Forum Komputery Komputer
ZMIEŃ
      333

333

(31 wyników)
    • Mam taki ram PC 133 -333 (tak jest napisane na nalepce) czy będzie pasował do tej płyty www.allegro.pl/show_item.php?item=48230619 Proszę o odpowiedź
    • witam jestem laikiem jesli chodzi o sprzet komputerowy - szczegolnie jesli chodzi o plyty glowne, procesory i pamieci. w tej chwili mam procesor AMD K6 333mHz na plycie VIA o chipsecie VT82C5868. Powiedzcie mi - czym moge zastapic ten procesor, aby choc troche przyspieszyc prace komputera? nie chce w tej chwili wydawac za duzo kaski - wiec raczej wymiana plyty nie wchodzi w gre, chyba ze ktos doradzi mi jakas alternatywe do 100-150zl.
    • Witam. Chciałbym prosić was o pomoc w sprawie pamięci. Otóż miałem dwie kości po 256 mb PC3200. Dokupiłem sobie dzisiaj 512 mb PC3200 na jednej płytce i jest problem bo nie komputer nie da się uruchomić. Po załadowaniu windows'a pojawia się czarny ekran i nic więcej się nie dzieje. Próbowałem instalować samo 512 i tez nie idzie, ani zadna inna konfiguracja. Moja płyta główna to MSI KT4AV. Dzieki za każdą wypowiedź.
    • WItam! Chcę kupić pamięć do PC obecnie mam 256 MB i to troszke za mało jak na te czasy dlatego chce dokupić 512MB tylko mam pytanie jaka wersje?? czy 333Mhz czy 400Mhz czy jeszcze jakąs inna? Mam płyte główna Epox EP+8KTA3PRO !! Bardyo prosy o rade!!! Cyz moyna to jakos sprawdyic
    • o procku(13)

chciałbym sie upewnic w takiej sprawie. mam płyte główną z gniazdem na procesor socket A czyli jak procesor ma socket 754 to nie będzie pasował prawda??I chciałbym sie zapytac czy jest athlon 2800 socket A??
    • RAM (4)

po pierwsze chciałem zapytać czy lepiej kupić 512 Mega w 2*256 czy odrazu 512 ?? po druge jeżeli mam płytę która obsługuje 333Mhz mam już jesdną kość 256 (266mhz)(niechce go sprzedawać) i właże ram 333 to coś się stanie?? i powiedzcie czy dobrze się orjentuje ram 333mhz jest tańszy od 266 ??
    • Witam, dlaczego tak jest.PC2100 widzi jako 133 MHZ a rzeczywiście podaje się 266MHZ.
    • kupiłem wczoraj myszkę G5 głównie do rysowania (projekty, schematy, rysunki techniczne) w opcjach znalazłem takie funkcje jak -włącz ruch inteligentny -przyspieszenie wskażnika brak/małe/średnie/duże -odświeżanie położenia raporty/sek (125,200,250,333,500,1000) i nie mam pojęcia jak to ustawić :( pomoże ktoś?
    • Jako lamer proszę o podpowiedź- czy jeżeli posiadam Durona z pamiecią 128 RAM DDR 266 MHZ to czy mogę do niego ,,dorzucić" kość pamięci 256 RAM na 333 MHz ? Czy będzie to poprawnie chodziło ? pozdr. bipi
    • W instrukcji obslugi plyty glownej pisze, ze obsluguje ona ram 333 MHz a bios upiera sie, ze nie. Co mam zrobic. MS-6580 845PE MAX
    • co sądzicie o tej płycie ASUS P4S8X-X czy warto ją kupić ? Producent procesora: Intel; Typ procesora: Pentium 4, Celeron; Typ gniazda procesora: Socket 478; Obsługa technologii HT: Tak; Producent chipsetu: SiS; Typ chipsetu: 648/963; Częstotliwość szyny FSB: 533 MHz, 400 MHz; Rodzaj pamięci: DDRAM; Liczba gniazd DDRAM: 3; Częstotliwość szyny pamięci: 266 MHz, 333 MHz, 200 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 3 GB; Wbudowany układ dźwiękowy: ADI1980 - 6ch.; Złącze AGP: 8x; ...
    • Bzykbzyku. Składam kumplowi kompa. Jego budrzet jest ograniczony - 4000, wieć nie pisz nic ATLONIE 3000 :) Czy komp. który mu złożyłem, będzie dobrze pracował(stabiloność, wydajność). Jakiej firmy kość RAM polecesz? Co sądzisz o wybranej płycie głównej ? pzdr Procesor: AMD Athlon XP 2600+ Pamięć RAM: 512MB DDR 400 DualChannel Dysk twardy: 80GB Seagate Barracuda 7200 SATA Płyta główna: ASUS A7V880, DualDDR400, AGPx8 Grafika: GeForce FX 5700LE 128MB DDR TV Dźwięk: Sound blaster li...
    • Witam. Posiadam laptop toshiba satellite pro a10 i chcialbym zwiększyć jego szybkość przez dolożenie pamięci RAM. Obecnie znajduje się w nim kość SAMSUNG 256MB PC 2100 DDR SDRAM, magistrala pamięci ma 133Mhz. Jestem zupelnym laikiem i nie wiem jakiej pamięci mam szukać, jezeli ktoś wie proszę o podpowiedź. natomiast prosze mnie nie odsylać do Google, ani instrukcji obslugi, bo ja potrzebuję pewnej odpowiedzi kogoś kto się zna, a nie wlasnych domyslów laika. dziękuję bardzo za ko...
    • Witam! Zamierzam zmodernizować sobie kompa - na płytę główną mam góra 300 zł i chce aby obsługiwała tylko pamięci DDR do 333 no i była przystosowana do procków AMD Duron (1300). Namierzyłem płytke ECS - K7VTA3 v.3.1 DDR(KT333) kosztuje około 280 zł - czy ktoś używa lub używał tej płytki? Chodzi mi o to, aby płytka przede wszystkim była stabilna, ale nie wiem, czy uda się to osiągnąc za taką cenę. Może ktoś poleci mi inną płytkę o podobnych parametrach i cenie... Dzięki za rady! Pozdrawiam!
    • mam płytę gigabyte 7nf-rz. obsługuje do 3gb ramu. obecnie mam zamontowane 512+256. niestety z tego co zdołałem zobaczyć nie są tego samego producenta. Chciałbym dołożyć kość 1gb w wolny trzeci slot, ale kompletnie się na tym nie znam. Płyta wg instrukcji bezproblemowo przyjmuje ddr266 ddr333 i ddr400. na kościach mam napisane ddr400, ale w instrukcji stoi że coś trzeba przetaktować. mam pytanie - czy musze dokupywać ddr400 czy moge np ddr300? i czybędę musiał coś przetaktowywać? Mogę ku...
    • mam plytke vtech bylem na ich stronie zapytalem sie czy jest nowy bios podalem specyfikacje plyty, odpowiedzi nie otzymalem, plytka jak pisza w instrukcji obsluguje procesory pentium 2 (o celeronach nie ma nic w opisie plyty) z fsb 60-66 (wiec od 200-333)ma chipset lx 440 mnoznik maksymalny na to wyglada ze jest 5,5x66=333 czy po upgradzie biosu moge miec wiekszy ? Jeszcze jedna ciekawostka na plycie jest kostka amibios (do nie go tez otrzymalem instrukcje) a odpala sie award jaki bios scia...
    • Witam. Przymierzam się do wymiany komputera. Ze starego zostaje obudowa, monitor, stacja dyskietek i napędy (CDRW, DVD). Planuję kupić: Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra) AMD Athlon XP 2800+ BOX Barton Kingston DDR 512MB PC-400 ECC (KVR400X72C3A/512) Radeon 9600 Pro 128 MB DDR DVI + TV (128-bit) Seagate 160 GB Barracuda 7200.7 ST3160023AS 8MB Serial ATA Co możecie mi powiedzieć nt. tych podzespołów, czy są sensowne? Co oznacza to "ECC" przy pamięci, czy warto za to dopłacać...
    • mam plyte intel lx/ex 440 slot1 66mhz w opisie jest napisane ze obsluguje procesory pentium2 od 233mhz do 333mhz o celeronach ani slowa celerony wspolpracuja z szyna 66mhz wiec czy molbym jakis zainstalowac? z przejsciowka? na plycie sa zworki ktore sie ustawia w zaleznosci od tego jaki procesor jest zainstalowany i opis ustawiania zworek jest tylko dla pentium2, pentium 350mhz juz nie pojdzie (tak jest napisane) pracuje na magistrali 100mhz, a celeron 633 i przejsciowka? np.? w...
    • Proszę o "łopatologiczne" wyjaśnienie, jaka pamięć RAM powinna być montowana z Athlonem 2600+ Barton. Wyczytałem, że procesory te obsługują magistralę 333 - jednocześnie widzę, że różne firmy montują do komuterów z tymi procesorami albo DDR333 (Komputronik), albo DDR400 (Format). Wydawało by się, że powinna być pamięć DDR333 - a co będzie, gdy zamontuje się DDR400 ? Pozdrawiam - początkujący.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się