Dodaj do ulubionych

gorzowski Portret Własny

IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.03, 19:41
Patrzac na obraz tej wioski zwanej tez gorzowem, nasuwa mi sie wizerunek pewnej osoby przed laty. Chodzi tu
o spasionego, oblesnego wiesnika reagujacego na ksywe "szlachcic". Taka oto szlachta zyjaca grubo ponad stan
i pasozytujaca na pracy innych jest nedzna pustka w naszym i tak beznadziejnym spoleczenstwie. Taki gorzow
przypomina mi pieknie odmalowanego 20letniego poloneza, to ze ladnie wyglada to ok, ale ze za 5 czy 10 lat
rozleci sie gdzies na autostradzie (miejmy nadzieje ze zbuduja kilka km) to juz nikogo nie obchodzi.

Tak wogle to gorzow jest wioska :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sagan Re: gorzowski Portret Własny IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.03, 19:59
      rzeczony polonez najpierw musiałby wyjechać z wioski, a jak powszechnie
      wiadomo auto ( nawet polonez ) jakiejś drogi asfaltowej potrzebuje;
    • Gość: Gorzow Re: gorzowski Portret Własny IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.03, 23:40
      Jako warszawiaka z urodzenia, a gorzowianina z zamieszkania bawia mni ewasze
      dysputy. Dla mnie zielona gora jest wioska. Smiesza mnie wasze wielkomiejskie
      aspiracje. Popatrzcie na wasza przedwojenna infrastrukture... macie taka? To
      swiadczy o tym jak planowano rowoj miasta. Szydzicie z tramwajow? Zauwazcie ze
      sa one we wszystkich liczacych sie miastach. W Gorzowie od 1899 r! To swiadczy
      o tym, ze planowano rozwoj tego miasta na duza skale, kiedy u was rosly buraki.
      To ze w latach 1950-1975 dorobliscie sie infrastruktury i pozycji kosztem tylko
      i wylacznie Gorzowa o niczym nie swiadczy... Na szczescie fortuna kolem sie
      toczy. Teraz Gorzow na wierzchu. NSA to poczatek. Wierzcie mi. Mam znajomka w
      KRRiTV ktora bedzie opiniowac lokalizacje osrodkow TVP. Zgadnijcie co jest na
      mapie? TVP Oddzial Gorzow! Pozdrawiam.
      • arwena Re: gorzowski Portret Własny 22.05.03, 23:45
        i to wszystko jest takie zajmujace?!
      • Gość: qaz Re: gorzowski Portret Własny IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.03, 17:19
        Gość portalu: Gorzow napisał(a):
        . Szydzicie z tramwajow? Zauwazcie ze
        > sa one we wszystkich liczacych sie miastach. W Gorzowie od 1899 r!

Od tamtej pory niewymieniane
      • Gość: sagan Re: gorzowski Portret Własny IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.05.03, 09:36
        Gość portalu: Gorzow napisał(a):

Mam znajomka w
        > KRRiTV ktora bedzie opiniowac lokalizacje osrodkow TVP. Zgadnijcie co jest
        na
        > mapie? TVP Oddzial Gorzow! Pozdrawiam.

ale nowość teraz zasunąłeś;
        przecież to wiadomo od chwili uruchomienia ośrodka w mieście na G;
        ale póki co nie podniecaj się, jeszcze miną długie lata nim w Lubuskim
        powstanie samodzielny oddział; Poznań ma duże parcie na portfel; nową siedzibę
        sobie buduje, a na to potrzeba pieniędzy;
        za cholerę nie zgodzą się na uszczuplenie środków przyznawanych im przez Wawę;
        nawet jeżeli chodzi o miasto z Wielkopolską w nazwie;

i jeszcze jedno; południe i tak nie odbiera gorzowskiej trójki; nie ma
        zasięgu, za to świetnie widać lokalny Wrocław;
        dopóki nie wybudują nowego przekaźnika, nie będzie mowy o lubuskiej tv
        w całym województwie;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka