Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      drut

drut

(5 wyników)
    • Witam wszystkich remontujacych. Mam problem z mocowaniem waty do sciany, tzn. do drewnianego stelarza(łat). Mam pomysl, tylko nie wiem czy jest trafiony. Chce przymocowac ta wata drutem o sr 4 mm, a odleglosc miedzy latami wynosi 50 cm. Boje sie, ze pod wplywem ciepla i zimna (lato, zima) i z uplywem czasu moze drut sie skurczyc, a przy rozszerzaniu nie wroci na swoje miejsce. Co zrobic w tej sytuacji. Czekam na podpowiedzi i propozycje. Moze macie ine pomysly. Pozdrawiam, arabel...
    • dodam ze stopien przy drzwiach zewn. jest wysoko nad ziemią
    • znajomy elektryk namówił nas na założenie instalacji odgromowej. Mamy dom parterowy na osiedlu domków jednorodzinnych więc ryzyko uderzenie pioruna akurat w nasz dom nie jest chyba tak duże. Niestety na etapie kopania fundamentów została już położona "bednarka" a teraz przez zaizolowaniem domu instalacja została połozona pod styropianem. Zaczęłam jednak szukać informacji w internecie na temat odgromienia i widzę, ze po pierwsze oszpeci nam to dom (skrzynki w elewacji, druty na d...
    • SYTUACJA: Muszę zrobić murek zaporowy do parkingu - parking jest jak trapez o bokach A,B,C,D gdzie A to 6m opiera się o ścianę domu, C jest koło drogi obok naszego domu około 8 m, B i D to skosy około 4 m. Chciałbym odcinek B ograniczyć murkiem tak by nie zsypywała się ziemia i było to stabilne, tak by osobowe auto mogło stanąć blisko tego murku. Murek przy ścianie A miałby wysokość 1.6 m, przy ścianie C 0 m - czyli wystająca z ziemi część murka wyglądała by jak trójkąt prostokątny. ...
    • Zapragnęłam w adaptowanym strychu zostawić jedną ścianę z cegieł-a jak się okazuje, nie mogę ich doczysscić ładnie.Środkiem do czyszczenia cegieł-nie bardzo schodzi (knaufa), papierem ściernym-ciężka robota, nie za dobre efekty, zmywanie wodą i sczotką- ciut ciut poszło. A czym to zrobić tak ostatecznie dobrze?? I co zrobić ze starymi fugami, zaptrawa-kruszy sie na potęgę. Wydlubać, zagruntowac i dać z wierzchu nową? czy ktoś jeszcze walczy ze starymi cegłami??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się