Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Antykoncepcja
ZMIEŃ
      antykoncepcja hormonalna

antykoncepcja hormonalna

(3 wyniki)
    • mam 20 i nadzerke. bardzo dokuczliwe miesiączki ze strasznymi bólami, bez kilku Ketonali na dobe sie nie obejdzie, wymiotami i bolącymi piersiami, a do tego 10 dniowy PMS. a do tego chłopaka. hormony wydają mi sie rozwiązaniem ale czy nadżerka nie jest przeciwwskazaniem?
    • Witam, jestem w gronie "szczęśliwców" cierpiących na astmę aspirynową. Przyjmuję singular i 2 środki wziewne. Zastanawiam się nad ponownym braniem tabletek antykoncepcyjnych (brałam Diane35 i Harmonet na długo przed zdiagnozowaniem astmy). Czy ma to w ogóle sens? Czy te środki nie będą się wzajemnie wykluczać? Proszę o opinię.
    • Witam:) Mam takie pytanie, z góry przepraszam jeżeli kogoś być może zbulwersuje totalnym indolenctwem z biologii :> : Uważa się, że plemnik może przeżyć nawet do 7 dni w SPRZYJAJĄCYCH WARUNKACH. Ja rozumuję, że po prostu chodzi o śluz w pochwie, szczególnie ten około owulacyjny (płodny), czyli przezroczysty i rozciągliwy (jak białko jaja). Jeżeli antykoncepcja hormonalna (ta prawidłowo stosowana) zmienia śluz, czy można to uznać za niesprzyjające warunki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się