fioletta2 30.10.10, 08:22 Czy taki efekt uda mi się osiągnąć w GIMPie? proszę o poprowadzenie krok po kroku allegro.pl/158-164-extra-firmowki-dla-corci-mega-paka-i1293559733.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tastefully7 Re: prośba o pomoc 31.10.10, 12:05 Może chodzi jej o napisy na zdjęciach... Odpowiedz Link
fioletta2 Re: prośba o pomoc 31.10.10, 12:46 chodzi mi o obrobienie zdjęcia; nie wiem jak się do tego zabrać... Odpowiedz Link
fioletta2 Re: prośba o pomoc 31.10.10, 13:04 KOnkretnie interesuje mnie sposób opracowania zdjęc aukcji. Gimpa mam, ale poruszam się w nim po omacku. Wszystko co w nim robiłam, to wyostrzenie zdjęć rodzinnych i ramki do nich. Tło na zdjęciach z aukcji to fotografia makro czy w jakiś sposób obropbione? Próbowałam nanoszenia zdjęć na tło za pomocą Photo Experta, ale wychodzą takie...płaskie. Nie wiem jak osiągnąć taki efekt. Odpowiedz Link
yagnik Re: prośba o pomoc 31.10.10, 19:44 fioletta2 napisała: > KOnkretnie interesuje mnie sposób opracowania zdjęc aukcji. Gimpa mam, ale poru > szam się w nim po omacku. Wszystko co w nim robiłam, to wyostrzenie zdjęć rodzi > nnych i ramki do nich. Tło na zdjęciach z aukcji to fotografia makro czy w jaki > ś sposób obropbione? Próbowałam nanoszenia zdjęć na tło za pomocą Photo Experta > , ale wychodzą takie...płaskie. Nie wiem jak osiągnąć taki efekt. Ok więc na tym przykładzie: static.selabe.com/auctions/1513/images/5.jpg To nie jest żadna makrofotografia :-) Tłem zdjęcia jest materiał kurtki w powiększeniu (od dołu) natomiast wyżej jest kawałek jakiegoś innego materiałami z jakimiś "błyskotkami". Tło jest rozjaśnione. Na tym tle masz wycięte 3 kurtki, dwie od przodu i jedna od tyłu. Tyle. Tu masz "instruktaż" jak się wycina zdjęcia w Gimpie: www.youtube.com/watch?v=lre0y2WOLJY&feature=related reszta już chyba jest dla Ciebie zrozumiała Odpowiedz Link
fioletta2 Re: prośba o pomoc 01.11.10, 06:51 Z czego składa się zdjęcie wiem, ale tak jak napisałam, GIMP jest dla mnie póki co zagadką. Jak osiągnąć efekt powiększenia żeby obraz mimo wszystko był wyraźny? Mogę prosić krok po kroku? Wycinanie opanowałam, ale jak nakładam wycięte zdjęcie jakiejś części garderoby, to jest ona płaska i wygląda nieciekawie. Odpowiedz Link
tastefully7 Re: prośba o pomoc 01.11.10, 09:55 Ja zamówiłam sobie w necie tę książkę: helion.pl/ksiazki/gimp_praktyczne_projekty_wydanie_ii_wlodzimierz_gajda,gimpga.htm Odpowiedz Link
fioletta2 Re: prośba o pomoc 01.11.10, 10:46 Dziękuję bardzo. Chyba skuszę się na tę książkę, bo zdjęcia na Twoim blogu są fantastyczne! Pozdrawiam i dziekuję:) Odpowiedz Link
tastefully7 Re: prośba o pomoc 03.11.10, 21:33 fioletta2 napisała: > Dziękuję bardzo. Chyba skuszę się na tę książkę, bo zdjęcia na Twoim blogu są f > antastyczne! > Pozdrawiam i dziekuję:) Fioletta, dopiero dzisiaj dostałam kurierem tę książkę :) Z GIMP-a jestem zielona, dopiero się uczę :) Ale dziękuję za pochwałę moich zdjęć :) Odpowiedz Link
camel_3d Re: prośba o pomoc 01.11.10, 21:47 fioletta2 napisała: > Z czego składa się zdjęcie wiem, ale tak jak napisałam, GIMP jest dla mnie póki > co zagadką. Jak osiągnąć efekt powiększenia żeby obraz mimo wszystko był wyraź > ny? a moze zrobic zdjecie z bliska? Odpowiedz Link