Kupcie a pokochacie jak dziecko Trzeba dbac jak kazde inne autko. Posiadam 156 2.0ts +gaz Lubi dobry olej jak i czlowiek kebaba czy chinola z pod makro m1 marki:) Switna w zakretach i w miesci,jak i wygodna. Posiadalem 34autka ale alfe pojochalem. Teraz zamierzamy kupic nastepna ale juz AR 166 3
Witam, to samo pytanie"jaki olej?" tylko mam silnik w gazie alfa 156 1,8i TS 2005 10W 40 czy jakis inny do gazu? dzieki pozdrawiam
jest przyjemny na co dzień. W ogóle nie brałbym pod uwagę diesli. One of koz w 147 nie były złe (wręcz przeciwnie, wiele z nich było bardzo przyzwoitych), ale diesel to zawsze diesel ze wszystkimi jego przywarami i jak dziewczyna zacznie od ropniaka, to na ropniaku skończy. A tak pojeździ na benzynie
, ale jakoś sobie radziło. natomiast prowadzenie tego auta to była finezja. dość ciężkie, jak na tą klasę dość szerokie i niskie... - przyjemnie jeździło się w zakręcie. te wszystkie bravki przez około 6 lat ani razu nas nie zawiodły! podobnie jest z alfą 145, 147, ze 156... - jasne, są egzemplarze
moto.allegro.pl/alfa-romeo-147-156-166-lancia-rozrzad-fabrycz-v6-i1193218491.html a inne smiesznie tanie jak tutaj moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-alfa-romeo-156-2-0-16v-t-s-97-00-i1207465997.html? i chcialbym was jeszcze poprosic o pomoc prosze
> 0, zuzywa ok. 250 ml/1000 km, dlatego poziom oleju nalezy dosc czesto sprawdzac jbl25 napisał: > Słyszałem o tych nagarach, a to dobrze wiedzieć o tym, że w sumie też olej > trzeba sprawdzać jak w TS. W ASO jak się sprawdza furę mają hamownie ? conveyor napisał
Słyszałem o tych nagarach, a to dobrze wiedzieć o tym, że w sumie też olej trzeba sprawdzać jak w TS. W ASO jak się sprawdza furę mają hamownie ? -- "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety" Ben Franklin.
Witam wszystkich użytkowników alfy:) -Zastanawiam się nad kupnem alfy romeo 147 al czy to dobry wybór? -Jeśli tak to jaki silnik wybrać? 1.616v czy 1.6TS czy JTD? -Jakie są spalania tych silników? -Alfa która ma na oku ma coś nie tak z elektryka tzn coś z kontrolkami się dzieje ze wszystkie
, na dużych obrotach. Więc masz wspomnienia z alfy 147 takie, jakie masz. Rzecz w tym, ze alfa nie wybacza tego typu kardynalnych błędów i uchybień. Golf czy inna toyota wybacza generalnie dużo więcej. Ludzie tego nie wiedzą, więc narzekają. Wystarczy dbać. -- powszechnie lubiany i szanowany
Jedni lubia solidna, ale nudna jak flaki z olejem niemiecka frau, a inni (w tym ja - od kilku lat ujezdzam 156-ke 2.0 TS, ktora ma juz 200 tys. przebiegu i nadal nie chce sie popsuc) znajduja upodobanie w kaprysnej Wloszce, przy ktorej trudno sie nudzic. Bo Alfy potrafia byc kaprysne, choc
Trudno powiedzieć jakie "straty" poniosłaś. Jak dobrze pójdzie, wystarczy wymienić uszczelkę pod głowicą. Aby tego dokonać mechanik musi głowicę zdjąć. Wiąże się to z demontażem paska rozrządu. Prawdą jest, że ponowny montaż wymaga blokad położenia wałków rozrządu. Czasem spotyka się opinie na