26 wyników w czasie 72 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Czy ktos próbował odstawić novothyral ?

O to ciekawe ;) Mój novo to 1/4 dawka novo 100 ( do tego dorzucam 75ug z letroxu i mam 100t4+5t3), dawka 100t4 u mnie jest w sumie stała, natomiast na początku brania novo ( parę lat temu) brałam jakieś 15 t3 i czułam się znakomicie ale z biegiem czasu, zupełnie jakby tkanki się wysycały tym

Re: Biegunki po magnezie

muktprega1 Na diecie bezglutenowej nie jestem ,choć ograniczyłam gluten ,chce jeszcze raz zrobić gastroskopie z biopsją ,wyczytałam że jak wycinek pobrany był tylko z jednego miejsca to gastroskopia do powtórzenia .Tak więc do kolejnej gastroskopii nie mogę przejść na dietę ,chce wiedzieć na 100

Re: C.d. novothyral-tym razem...w ciąży

-nie ma znów dostępnego novo 100 :( i biorę 75. Od soboty biorę 93,75 ( 1 tabl N75 plus 1/4 tabletki). Zmniejszać? Przed ciążą brałam novo 75 i 37,5 euthyroxu. Chyba nie mogę brać mniej? Boję się o laktację :/ Czuję się nieźle. Ponad miesiąc temu przeszłam na dietę bezmleczną, bo Synio miał brzydkie

Re: Proszę o ocenę wyników i podpowiedź

nadal to postępuje; przekonuje mnie ten tok myślenia, jako jedna z możliwości, Twoja sugestia też mnie zastanawia. Ostatecznie dostałam zalecenie zwiększenia Novo do ½ 100, a Euthyrox spada do 50, czyli tyroksyna bez zmian, dodajemy T3. Lekarz wytłumaczył to tak, że skoro bardzo źle znoszę

Re: moje wyniki na eutyroxie 100

D3 nie robiłam nigdy. Z tym nie zmienianiem eutyroxu 100 znów będę mieć problem bo receptę mam na Eutyrox 75 :( ft4 mam ok 60% gorzej z ft3, ale i tak mam wyższe niż przy novo co mnie dziwi. Czuję się ok, z tym ,że trochę przytyłam, bo jak zaczęłam brać novo to schudłam do 46 kg, po jakimś czasie

hormony w tabletkach a oczy (początek wątku)

bez Novo (poł tabletki Novo 100+37,5 E) byłabym znowu depresyjnym flakiem, a nie człowiekiem. Po Novo miałam schudnąć, nie schudłam ale poziom energii mam naprawdę fajny. Oczy mam przedewszystkim wyschnięte, ale to nie jest największy problem. Problemem jest obfita siatka czerwonych żyłek, których

Re: novo

dziwo czuję się bardzo dobrze, nawet udało mi się schudnąć 3 kg. I jak mam teraz skorygować dawkę? Nie wiem ;-( Na 75 letrox + 50 novo ft4 poleciało powyżej 100 % a po miesiącu z kawałkiem na dawce 62,50 letrox + 50 novo ft4 50 %, a tf3 30%?! Dzisiejsze wyniki - dawka 50 novo + 62,50 letroxu

Re: novo

Taaa... ja też będę robić kontrolne w lux i też pewnie do mnie zadzwonią:) Doświadczenia jak wiesz nie mam, ale tu trzebaby matematycznie wyliczyć. Podejrzewam, że endo dałaby Ci 75 letroxu i polówkę Novo 100. Ja tez nie schudłam na mojej ćwiartce i podejrzewam, że trzeba będzie zrobić jak

Re: tutaj relacje z przygody z Novothyralem

Przeczytałam, to co napisałaś novo na Twoim blogu.Jakie Ty masz to Ft3,ze od razu się bierzesz za novothyral 100.MOże ci bedzię potrzeba tylko trochę, a nie od razu 100, była tu dziewczyna co tez tak od razu weszła na duża dawkę a potem miała problemy, bo była nerwowa roztrzesiona itp. Novo to

Novothyral a niedoczynność czy depresja ? (początek wątku)

trafiłam na lekarza, który od razu przepisał mi Novothyral. Po kilku miesiącach brania Novo 100 czułam sie super, schudłam ponad 20kg i zycie było piękne. A potem weszłam w nadczynność ( chyba dawka 100 przy nowej masie ciała była za duża ;), zmniejszyłam więc dawkę do 75. Ale po kilku miesiącach na Novo

Re: nowe wyniki 31.01- bardzo nisko

,7 nmol/l (171-536) = 19,85 ug/dl D-dimery 820 ng/ml (norma: <500) 31.05.2011 Ft4 14,26 pmol/l (9,14 – 23,81) 34 % Ft3 3,42 pmol/l (2,23 - 5,35) 38% Prolaktyna 16,55ng/ml (1,39 – 24,20) DHEA 11,74ng/ml (1,30 – 9,80) Leki: Letrox 100 , Novo 1/8 z 75 Samopoczucie

1 2 3