gaz

(50 wyników)
  • Mamy z mężem mały konflikt. Mnie marzy się płyta indukcyjna, a mąż twierdzi, ze jak mamy w domu gaz, to trzeba kupić płytę gazową. Mąż twierdzi, że indukcja wychodzi bardzo drogo (sporo pichcę), a dla mnie płyta to wygoda, elegancja i praktyczność. Czy ktoś może mi dać jakieś aktualne zestawienie kosztów używania gazu, a ind, zanim się pozabijamy w tym temacie :D Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Witam, w ramach szukania oszczędności zastanawiam się co wychodzi taniej - gotowac wodę na herbatę w czajniku na gazie, czy nadal używać dzbanka elektrycznego?
  • Jesli ktos z was mial gaz a teraz kuhenke elektr.Ewentualnie odwrotnie to czy widzicie roznice?A jesli -to jaka?Ja osobiscie uwazam,ze gaz jest o wiele leprzy i tanszy.
  • jaki model polecacie?Interesuje mnie szczególnie GHGS 84412 i GHGG 85512?
  • Jakie macie doświadczenia i opinie na temat płyty na prąd.Czy rachunki są duzo wyzsze i czy to prawda, że dłużej się gotuje na płycie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • tak słyszałam.. a niestety mieszkanie które kupiłam jest pozbawione trzeciej fazy. i dlatego nie mogę zainstalować sobie płyty elektrycznej. bardzo mi zależy by mieć płytę zamiast zwykłych standartowych palników. ale.. podobno .. są już płyty ceramiczne zasilane gazem.. czy ktoś z Was o tym słyszał? jeśli tak to jakie są opinie na ten temat. bardzo mnie to interesuje.
  • Proponuje utworzyc taką listę w oparciu o wasze doświadczenia.Proszę wpisujcie się.
  • Mam pewien problem. Otóż w mojej kuchni instalacja gazowa poprowadzona jest wysoko, nad górnymi szafkami. Chciałabym zamontować okap,który miałby działać jako wyciągnik do wentylacj, ale zastanawiam się, czy w tej sytuacji d asie to zrobić, bo przez okap musiałby przechodzic rura do gazu. Czy mogę w tej sytuacji zainstalowac okap w ten sposób, czy pozostaje mi jedynie pochłaniacz i wymiana filtrów. Bardzo proszę o pomoc.
  • Myślę, że temat jest jak najbardziej na to forum - potrzebuję opinii osób używających płyty indukcyjnej nie tylko do podgrzewania wody. Muszę się zdecydować, jaką płytę mam założyć - gaz czy indukcję. Pan, który kuchnię ogląda wyłącznie podczas spożywania czegoś chce indukcyjną. Ja uważam, że gazowa jest lepsza. Cena ma znaczenie drugorzędne - nie ja płacę :D Ale naczytałam się różnych rzeczy i teraz nie wiem - czy indukcja oprócz ładnego wyglądu coś daje? Jak się na niej smaży? Da się na ind...
  • zaczyna mnie nosić z nerwów. Obleciałam już większość miejsc z dużą ilością sprzętu AGD i nadal jestem cytując klasyka w tak zwanej czarnej ( l ). Interesuje mnie taki chłodny skandynawski design czyli jak najwięcej metalu jak w AGD ze sklepu na I :): ozłocę za namiar na hurtownię/sklep z wielkim wyborem (Kraków i okolice)lub konkretny namiar doświadczonych. Chętnie również poczytam opinie użytkowników lodówki za wskazówki sugestie i pomoc wszelką będę wdzięczna pozdra...
  • zaczyna mnie nosić z nerwów. Obleciałam już większość miejsc z dużą ilością sprzętu AGD i nadal jestem cytując klasyka w tak zwanej czarnej ( l ). Interesuje mnie taki chłodny skandynawski design czyli jak najwięcej metalu jak w AGD ze sklepu na I :): ozłocę za namiar na hurtownię/sklep z wielkim wyborem (Kraków i okolice)lub konkretny namiar doświadczonych. Chętnie również poczytam opinie użytkowników lodówki za wskazówki sugestie i pomoc wszelka będę wdzięczna pozdraw...
  • Wybaczcie, że pytanie jest trochę poza wątkiem (dotyczy raczej kuchni jako warsztatu niż kuchni jako czynności), ale noszę się z zamiarem zanabycia płyty indukcyjnej i chciałem zasięgnąć opinii praktyków a nie marketingowców ;) Jakie są wasze opinie? Dobre to, czy przereklamowane; sprawdza się czy niebardzo.
  • Mam jedną w domu, bardzo się sprawdza - 10 lat bez usterki - ale nie mogę znaleźć do niej instrukcji obsługi ;). Zanim ją znajdę pewnie minie trochę czasu, może podpowiecie jakieś nowsze modele? Wymagania: 4 "palniki", blokada antydzieciowa, sterowanie raczej dotykowe - tak sie przyzwyczaiłam, choć czytałam tu na forum, ze polecają też takie z pokrętłami. Ta nasza indukcja ma płytę Schott Ceran. W blacie mam dziurę wielkości 47x55. (może uniwersalny rozmiar, nie mam pojęcia...) Ale to ...
  • Kuchenka z mastercooka już drugi raz mi się popsuła, teraz chcę kupić inną, ale juz bez elektroniki i wodotrysków, i jak najtańszą, zakładając, że znów za 4 lata nie bedzie się opłacać naprawiać, co kupić ? Amica? Elektrolux? Może znów mastercook? pozdrawiam
  • Poradźcie, która lepsza. Muszę wymienić moją starą i napaliłam się na gazową, bo to mniej kłopotu z garami (nie trzeba specjalnych), pewna i stała regulacja płomienia, no i w ogóle. Już byłam w zasadzie zdecydowana, kiedy nagle moja mama zaczęła mnie namawiać na elektryczną z płytą ceramiczną. Nie wiem co robić, bo jestem zapalonym kucharzem i chciałabym mieć kuchenkę najlepszą pod względem gotowania (w tym też najzdrowszą). I teraz nie wiem czy gaz czy prąd??
  • potrzebuje na szybko plyte kuchenna-lepsza elektryczna czy gazowa?ktora bezpieczniejsza? A moze lepszym rozwiazaniem bedzie kuchenka gazowa z elektrycznym piekarnikiem?
  • gdzie można taki kupić? oczywiście tanio :) Przeszukałam wszystkie sklepy z gospodarstwem domowym w okolicy łącznie z media markt, hipermaketami itp.. i wszędzie otwierają oczy ze zdziwienia. Na allegro najtanszy jest za 60 zł..
  • Chciałabym zamienic płyte gazowa na elektryczna. 4 osobowa rodzina , sniadanie , obiad codziennie , kolacja. Ile mam miesiecznie doliczyc za prad . ??? Jaka to jest kwota ???? 100zł 200, 500 ? Pytam powaznie , od tego jest uzalezniona decyzja płyta gazowa, czy elektryczna. Boję się , że rachunki będą kosmiczne-tak mnie wszyscy straszą , tylko , ze Ci wszyscy nie maja porównania bo maja płyty gazowe:)
  • witam serdecznie mam dylemat kuchnia gazowa czy elektryczna płyta bardzo prosze o opinie uzytkowików , bo nie wiem co mam kupic , pozdrawiam
  • Błagam o pomoc, zamierzam kupić kuchenkę gaz-elektr. ale tego jest zatrzęsienie na rynku i nie wiem ktora wybrać. Na pewno ma być stal nierdzewna bądź srebrna, z metalową płytą, wolnostojąca, 4 palniki gazowe, elektryczny piekarnik z termoobiegiem, programator ekektroniczny, zapalarka. Może ktoś moglby podpowiedziec jaka firma bedzie tu najlepsza? Mastercook, amica, indesit, elektrolux, bosch, beko, zanussi, gorenje, ardo, aeg... czy moze jeszcze jakie inne cudo? Jak dla mnie to t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się