Forum   cayenne

cayenne

(8 wyników)
  • jaka jest róznica mdzy tymi dwoma przyprawami? czy to tylko "chwyt marketingowy"? Proszę o oświecenie;)
  • bo mi wyrosły w balkonowym ogródku :> zjeść wszystkich nie zjem (jest ich ze 20) a szkoda takich ładnych papryczek. Macie pomysł na ich zużycie? może jakiś "przetwór"? ;)
  • Nawet nie tak super dokładnie, nawet swoimi słowami;) Mam ochote zrobić to na Sylwka. MAKDOUS Oil-Cured Eggplant 1 pound of relatively small eggplant 2 cloves garlic 2 teaspoons salt 1 tablespoon ground walnut meats cayenne olive oil Poach eggplant in boiling water until softened. Remove and allow to cool. Slice eggplant from blossom end to 1/2 to 3/4 inch from stem end. Allow to drain. Crush garlic with salt and mix with walnut meats and cayenne to taste. Divide mixture by ...
  • pamiętam z dzieciństwa, taki brązowo-pomaranczowy, jadłam z nim jajka na miekko i kanapki z pomidorem-do dzis nie wiem co to byłoa i w sklepie też nie widze-znacie?
  • W wielu anglojezycznych przepisach widnieje green bell pepper - i nie bardzo wiem czy chodzi o jakas papryke czy tez zielony pieprz ??? Poratujcie dzieki
  • wlasciwie wszystko juz jest w tytule znalazlby sie ktos dobry, kto podrzucilby jakies ciekawe przepisy na niebanalne rozwiazania problemu przyjecia z grillem w roli glownej? bo troche mi sie juz znudzily rozwiazania tradycyjne
  • Mam problem - bardzo mi zasmakowała ostatnio kuchnia gruzińska i jak jeszcze od biedy niektóre smakołyki można by czymś zastąpić to sos musi być taki jak powinin być, no właśnie - jak go zrobic, czy ktoś wie??? PORATUJCIE MNIE
  • Olka... Ja wiem, że farszy (farszów?) jest tysiące, ale mam pytanko o ten szpinakowy o którym wspomniałaś... Robisz go z serem pleśniowym (bo jeśli tak to to znam) czy masz może jakiś inny sposób?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?