Forum   1899

1899

(5 wyników)
  • Czołem:) Pozwoliłem sobie założyc dwa wątki z cyku "Zdarzyło sie dziś"...ale jest ku temu okazja:) 29 listopada 1899 roku załozono "coś wiecej niż klub" - powstała FC. Barcelona. "Futbol Club Barcelona– hiszpański wielosekcyjny klub sportowy, słynący z sukcesów istniejącej od chwili założenia drużyny piłkarskiej. Założony w 1899 przez grupę Szwajcarów, Anglików i Hiszpanów, z czasem stał się katalońską instytucją o dużym znaczeniu społecznym. Jego dewiza to Més que ...
  • "Koło każdego typu uważa się pod względem przepisów policyjnych za wóz lekki, tem samem więc obowiązuje kolarza porządek jazdy powozów przepisany dla Krakowa, a w szczególności przepisy zawarte w następujących paragrafach: Nie wolno: a) jeździć po chodnikach i drogach przeznaczonych dla pieszych, po plantacyach miejskich, ogrodach publicznych, ścieżką ponad Rudawą, ulicami Lubicz i Rakowicką w dzień Wszystkich Świętych i dzień zaduszny, ulicą Sienną od Rynku głównego do małego, ...
  • ================================ TO JEST POWSZECHNIE WIADOMO ZE ZYD Lavrenti P. Beria (1899-1953) SZEF SOWIECKIEGO NKVD BYL PEDOFILEM, SADYSTA I GWALCIL MALE DZIECI KTORE NASTEPNIE MORDOWAL. OSTATNIO ROZCHODZA SIE POGLOSKI ZE ISRAELSKI PREMIER ARIEL SHARON UPRAWIA PODOBNE PRAKTYKI NA PALESTYNSKICH MALYCH DZIECIACH, KTORE PO ZGWALCENIU MORDUJE. CZY KTOS NA TYM FORUM MOZE WYJASNIC CZY TO JEST PRAWDA O ARIELU SHARONIE??? ================================
  • Patrzac na obraz tej wioski zwanej tez gorzowem, nasuwa mi sie wizerunek pewnej osoby przed laty. Chodzi tu o spasionego, oblesnego wiesnika reagujacego na ksywe "szlachcic". Taka oto szlachta zyjaca grubo ponad stan i pasozytujaca na pracy innych jest nedzna pustka w naszym i tak beznadziejnym spoleczenstwie. Taki gorzow przypomina mi pieknie odmalowanego 20letniego poloneza, to ze ladnie wyglada to ok, ale ze za 5 czy 10 lat rozleci sie gdzies na autostradzie (miejmy nadzieje ze z...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się