Gdybym nie brala tryptanu i odlezala cala migrene to nastepna sie pojawi za przykladowo 2-3 tyg. Ja biore 100, do tego solpadeine i olfen uno (na mocny bol karkui miesni), chociaz i tak teraz mi nic nie pomaga. Almozen i Zolmiles (nie znalam w Polsce) sprawdzilam w wyszukiwarce aptek czy maja lek i okazalo sie, ze sa.
"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu." -- Wrog mojej Ojczyzny jest moim wrogiem.
Dziewczyny wie ktoras jak to jest z tym Olfenem ;-) Wczoraj o 13 wzielam jedna kapsulke Olfenu 100...Czy dzis o 12 moge na imieninach wypic1-2 lampki wina ?
Lekarz rodzinny stwierdził półpaśca- ponieważ wiedziałam że nie chorowałam na ospę, wykonał p/ciała VZV- zarówno IgGi IgM ujemne.Po tygodniu wysypka zniknęła, ale bóle utrzymywały się, raz bolało mnie pod żebrem jakby kolka wyraźnie jedno miejsce, raz lewa łopatka i uczucie sztywności w kregosłupie piersiowym.Podczas zażywania HEVIRANU przepisanego przez lekarza POZ pojawiły się bóle brzucha i jasnożółty stolec ze śluzem/niestrawionym pokarmem. Lekarz rodzinny zapisał mi też Olfen 100 SR, niestety po tym leku pojawiły się bóle i pieczenie żołądka i zgaga oraz przelewanie i burczenie w brzuchu zwłaszcza podczas lezenia na plecach-teraz też od czasu do czasu zdarza mi się palenie w żołądku i refluks..czy mogły mi się zrobić jakieś nadżerki w żołądku po tym leku?
CRP wyszlo w normie: CRP 1,32 mg/l 0,00 - 5,00 N W morfologii wyszly niepoprawnie: Eozynofile 0,07 tys/µl 0,10 - 0,50 L Monocyty 10,4 % 2,0 - 10,0 H Wyszedl rowniez eGFR łagodnie obniżony 60 - 89 Kreatynina 73,10 µmol/l 50,40 - 98,10 N eGFR 81,06 ml/min/1,73m2 norma 90 W proteingoramie wyszły za wysokie gamma-globuliny: gamma-globuliny 19,40 % 9,20 - 18,00 H Gamma-globuliny 13,37 g/l 6,4 - 13,0 H Dodam że aktualnie biore Olfen 100mg raz dziennie, Neurovit, Vicebrol 3x dziennie, witamine E.
do tej pory brałam medocalm forte i ketonal, zawsze rano po porannym karmieniu. teraz mam brac olfen 100 mg, sirdalud (to podobno mocne jest), femimag plus i neurovit. może dzień-dwa dam rade bez leków pociągnać, ale powoli już nie wyrabiam. tyle co udało mi się wyeliminować te dzienne karmienia, tak wieczorem bez piersi jest bardzo kiepsko. kiedys miałam wizytę u lekarza ok 20.30, wyszłam z domu jak mała zasnęła, wracam po godzinie a tu dom się trzęsie w posadach. wpadła w taką histerię, tata nie mógł jej uspokoić, wrzeszczała, wyginała się, łzy płynęły strumieniami. dostała pierś i w jednej sekundzie było ok.
Jak zobaczył moje badania (TK i RTG) to zapytał ile metrów mogę przejść samodzielnie (sic!) Zbadał mnie i orzekł, że jedynym dla mnie ratunkiem jest branie środków przeciwbólowych (np. Olfen100 lub Voltaren w czopkach), aby oszczędzić żołądek. Ja to właśnie robię od kilku lat i tylko dlatego funkcjonuję w miarę normalnie.Mam jednak jeszcze nadzieję na poprawę po takim zabiegu jaki Ty właśnie przeszłaś bo preparat diclofenak zawarty w Olfenie i Voltarenie jest bardzo niekorzystny dla serca i może nawet przyczyniać się do udaru mózgu lub zawału serca.
wpisałem by inni wiedzieli szczerze polecam olfen i diklak idx do lekarza niech ci przepisze czopki diklak 100
mam straszne bóle w okolicach lędzwi pośladek mi drętwieje łapią mnie skurcze prawej nogi ,i ten straszny ból na wysokości łopatek i szyi .byłam u swoje j doktór neurolog która mnie leczy od 4 lat przepisała mi MYDOCALM OLFEN100,ANAPRAN, MYOPAM 50 .Bul mnie nie puścił wczoraj poszłam do niej jeszcze raz a ona mnie nie przyjęła ,CO MAM DALEJ ROBIĆ ? (pracuje fizycznie w supermarkecie )
. > > Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii ? > Ja biorę 25 mg tygodniowo i wysiada mi wątroba,ale to może byc rowniez po Olfen > ie Moje doświadczenia są takie, że wcieram w stawy AURUMFIOL 100M /z resztą nie tylko ja/ i nie mam ani bólu ani obrzęków. Funkcjonuję normalnie bez sztywnienia stawów. raz..dwa razy dziennie przez 3..5 minut wcieram ten koloid nanozłota /nie sole złota...bo te mają skutki uboczne, ale czyste nanozłoto w koloidzie AURUMFIOL/ i dolegliwości się cofnęły.
biore od roku to nie uśmierza bólu,wręcz boli bardziej do tego ból głowy potworny,sama sobie daje 1x w tygodniu nie malo kosztuje,ale biorę bo dotej pory nikt nic innego nie wymyslił tylko chemie,która leczy sie białaczke wpływa na układ immunologiczny uciszając walke jak u nas rzsowców sie toczy,biore bo mam niskie OB ALE DO TEGO LECI mETYPRED,no i p.bólowe Olfen majamil 100,woltaren itp.niszczące zołądek co za choroba mam ja po mamie.