Dodaj do ulubionych

Upadek dziecka

08.01.25, 16:22
Witam. Widziałem wiele postów tutaj o upadkach dzieci ale mimo wszystko muszę napisać swój.
Syn podczas zabawy na dmuchancach spadł z jednego ponieważ zamiast zjechać uciekł w drugą stronę i nie zdążyłem go złapać. Upadł centralnie na głowę z ok. 80cm. Guz odziwo mały , koloru żółtego, brak pęknięcia z zewnątrz. Brak senności oraz brak wydzieliny z uszu. Również nie zemdlał. Byliśmy u lekarza mówi, że czaszka twarda i., że jak nie było objawów to wszystko okej ale jak tu się nie przejmować swoim dzieckiem.
Ale do sedna. Minęło już parę tygodni od upadku i pod palcem przejeżdżając z góry na dół wyczuwalny jest "dołek" dosłownie minimalny. Pytanie jak to zbadać . Móglo się coś jeszcze wydarzyć pod spodem czy może to być po prostu ubytek naczynek pod skórą czy mogła np. wklesnac się delikatnie czaszka? Czy ona od razu pęka i to widać?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Upadek dziecka 12.01.25, 18:49
      Nie jestem lekarzem ale uważam że to może być pozostałości guza i to przejdzie na pewno również tam gdzie się uderzył to robi się stan zapalny skóry Natomiast jeśli by było coś poważnego to by już dawno było coś takiego niepokojącymi objawami pierwszymi niepokojącymi Objawami są wymioty czy miał wymioty
      • kalibovers22 Re: Upadek dziecka 19.01.25, 14:30
        A co jeżeli minęło już dużo czasu a to dalej jest?
        Wymiotow nie ma. Minęło już ok. 2-3 miesięcy .
        • kalibovers22 Re: Upadek dziecka 19.01.25, 14:30
          Oraz do jakiego lekarza się zgłosić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka