17 wyników w czasie 300 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Nie tylko na Śląskim Szlaku IV

uznaniem. Hoverbeckowie posiadali swoje włości przez 136 lat. W 1789 roku pałac oraz dobra nabył Friedrich Redecker, urzędnik przybyły z Prus. W związku z ich kupnem wystąpił o nadanie tytułu szlacheckiego i otrzymał tytuł barona. W czasie wojen napoleońskich majątek podupadł, podobnie jak wiele innych

Warszawa – sfałszowane wybory? (początek wątku)

Wszyscy wyborcy obwodów nr 610 (mieszkańcy ul. Lasek Brzozowy, komisja w SP nr 330 na Ursynowie), nr 390 (mieszkańcy ulic Białostockiej, Radzymińskiej, Wołomińskiej, komisja w ZSS nr 79 na Pradze-Północ) oraz nr 675 (mieszkańcy ul. 1 sierpnia, komisja przy przedszkolu nr 314 w dzielnicy Włochy

Przedszkole w Warszawie nr 135 i 136 (początek wątku)

Witam, proszę o opinię rodziców, których dzieci uczęszczają do przedszkola nr 135 przy ul. Ringelbluma lub do przedszkola nr 136 przy ul. Dobiszewskiego w Warszawie. Jakie są plusy i minusy według Was w tych przedszkolach? Stoję przed wyborem pomiędzy tymi dwiema placówkami. Z góry dziękuję i

Przedszkole Warszawa- Wola??? (początek wątku)

Witam wszystkich i proszę o pomoc! Jestem mamą 2-latka i chcę w przyszłym roku posłać pociechę do przedszkola. Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie dotyczące przedszkoli: - nr 93 ul. Jana Brożka 5 - nr 135 ul. Emanuela Ringelbluma 1 - nr 136 ul. Antoniego Dobiszewskiego 3A - nr 58 ul

Re: Poszukuję dobrego przedszkola/ Warszawa-Wola

Ja polecam publiczne 136 na Dobiszewskiego Duże plusy to- sala gimnastyczna i piękny, duży ogród z placem zabaw, gdzie dziec spędzają dużo czasu w cieplejsze dni, ale tez w te zimowe. Niedaleko równiez jest Park moczydło, do ktorego dzieci chodzą na spacery. Sale sa również duże i dobrze

Re: 201 pytań. ;D 2

. 78.- 79.Małgorzata. 80.nie ma. 81.prywatne przedszkole. 82.Paweł. 83.nie ma. 84.Beck Imperial. 85.Tak. 86.Grzegorz.<3 87.28. 88. Marysia i Anna. 89. Jerzy i Stefan. 90. Izabella,Julia,Amelia.<3 91. Igor,Rafał,Piotrek,Grzesiek.< 92. Nie mam. 93. Nie mam. 94. Roberta

zmienić pracę na zakłady bukmacherskie? (początek wątku)

akurat druga dziewczyna ma dzień wolny to pracuję od otwarcia do zamknięcia, nieraz pracuję np 5 godzin a nieraz 10,5, tu i tu umowa na pełen etat, w sklepie w miesiącu pracuję 160 godzin w zakładach 136-143,5 różnie wychodzi, w sklepie jest miła atmosfera, jestem pewna tej pracy, tam nie wiem

zmienić pracę na zakłady bukmacherskie? (początek wątku)

akurat druga dziewczyna ma dzień wolny to pracuję od otwarcia do zamknięcia, nieraz pracuję np 5 godzin a nieraz 10,5, tu i tu umowa na pełen etat, w sklepie w miesiącu pracuję 160 godzin w zakładach 136-143,5 różnie wychodzi, w sklepie jest miła atmosfera, jestem pewna tej pracy, tam nie wiem

Re: Szpital potrzebny od zaraz

: www.rynekzdrowia.pl/Inwestycje/Warszawa-Szpital-Wolski-inwestuje-i-modernizuje-za-wlasne-i-miejskie- pieniadze,9346,3,drukuj.html : "Łączny koszt inwestycji wynosi 13,6 mln zł. Koszty przebudowy pomieszczeń (prac projektowych, robót budowlano-montażowych i nadzoru budowlanego) oraz zakupu sprzętu zamontowanego podczas prac budowlanych wyniosły ponad 8,6 mln zł. 7,8 mln złotych wyłożyło m

Niech żyją wolne Ząbki (początek wątku)

Na stronie Burmistrza znalazłam bardzo ciekawy artykuł Pana Ziemskiego dotyczący korzyści lub strat wynikających z ewentualnego przyłączenia Ząbek do Warszawy. Z treści wynika że raczej stracimy niż zyskamy. Fajnie to widać na przykładzie porównania z podobnego wielkością i liczbą mieszkańców