalne. Nie
        słyszałam, żeby ktokolwiek w tym mieście miał tam wesele.Ze swej strony polecam
        panu Pułce kultowy lokal filologów Jacek i Agatka.Niejedną porcję ryżu z
        marmoladą i śmietaną miałam tam zaszczyt spożyć w szalenie wytwornym
        towarzystwie. Ale miejsca do tańca w nim mało, więc na wesele nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka