efekty

(18 wyników)
  • Witam. Podobają takie efekty: i36.tinypic.com/2ptc87r.jpg Mam GIMPa, Inkscape, i ostatnio zainstalowałam Blender 2,49 (jerunie, nie wiem nawet, jak zacząć!). Najchętniej chciałabym uzyskać ten efekt w GIMPie, ale wyczytałam, że brush dynamiczny w GIMPie jest tylko przy korzystaniu z tabletem (nie mam). A przy okazji, to jaki tablet polecacie? A może ten efekt można uzyskać innym sposobem? Może nie chodzi o brush dynamiczny, a o inny efekt? Ktoś tutaj wie? Tooo zaczynaaaaa...
  • ..w PS 7.0 ? Żeby nie było niejasności - PS 7.0 nie pozwala na bezpośrednie tworzenie takich warstw dla filtrów (z tego co wiem to zostało dopiero wprowadzone w CS 3). Jak więc naljepiej osiągnąć taki efekt tzn. uzyskać efekt filtra, do którego na każdym etapie obróbki można wrócić i zmienić parametry ? Na razie stosuje rozwiązanie prowizoryczne w postaci skopiowania warswty i zastosowaniem filtra do warstwy skopiowanej. Zmiana Opacity / Krycia pozwala na zmiane parametrów (tj....
  • hejka. jak uzyskac taki efekt: www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=773629 www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=711411 www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=652818 jakie programy badz opcje w programach beda uzyteczne przy takim podrasowywaniu?
  • Kto wie jak nazywa się ten efekt i jakim programem można go osiagnać, wiem ze jest taki progrmam podaje się tyklko jakie zdjęcie ma wyjść zi z jakich ma je posklejać .. ale nei mam pojęcia jak program się nazywa :/ Jeżeli ktoś może pomoóc będe wdzięczny :) POZDRAWIAM :) www.galeria.uq.pl/data/media/4/femme.jpg
  • Hobbistycznie robię zdjęcia i chciałabym coś z nimi porobić w programie graficznym, trochę poprawić i podrasować.:) Jakich najczęsciej efektów używacie? Znacie moze jakieś strony z info jak poszerzać swoją wiedzę i wykorzystywać możliwosci tego programu w obróbce zdjęć? Dzękuję za info
  • Witam! Bardzo proszę, spójżcie na link który podaję: epiphone.com/default.asp?ProductID=211&CollectionID=6. Na tej gitarze widnieje wizerunek Boba Marleya. Ja poszukuję programu graficznego z efektem, który pozwalałby tworzyć właśnie takie wizerunki na podstawie zdjeć. Wiem, że taki program istnieje, ponieważ kiedyś przypadkowo bawiąc się komputerem kolegi znalazłem efekt który nazywał się "MONETA" po kliknięciu zdjecie uzyskało właśnie taki efekt jak na gitarze tyle że w szarym kolor...
  • widziałam kilka takich fotek.. intryguje mnie oookropnie jak uzyskać taki efekt???? Mam nadzieję, że tu na forum najdzie się ktoś z wiedzą na ten temat i podpowie jak zrobic coś takiego w photoshopie.. Przykładowe zdjęcie: crf.pl/btf/showpic2.php?gal=bkf_wyniki_07&plik=krupai www.foto.crf.pl/?str=ludzie Dziękuję za info.
  • mam pytanie.w jaki sposob tzn w jakim programie i jak nazywa sie efekt czarnego tla,tzn np postaci wynurzajacej sie z ciemnosci.taki np jak w linku www.photoblog.pl/riotgirl/7081899 prosze o podpowiedzi.dopiero ucze sie przerabiac zdjecia
  • dzień dobry, chciałabym zrobić zdjęcie, gdzie tylko jeden detal jest kolorowy, a reszta czarno-biała, coś takiego: tinyurl.com/qlhrs w czym proponujecie? ew. poprosiłabym o link do jakiegos samouczka :) i czy lepiej żebym zeszła na ziemię, bo to dość zaawansowane, a ja jestem laik :) dziękuje, pozdrawiam
  • Czy taki efekt uda mi się osiągnąć w GIMPie? proszę o poprowadzenie krok po kroku allegro.pl/158-164-extra-firmowki-dla-corci-mega-paka-i1293559733.html
  • Właśnie straciłem efekt kilkugodzinnej pracy, więc czym prędzej spieszę ostrzec innych. Rzecz dotyczy Corela w wersji 13. Ale nie sadzę żeby następne wersje były wolne od takich funkcjonalności. Pominę fakt, że w wypadku obrazka nieco większego (w moim wypadku chodziło o obrazek o wymiarach niecałe 60 na 30 cm @600dpi) przestają działać suwaki przewijania poziomego i pionowego przy dużym powiększeniu. Po dojściu mniej więcej do połowy obrazka widok przeskakuje na początek i obraz prz...
  • Jak zamienic zielony znak (konkretnie gwiade) tak, aby wydawalo sie ze jest ze zlota, ale z zachowaniem zieleni.. dziekuje:)
  • Witam. Przeglądając internet co i raz natrafiam na strony zrobione we flashu który przeżywa ostatnio swój renesans i wypiera standardowy układ. z moich obserwacji doszedłem do wniosków że ów zmianę mogę nazwać postępem ponieważ: -flash jest szybszy -wszystko zostanie wyświetlone dopiero jak się wczyta całość więc nie ma takich kwiatków że na skutek rwanego łączą połowa obrazków brakuje, backround się wykrzaczył itp -flash jest znacznie bardziej "user friendly", nie trzeba w tym siedzi...
  • Czy mogłby mi ktos wytłumaczyc [tylko jak chłop krowie na miedzy bo jestem ciemna jak tabaka w rogu w tych sprawach] jak przerobic zdjecia w photoshopie zeby wyglądały tak: www.allegro.pl/item296171781_bombowy_chlopak_80_86_megapak_40szt.html
  • Chce przypożądkować wiele obiektów do jednej scieżki. Wiem,że cos takiego mozna zrobić z tekstem,albo wykonać pędzel złożony z obiektów. Chodzi mi jednak o umieszczenie kilkunastu a nawet kilkudziesięciu obiektów na jednej scieżce,ułożonych chaotycznie. Czy jest w Illustratorze CS3 taka opcja? Pozdrawiam :]
  • Mam w photoshopie kolorowy obrazek ,którego kolory chcę zmienić.W jaki sposób wyrzucić wszystkie kolory,żeby został sam czarny kontur?
  • Witam. Zainstalowalem karte grafy tornado geforce4 mx 420 64MB w agp, sciagnalem sterowniki (najrozniejsze). Kazdy dzialal, nawet domyslne w windize. Problem jest taki, ze przy przeciaganiu okienek nastepuje efekt "slizgania sie" ciagne, faktycznie ciagne okienko po ekranie i wyglada to tak jakbym mial je na sznureczku o dl. 1 cm. Im mniejsza powierzchnia okna tym mniejszy efekt. Troche to denerwujace. Wiecie moze gdzie szukac przyczyny? pozdrawiam
  • Witam Czy ktoś może mi podpowiedzieć jakimi funkcjami w corel photo paint mogę dojść do takiego efektu zdjęcia jak w podanym linku. www.allegro.pl/item193659597_bluza_next.html Z aparatu takie fotki mi nie wychodzą. Zdjęcie wygląda jakby było w trójwymiarze, ma cienie , widać załamania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się