-
Nie wiem czy to odpowiednie forum... Ale gaz pieprzowy można uznać za pewnego rodzaju broń. Ostatnio myślałem o zakupie tego specyfiku, do samoobrony oczywiście. Czy ktoś ma tu doświadczenia z użyciem tego specyfiku? Jak zachowuje się potraktowana nim osoba, czy jest w stanie dalej atakować np nożem?
-
Dlaczego polskie władze nie informują że dostarczamy gaz na Ukrainę i w jakiej cenie?
Jakie są warunki płatnosci i kto to ustalił? A my gaz kupujemy w dużo wyższej cenie niż Rosja zaproponowała Ukrainie.
-
Znajomy z pracy anglik, udziela się w Muzeum W Bovington. Wpadł im w ręce BRDM-1
sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/397418_4669135918616_1843848372_n.jpg
sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/71827_4669133518556_1154879774_n.jpg
Mają problem z uruchomieniem silnika, zwrócił się z prośba do mnie, czy nie mógłbym poszukac
ustawień gaźnika silnika Gaz-40P. W języku angielskim nic nie znalazł.
"Hi! I need information on gaz 40p straight six engine . mainly carburettor settings"
-
www.ekonomia24.pl/artykul/532645,942863-Polska-nie-ma-gazu-lupkowego--Winny-przecinek.html
-
Witam, mam do Was pytanie, jestem kobietą i na co dzień jeżdżę taksówką.... chciałabym kupić sobie "coś dla własnego bezpieczeństwa" pomyślałam o gazie pieprzowym, podobno łatwy w użyciu i skuteczny znalazłam takie centrum-broni.pl/c/48/gaz-pieprzowy.html czy ktoś może mi doradzić który jest najlepszy?
-
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,10508871,Gaz_lupkowy_zmniejszy_nasza_zaleznosc___Gazprom_bedzie.html
możemy się spodziewać wściekłej propagandy antyłupkowej na forach, szczególnie z argumentem typu "gadblesju wyciśnie nas jak cytrynę za półdarmo";)
zastanawiam się czy gazprom nie będzie zmuszał organy bolszewickie do zabójstw(katastrofa smoleńska jest tak jakby demem możliwości) a w ostateczności do rozwiązań wojennych?;)
-
-- Jak w temacie, jaki dobry, mocny gaz do obrony i gdzie można takowy kupić? Z góry dzięi za info.
Slow down & Chill
-
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,10237327,Kreml__sympatia_Janukowycza_do_Polski_przekracza_szanse.html
Wiktor Janukowycz zadziwia swoimi priorytetami. Polskę nazywa strategicznym sojusznikiem Ukrainy, a UE - podstawowym nosicielem wartości. Oznacza to, że przekreśla on możliwość integracji z Federacją Rosyjską, Białorusią i Kazachstanem
o proszę warto było tak stawiać na Juszczenkę?
która Banderę zrobił bohaterem narodowym
A Janukowicz ma polskie korzenie
"jesteśmy przekona...
-
Witam, potrzebuję gazu lub może jakiejś broni gazowej do samoobrony
albo czegoś innego, nie wiem nie znam się na tym do końca. Dlatego
liczę na waszą pomoc. Kryteria : żeby to coś było możliwie małe,
mieściło się w kieszeni od bojówek/jeansów. Proste w użyciu, szybkie i
możliwie jak najtańsze. Liczę na pomoc w linkach.
-
To już jest oficjalne. Reżim używa gaz Sarin przeciwko ludności. Zaraz wszyscy pro syryjscy skocza, ale cały świat już wie i milczy tylko...
-
zastanawia mnie jedna kwestia: czy faktycznie można wykorzystać bojowo statek wypełniony gazem ziemnym? czy faktycznie, jak to sugeruje autor niniejszego artykułu, jest to pływająca bomba o sile wybuchu 55 razy przewyższającej moc pierwszych bomb atomowych zrzuconych na Japonię? (patrz: akapit "Gaz ziemny..", p.2).
www.oilpeak.pl/gaz-ziemny.htmpzdr
-
I co wy na to ?
Wypada powiedziec paru osobom "dziekuje"
-
-
On December 2, 1943 about fifty ships lay waiting to unload in Bari, Italy.
Suddenly the German Luftwaffe thundered out of the sky. In twenty minutes,
the raid became the worst bombing of Allied troops since Pearl Harbor.
Seventeen Allied ships were destroyed and thousands were killed. A Liberty
ship carrying mustard gas exploded, raining death into the air and waters of
Bari. Yet, to this day, few know of the disaster. This is the complete story.
Ok, czy ktos cos o tym slysza...
-
Dlaczego saddam nie uzyl gazu, skoro go posiadal(wg.buscha), posiadali
irakczycy bron masowego razenia czy nie ?
-
www.cire.pl/item,68279,1,0,0,0,0,0,w-2020-r-usa-moga-eksportowac-nawet-190-mld-metrow-szesc-gazu-rocznie.html
I złote miały byc karpie:)))
Mozemy juz spiewac liliputanie: "miałes chamie złoty rog ostał ci sie jeno sznur"
:)))
To dobrze ze włąsnie rozpływa sie kolejny pomysł na restytucje imperium zła..., teraz jako imperium energetyczne...
:)))
To jeszcze tylko pare lat...
:))
I to nie liczac wydobycia spadku exportu do innych krajów i pojawienia sie nowych znaczacych konkure...
-
Witam,
mam pytanie odnośnie samoobrony, a dokładniej broni gazowej. jak wiadomo w naszym kraju dostac pozwolenie graniczy z cudem, ale ostatnio znalazłem w necie cos co ma podobną zasade działanie jak broń gazowa - i pytanie do was: czy warto w to inwestować ? czy lepiej jakis dobry gaz pieprzowy kupić, przykładowo taki żelowy ?
-
Chodzi mi o pistolet. Proszę o opinie - skuteczność itd. Wady i zalety. Z
góry dziękuję.
-
sdelanounas.ru/blogs/23297/
Wczoraj uruchomiono 2 nitke "Nord Stream"