-
wiecie?
i jakie na to zrobić badania?
martwie się, że to z powodu, że nie jada mleka i za mało mysle o uzupełnianiu białka... a moze to brak D3 ? choć chyba nie strzelają nóżki a stawy ?
...chodzi i słychac jak strzela jej w nózkach / stopach i tak od dwóch tygodni - liczyłam, ze przejdzie ale nie przeszło :(
ide dzis do lekarza z tym ale jakiegos przypadkowego wiec licze raczej na wasza pomoc :)
-
Bardzo prosze o rade, bo nie wiem na jakie ,,ewenementy"mam sie nastawic psychicznie.
Wizyte u pediatry mam dopiero na srode:(
Jak wyglada sytuacja.
Dziecko zdrowe-w potocznym tego slowa znaczeniu- a wiec nie ma: temperatury, nie ma kataru, kaszlu itp.
Jednak od ok tygodnia:
-zle spi
-pozniej niz zwykle zasypia
-drapie sie po pupie
-wstaje wczesniej
-w ciagu dnia bywa jakis taki bardziej ruchliwy jakby mial jakas nadpobudliwosc psycho-ruchowa.
- mowi, ze pupua ,,drapie go tam gdzi...
-
synek od 2 miesiecy ciagle kaszle, lekki katar (czesto taki ktorego nie ma, czyli slychac ze ma nos zapchany ale nie da rady nic wysmarkac)
nocne napady kaszlu, wlącznie z wymiotami od duszenia sie kaszlem, kaszel mieszany czasem mokry czasem suchy, w dzien w miare normalnie, wieczorem napady kaszlu
noc -bez komentarza-od 2 miesiecy noce nieprzespane
dosyc mocne chrapanio-rzężenie w nocy
jak szybko biega szaleje zaczyna kaszlec
lekarze pediatrzy twierdza ze zdrowy- w oskrzelach, plucac...
-
Jak słysze te, teorie co roku powtarzane: ,,dziecko musi sie wychorować, bo w wikeku szkolnym bedzie w przeciwnym razie" itp.
Skad Wy to bierzecie? Naprawde nie do wiary! Ja w czasach cięzkiej komuny wcale nie chorowalam. I zapewniam nie ,, nadrabialam" w szokole. Mam przeszlo 30 lat zycia za soba i bralam tylko 1 raz w zyciu antybiotyk!
Moje dziecko, 4 lata i pare miesiecy w sumie sobie liczy.
Od 17 miesiecy ostatnich mial tylko jedna infekcje wirusowa, a wiec kaszl z katarem wlacznie trw...
-
Mała ma 2 lata. Zaczęło się od wysypki -różowych plamek wokół ust, ale nie bezpośrednio przy wargach. Miała to jak ją odbierałam z przedszkola, w pierwszej chwili myślałam, że to brudna buzia, ketchup albo inne coś.
Na wieczór i przez całą noc wysoka gorączka.
W dzień znów gorączka, plamki zrobiły się większe i czerwone - wyglądają jak drobne rozmazane opryszczki. Wielkości od 3 mm do ok 1 cm. Po rozdrapaniu leje się z nich woda. Czerwone gardło.
Dziś zaczął się kaszel a na przedramiona...
-
Dziewczyny pomóżcie.
Synek 26 miesięcy od soboty ma problem z oczkami. Nie wiem co sie dzieje. Stasznie dużo i szybka mruga oczkami. Do tej pory było ok i nic podobnego nie miało miejsca. Oczy go nie swędzą bo nie pociera, jak płacze normalnie łezki lecą. Chwilami wydaje mi sie że robi to nieświadomie ( np. jedziemy samochodem i patrzy przez okno), a z drugiej strony jak mu patrze w oczka i tak robi to jakby go bawiło bo się śmieje i jeszcze mocniej robi. Przed usypianiem to samo. leży ja ud...
-
Mała ma 2 latka 2 mce. Miła afty, pleśniawki- wyleczyłam nystatyną,
dawałam jej jeszcze dodatkowo na łyżeczce aftin i wit C. Apetyt się poprawia.
Wczoraj zauważyłam na tyle języka przy gardle krosty koloru języka- co to może być?
-
Synek dwuletni od kilku dnia ma w zgięciach nóżek na wysokości
kolanka - z tyłu nożek czerwone plamy-dość duże,wchodzi to już na
łydki.Smaruję kremem takim na odparzenia ale nic nie daje.Co to może
być i jak się tego pozbyć? Czasami pokazuje mi te miejsce i
mówi "ała".Zauważyłam też że jak siedzi np.na krześle to te zgięcia
w kolanie wtedy też go bolą bo wyraźnie pokazuje.Co robić??
-
Wczoraj popołudniu zauważyłam u synka (13,5 m-ca) dziwne planki na
brzuszku - do klatki piersiowej i na pleckach -do wysokości łopatek.
Nie sa to chrostki, tylko takie dziwne czerwone - a raczej
zaróżowione plamki róznej średnicy - od 1-5mm. Oprócz wspomnianych
miejsc niegdzie indziej się nie pojawiły, kompletnie nie wiem co to
może być, i jaka jest ich przyczyna. Mały jest zdrowy, ruchliwy. Nie
wprowadzałam ostatnio do jego diety nowości, więc alergia pokarmowa
również odpada, ...
-
Jestem przerazona, a tak było ,,zdrowo".
Sprawa gł. dotyczy mnie, ale mysle, ze maly mnie zarazil, choc nie widze u niego takich jeszcze objawow jak u mnie!! Nie jestem pewna co to za syf???? I boje sie ze dziecko tym zaraze, albo u niego wolniej sie to g... rozwija:(((( Masakra
Wczoraj dostalam temperature 37,5 i zaczelo bolec mnie gardlo. Pod wieczor byla juz masakra-strasznie mnie bolalo oraz szyja( chyba wezły chlonne za uszami). Syn nie mial temperatury, ale lekko zaczerwienione gardlo...
-
Dzis podczas kapieli corka skarzyla sie na bol w okolicy krocza.Zagladnelam tam i sie przerazilam.Tak jakby z lechtaczki wychodzi zbita kremowa wydzielina.Co to moze byc???Probowalam to wycisnac ale wyszlo tylko troche i bolalo to córeczke wiec zaniechalam dalszej proby wydobycia.
-
od kilku tygodni moja mała ma na nogach głównie na udach takie małe o różnej
wielkości okrągłe chrostki. Zastanawiam sie co to jest i czym to moze byc
spowodowane, dodam że sa bardzo szorstkie, mam pewną teorie czy to moze byc
spowodowane wodą w jakiej kąpiemy małą,?? na całym ciele nie ma tylko na udach
bo wkładam ją do wanny i myje jej pupe jak zrobi kupe wiec czesto nogi mają
kontakt z tą wodą. Uczulenie to chyba nie jest bo byłoby na całym ciele jak
sądzicie? co to jest i jak temu z...
-
> wczoraj przprowadziłam z synkiem (4,5 lata) nastepująca rozmowę:
>
> - co było w przeszkolu?
> - nic, tłusty czwartek, jedlismy pączki.
> - a co to tłusty czwrtek?
> - to taki dzień, kiedy powinniśmy powoli przestac sie cieszyć, ze Pan
> Jezus się urodził. bo wiesz jak on się urodził to rósł i rósl, aż go
> okrutnymi metodami skrzyzowali:), ale im odrósl i już wszystko było
> dobrze:)
>
18buzka
-
Moja corka(22 miesiace) na kapiel i mycie w ogole mowi "buciam buciam".Wy tez
macie takie "slowa" ?
-
czy może ktoś wie co jest nie tak z moim dzieckiem? od dwóch dni zauważyłam że
nie symetrycznie zwężają mu się źrenice. nie mam pojęcia co to jest ale chyba
nie powinno tak być. teraz przed świętami nie chce mnie już przyjąć żaden
lekarz a ja się zamartwiam.pomóżcie mi.
wspomnę tylko że moje dziecko ma problem neurologiczny (asymetria) i był
ostatnio badany -podobno wszystko ok. okulista też go widział w listopadzie
ale wtedy nie miał takich objawów.
-
Mała ma 15 m-cy, ząbkuje, w styczniu chorowała i brała antybiotyki, nie ma pleśniawek, myje wieczorami zęby. Ma ciągle nieświeży oddech, a po nocy to już nie wspomnę. Ciąga smoka, który też strasznie śmierdzi, rozważam różne opcje czemu i co jej śmierdzi, może to coś z żołądka. Poradźcie coś proszę.
-
Niżejwkleiłam zdjęcia policzkó córci,zauwazyłam że pojawiły sie tak od momentu kiedy zaczelo byc mroźno na podwórku,mała alergiczka nie jest...po spacerze polii sa bardziej czerwone i szostkie,choc uzywam kremu Nivea na kazda pogoda. A moze toalergiczne,nie znam sie na tych wysypkach bo Młoda nigdy nie ich nie miewała...
-
Hej mam pytanie. Syn przechodzi wlasnie ospe. Nie moglismy smarowac mu twarzy tym specjalnym pudrem bo wcieral wszystko w oczy I histeria na calego. Glowe I twarz wysypalo mu najbardziej wiec zeby chociaz troche ulzyc mu ze swedzeniem, zeby sie ladnie zasuszylo i zeby nie bylo blizn wysmarowalam go gencjana na wodzie. Wszystko ladnie sie zasuszylo, strupki powol odpadaja ale co z tego jak ja mam fioletowego kosmite w domu ;) nie pomogl spirytus bo tylko rozmazuje te plamki, woda utleniona tez...
-
Witam
od razu piszę że jestem umówiona do lekarza-chirurga dziecięcego ale
dopiero na czwartek,trochę to długo a myśle o tym cały czas i staram
się znaleźć jakieś pocieszenie...
moja prawie 3-latka ma od jakiegoś czasu-wcześniej nigdy tego nie
zauważyłam- jakąś kulkę nad pępkiem,raz jest bardziej widoczna raz
mniej,ale jest, czy któraś z Was spotkała sie z czymś takim,prosze
napiszcie co to może być. lekarka pediatra od razu dała nam
skierowanie do chirurga i na skierowaniu napi...
-
kurcze juz nie wiem i lekarz na razie tez nie...czekamy na wyniki badan w kier cytomegalii i mononukleozy...
od poczatku
Na poczatku byla niby angina...leczona 2 x antybiotykami II generacji...I nie doleczyl a po drugim nawrot (plamki na migdalach) po 2 dniach
Po 2 dniach lekarz zdiagnozowal zapalenie gardla ( szpital - weekend) i kolejny antybiotyk Amotax. Po amotaxie zaczela sie luszczyc skora z dloni wiec pediatra zawyrokowal ze przeszedl zakazenie paciorkowcem.Pediatra wyslal mnie do l...