284 wyników w czasie 75 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

wszy (początek wątku)

moje dziecko przyniosło wszy z przedszkola. włosy ma prawie do pasa. błagam polećcie skuteczne środki na to paskudztwo. próbowałam szamponów nix i pipi ale nie udało się wyeliminować do końca. oczywiście wyczesuję i przeglądam włosy i wszyscy myjemy włosy tymi specyfikami ale to ciągle za

Re: wszy

Preparat X też działa, musisz sprawdzić ubrania, koce, kaptury, czapki. -- Mądry głupiemu ustępuje. I dlatego ten swiat tak wygląda!

Wszy !!! (początek wątku)

kurcze myślałam , że teraz już nie pojawiają się wszy u dzieci ? Ale się pomyliłam . Obecnie moje starsze dziecko jest w senatorium i w pokoju obok już parę dzieci ma wszy , boje się , że moje dziecko też złapie , co robić?? Jak narazie jeszcze nie ma, ale turnus kończy się 26 października

Re: Wszy !!!

Nie wiem jak długo się wylęgają,ale po powrocie dziecka dobrze by było gdybyś umyła mu głowę szamponem przeciw wszawicy.Teraz w aptekach można kupić takie ładnie pachnące.Problem wszawicy nadal istnieje.Mój syn przyniósł niedawno ze szkoły.

Wszy (początek wątku)

nałożyłam płyn na to bawełniany czepek i czapka, napisane było, że ma być ciepło i z wentylacją jednocześnie, a pamiętam jako dzieciak mama owijała mi głowę workiem foliowym, żeby je (wszy) zabić również brakiem powietrza. Teraz nie wiem co lepsze

Re: Wszy

cygarietka napisała: >a pamiętam jako dzieciak mama owijała mi głowę workiem foliowym, ż > eby je (wszy) zabić również brakiem powietrza. Teraz nie wiem co lepsze? To zależy, jaki środek kupiłaś. :) Generalnie na rynku są dwa rodzaje produktów przeciw wszom - chemiczne, które trują

Liczba mnoga: wszy - boję się wszy;-)

-- https://www.gify.org/bazagif/krowy/bovi021.gif Three_Thoughts

A może wszy sa potrzebne?

W końcu i one, i czlowiek to elementy tego samego ekosystemu... -- https://www.gify.org/bazagif/krowy/bovi021.gif Three_Thoughts

WSZY!ratunku! (początek wątku)

Ponad msc temu corka przyniosla wszy!jeden preparat,na wszelki wypadek drugi,pranie poscieli,kocow itd!Wczoraj patrze a to g... lazi po poduszce!Wyczesalam z wlosow corce znowu dosc duzo!Szok! polecialam do apteki,dostalam jakis szampon,inny preparat ma zamowic na jutro-podobno dobry

Re: WSZY!ratunku!

moja mała przyniosła z przedszkola. kupiłam taki preparat co zabija tez gnidy czyli jajka, potem jeszcze gnidy stare wyiskałam ręcznie. gnida żywa jest błyszcząca i między paznokciami jak ją rozgnieciesz to słychać pstryknięcie. nizoral pomaga zapobiegać nawrotom - tak wyczytałam albo stosowanie

Wszy- ratunku!!! (początek wątku)

Czy któraś z Was to przerabiała?Córka przyniosła to paskudztwo prawdopodobnie z przedszkola, bo nigdzie indziej nie ma kontaktu z dziećmi.Nie ma rodzeństwa a kuzynostwo daleko.Zastosowałam szmpon NIX ale po wyczesaniu córki gęstym grzebieniem zauważyłam,ze niektóre wszy nadal się ruszają

Re: Wszy- ratunku!!!

I nam sie to przydarzylo. Szampon Nix i dlugie przeczesywanie i wyczesywanie. Corka ma dlugie, geste wlosy wiec tez myslalam, ze nie damy sobie rady. Dwa razy dziennie przeszukiwalam wlos po wlosie. I udalo sie.

gnidy,wszy ? (początek wątku)

jak szybko pozbyc sie tego paskudzctwa przyniesionego z przedszkola? stosujemy od tygodnia nix,pipi i plyn z ktorym trzeba chodzic 3 godziny na glowie,codziennie mysje glowe wyczesuje a ona nadal sa. najchetniej scielabym wlosy na łyso ale 5 -latece nie abrdzo sie to podba. macie jakies sprawd

Re: gnidy,wszy ?

Jest taka pianka do mycia włosów być może to własnie pipi - nie pamiętam. Ale gnidy to niestety musisz powyciągać ręcznie :(. A piankę stosuj przy najmniej 3krotnie w odstępach 10-dniowych... Niestety tez musiałam to przerabiać i to z włosami długimi do pasa. To nie jest tak straszne, ja

wszy-pomocy!!!!! (początek wątku)

nie wiem co już zrobic, głowy pomyłam posciel poprałam i czapki też, a tu szok, na głowach znowu te paskudy PINI, i miał zabijac w każdym stadium... takiego szamponu użyłam napiszcie co robic, bo zwariuje, juz na samą mysl mnie szlak trafia i łzy plyną, i co mi po czystości, jak one nie chcą

Re: wszy-pomocy!!!!!

wszy zdarzają się też u kobiet idących do porodu.Inne infekcje - zwalczać można Crotamitonem.Był do niedawna w maści i płynie.Szmponem z Lindanem fy Hermal.Posciel, ubranie można ozonować lub naśw. UV - lampą. Cóż - wraca stare.W przedszkolu trzeba zrobić kontrolę skąd żródło zakażenia

Wszy - czym leczyć? (początek wątku)

Właśnie odkryłam że mój synek ma wszy. Podejrzewam że z przedszkola przyniósł. Nie mam zielonego pojęcia jak to się leczy, wiem tylko że trzeba umyć głowę szamponem, ale jakim? Jeżeli ktoś wie jaki środek jest najlepszy to niech da znać. Chcę jeszcze dziś coś z tym zrobić. Aha i jeszcze jedno

Re: Wszy - czym leczyć?

chyba najlepszy (jaki pamietam ) jest zel pipi, ale nie wiem czy jeszcze teraz taki sprzedają. Koniecznie powiadom przedszkole bo może jest więcej dzieci, które się już zaraziły, jesli nie wyeliminuje się problemu wszy będa ciagle wracały. Wiem, że w aptekach jest teraz mnóstwo różnych

Wszy :( pomozcie prosze... (początek wątku)

4,5 letnia corka przywlokla z przedszkola wszawice brrrr poradzcie jak pozbyc sie jak najszybciej tego paskudztwa... Prosze... kupilismy w aptece jakis preparat umylismy wlosy wszystkim domownikom potem wyczesywanie... po 2 dniach okazalo sie ze nadal sa:( Czy trzeba sciac dziecku wlosy?? Bardzo

Re: Wszy :( pomozcie prosze...

pomoglo dzieki!!:) ale mam takie ewentualne pytanie nie wiecie przypadkiem czy kuracje Delacetem mozna powtorzyc i ew po jakim terminie...??

1 2 3 4 5 6
Wersja mobilna