-
jaka jest róznica mdzy tymi dwoma przyprawami? czy to tylko "chwyt
marketingowy"? Proszę o oświecenie;)
-
bo mi wyrosły w balkonowym ogródku :> zjeść wszystkich nie zjem
(jest ich ze 20) a szkoda takich ładnych papryczek. Macie pomysł na
ich zużycie? może jakiś "przetwór"? ;)
-
Nawet nie tak super dokładnie, nawet swoimi słowami;) Mam ochote zrobić to na Sylwka.
MAKDOUS
Oil-Cured Eggplant
1 pound of relatively small eggplant
2 cloves garlic
2 teaspoons salt
1 tablespoon ground walnut meats
cayenne
olive oil
Poach eggplant in boiling water until softened. Remove and allow to cool. Slice eggplant from blossom end to 1/2 to 3/4 inch from stem end. Allow to drain.
Crush garlic with salt and mix with walnut meats and cayenne to taste. Divide mixture by ...
-
pamiętam z dzieciństwa, taki brązowo-pomaranczowy, jadłam z nim jajka na
miekko i kanapki z pomidorem-do dzis nie wiem co to byłoa i w sklepie też nie
widze-znacie?
-
W wielu anglojezycznych przepisach widnieje green bell pepper - i nie bardzo
wiem czy chodzi o jakas papryke czy tez zielony pieprz ???
Poratujcie
dzieki
-
wlasciwie wszystko juz jest w tytule
znalazlby sie ktos dobry, kto podrzucilby jakies ciekawe przepisy na
niebanalne rozwiazania problemu przyjecia z grillem w roli glownej?
bo troche mi sie juz znudzily rozwiazania tradycyjne
-
Mam problem - bardzo mi zasmakowała ostatnio kuchnia gruzińska i jak jeszcze
od biedy niektóre smakołyki można by czymś zastąpić to sos musi być taki jak
powinin być, no właśnie - jak go zrobic, czy ktoś wie??? PORATUJCIE MNIE
-
Olka...
Ja wiem, że farszy (farszów?) jest tysiące, ale mam pytanko o ten szpinakowy o którym wspomniałaś...
Robisz go z serem pleśniowym (bo jeśli tak to to znam) czy masz może jakiś inny sposób?