IP: *.customers.d1-online.com 02.04.13, 19:43
Witajcie.
Wiem, że pytań z serii czy jestem w ciąży jestbsto tysięcy i wiem, że odpowiedź jest jedna- idź do wróżki. Jednak nie do końca o to chodzi, albo i moze nawet o to, tylko inaczej
Owulacje miałam 20 dnia cyklu - bolał mnie jajnik przez parę godzin. Cykle mam 34 dniowe więc by się zgadzało. wspolzylam 2 dni przed owulacja. przez następne dwa, trzy dni od czasu do czasu czułam ucisk z tej samej strony, teraz już nie. Od dnia owulacji mierze temperaturę, najpierw była lekko podniesiona, 36,8, głównie wieczorem, teraz nawet.rano.była 37 a przed chwilą mierzylam - 37,4! Chora na pewno nie jestem, czuje się trochę rozbita i senna ale jak.chce się.zdrzemnac to nie mogevzasnac. Dziwnie się czuje... poza tym nie nam innych dolegliwości. Ta senność to tak od 3 dni - mam problem bo w czwartek egzamin, niby się uczę ale ciagle się pokłada i j tak nie zasypiam. Dodam że ciążę planuje. Choruje na hashimoto.więc trzymam rękę na pulsie żeby od razu działać z hormonami itd.
Dziś 28 dzień cyklu więc chyba nie ma co robić testu, mam tylko taki normalny, nie wczesny... Do końca cyklu jeszcze 6 dni. Gdybym wiedziała, że cierpię wzwiązku z ciążą to bymbskakala z radości i prosiła o więcej. A tak to zła jestem... O co.chodzisz ta wzrastającą temperatura? Dziękuje z góry za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Ciąża 02.04.13, 19:49
      Poczytaj co się dzieje po zapłodnieniu.
      To nie są objawy ciąży, stawiam na przeziębienie.
      Temperatura o tej może też jest bez znaczenia jeśli chodzi o tematy owulacyjno-ciążowe.
      Sorry.
      • Gość: puchatek Re: Ciąża IP: *.customers.d1-online.com 02.04.13, 20:08
        Dziwi mnie twoja odpowiedź. Wiem co się dzieje po zaplodnieniu, ale co to ma do rzeczy? Normalny jest wzrost temperatury, jeżeli była owulacja i jeżeli temp utrzymuje się całą fazę lutealna a spada tuż przed miesiaczka, oznacza to że nie ma problemu z progesteronem. Więc nie rozumiem twojej reakcji? Wzrost temperatury jest jak najbardziej zasadny,.pytanie tylko dlaczego. Generalnie w fazie lutealnej mam lekki wzrost ale nie aż taki. Nawet jak kiedyś bralam duphaston nie miałam takiego skoku temperatury. A na pewno nie powyżej 37. pArę lat temu byłam w ciąży, niestety poronilam ale samopoczucie w okresie po zaplodnieniu miałam właśnie.podobne- stawialam na przeziębienie dlatego.mierzylam temp . Oprócz tego mam co jakiś czas poczucie lekkich mdłości ale tego nie liczę bo to nic konkretnego. Jestem zatopodyktowana,.co.mi.się.rzadko.zdarza, nawet przed okresem - nie znam czegoś takiego jak.ps
        • Gość: majka Re: Ciąża IP: *.play-internet.pl 02.04.13, 20:20
          A jak Twoje piersi? U mnie to był pierwszy objaw. Ból jak przed miesiączką i ta senność. Oczywiście że jest duża szansa. Poczekaj spokojnie, choć ciekawość jest silna. Życzę Ci ciąży i cokolwiek napiszą ja uważam że to się czuje, tak poprostu
          • Gość: puchatek Re: Ciąża IP: *.customers.d1-online.com 02.04.13, 20:38
            Na razie nie zauważyłam niczego dziwnego - zachowują się tak jak przed miesiaczka, czyli powoli puchną a brodawki stają się bolesne. Jest jak zwykle - ani mniej ani bardziej.
    • dorotakatarzyna Re: Ciąża 02.04.13, 21:50
      U mnie na początku ciąży też była stała temperatura 37,4 - tyle że ja miałam nadzieję, że to nie to smile
      Wydaje mi się, że możesz spróbować już zrobić test ciążowy - tydzień po zapłodnieniu powinna wyjść chociażby blada kreska.
    • bisiek10 Re: Ciąża 02.04.13, 22:31
      Temperature mierzysz od owulki tak sobie trzy razy dziennie pod pacha czy jak?
      • Gość: puchatek Re: Ciąża IP: *.customers.d1-online.com 02.04.13, 22:48
        Temperaturę mierze przez cały cykl zawsze rano ok 5.30 od 5 dnia cyklu. Przez ostatnie trzy dni mierzylam wieczorem dodatkowo ot tak, bo mi jakoś cieplej było ... a że się staram i z poprzedniej ciąży mam doświadczenie podwyższonej temperatury, i to sporo, zaczęłam mieć nadzieję, że może to to.
    • Gość: f Re: Ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 22:53
      Kolejna co się nakręca jak bąk..Temperatura ciała zdrowej kobiety może wzrosnąc nawet do 37, 6 stopni i nie musi to miec zwiazku z ciąza..Co bedzie to bedzie , wrzuc na luz.
      • bisiek10 Re: Ciąża 02.04.13, 23:01
        Gość portalu: f napisał(a):

> Kolejna co się nakręca jak bąk..Temperatura ciała zdrowej kobiety może wzrosnąc
        > nawet do 37, 6 stopni i nie musi to miec zwiazku z ciąza..Co bedzie to bedzie
        > , wrzuc na luz.

To po pierwsze a po kolejne to powinnas brac pod uwage tylko ta temperature, ktora mierzysz o tej samej porze czyli z 5:30 kazdego dnia.Te wieczorne moga byc zaburzone tak naprawde wieloma czynnikami.Nie nakrecaj sie i poczekaj do testu.Mnie slabiutka kreska wyszla na 3 dni przed spodziewana @ ale lepiej poczekaj do terminu swojej @.Powodzenia smile
      • Gość: Puchatek Re: Ciąża IP: *.pools.arcor-ip.net 03.04.13, 09:39
        Sama jestes bąk... wink
        A tak serio, to nie, wcale sie nie nakrecam. Pisalam, ze jestem chora na hashimoto. Gdybym byla zdrowa, w ogole bym sie tym nie przejmowala, czekalabym, az beda konkretne objawy. Ale ja jestem chora, jedno dziecko juz stracilam, biore metformine, ktora trzeba odstawic, jak tylko dowiem sie o ciazy, biore hormon tarczycy, ktory tez od razu nalezy zwiekszyc... Mnie nie chodzi o mnie sama, bo ja cierpliwosc mam ale o rozwoj ewentualnej ciazy...
        • headvig Re: Ciąża 03.04.13, 10:14
          ja też choruję, ale na trombofilię i także bardzo wczesne wykrycie ciąży było kluczowe, żeby włączyć leki. leć do laboratorium i nie czekaj na nic.
    • headvig Re: Ciąża 03.04.13, 08:02
      ja bym poszła na badanie krwi - beta z krwi wychodzi przecież już przy bardzo małych wartościach, a z testu aptecznego u mnie musiało być już sporo powyżej 50 gdy wyszła blada ledwo widoczna kreska (choć na teście pisało że wykrywa powyżej 25), na drugi dzień leciałam do labu na betę i było już 111. u mnie wzrost temp też oznaczał ciążę, zawsze po owulacji 36,6 lub max 36,8, w ciąży 4 dni po owulacji 37 - 37,2. trzymam kciuki.
      • headvig Re: Ciąża 03.04.13, 08:03
        aha - nie sugeruj się temperaturami wieczornymi. są zawsze wyższe standardowo przy braku ciąży, nawet o pół stopnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka