w województwie lubelskim trzecią najliczniejszą grupą imigrantów (po Ukraińcach i Białorusinach). Lublin nigdy nie był w 100% "biały" bo na Akademii Medycznej kształcono lekarzy z "krajów zaprzyjaźnionych" już od końca lat 60-tych (pisałem nawet kiedyś, że przez kilka lat moim lekarzem rodzinnym
> 100 zł na kulturę dla dzieci szkolnych nie jest wykorzystywane przez nauczycieli. U nas w szkole wykorzystują. Poza tym opieka żłobkowa i przedszkolna jest na najwyższym poziomie. Moje najmłodsze dziecko chodziło do prywatnego żłobka blisko domu i miasto opłacało tam pobyt. Przedszkole też
:licja Cichoń 🇵🇱🇪🇺 @CichonAlicja · 20 maj Co . @trzaskowski_ zrobił dla kobiet jako prezydent Warszawy? - powołał Radę Kobiet i pełnomocniczkę ds. kobiet, - 2-krotnie zwiększyła się ilość bezpłatnych miejsc w żłobkach, - stworzył Centrum Zdrowia Kobiet, - działają gabinety ginekologiczne bez tzw. klauzuli
będzie latał po melinach. bezprawnik.pl/sklep-monopolowy-w-polsce-otworzysz-latwiej-niz-szkole-czy-przedszkole/ Na przykład w Bydgoszczy w 2021 znajdowało się 788
ogólniaków). Miała 6 z matmy, egzamin na 100 procent. ALe jakas wybitna nie była, bo zdarzało się, że mój miewal lepsze oceny ze sprawdzianów. Angielski- 6 na świadectwie i 100 procent z egzaminu. Od przedszkola miala prywatne zajęcia. W 7 klasie pokochała chemię. W podstawóowce nauczycielka była ostra
i wyłącznie dlatego, że już wówczas mogłam realizować moją pracę w większości nie wychodząc z domu zaś mąż miał lepsze perspektywy, no jakoś specjalnie się tu nie zadomowiłam. Ogólnie zamieniłam Warszawę na miasto z 100 tys populacją. Dalej jednak ze centrum życia uważam stolicę, najlepiej się w
: warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,30559932,potrzeba-ponad-100-dyrektorow-szkol-i-przedszkoli-w-warszawie.html?_gl=1*73mii3*_gcl_au*MjA3OTUwNzY1MS4xNzAwOTMyODQ0#S.TD-K.C-B.15-L.1.duzy Jakoś chętnych brak...
sueellen napisała: > Czemu rząd nie wystarał > się o więcej tych patriotów i ochronę innych miast a nie tylko Warszawę. A co j > eśli za miesiąc spadnie na przedszkole w Zamościu? Wtedy dopiero rusza d? Patriot to jest sprzęt z najwyższej półki, więc bardzo drogi. Nikt nie
Misiek zmieni przedszkole na integracyjne i że będzie miał terapie. Terapie były dokładnie codziennie, łącznie z sobotami. Po dwóch latach robilismy rediagnozę. Tyle wówczas czekało się na diagnozę w państwowych poradniach (my tyle czekaliśmy w poradni na Sobieskiego w Warszawie). Marzec 2011. Nigdy
ma takiego zakazu w odniesieniu do prywatnych żłobków i przedszkoli. Dlaczego akurat prywatne szkoły mają mieć zakaz dotacji? "Szkoła musi być świecka, neutralna światopoglądowo i gwarantować poszanowanie poglądów i przekonań każdej osoby uczącej się, o ile nie są one powodem do wyrządzania innym