jaskra

(4 wyniki)
  • Badania dna oka wykazały że mam za inny kształ nerwu wzrowkowego niż prawidłowy. Ciśnienie gałkowe mam dobre, a ogólne niskie.Lekarz twierdzi, że nie mam jaskry , bo taka moja uroda ,że mam taki kształt nerwu, ale że jestem w grupie ryzyka i powinnam zakrapiać oczy 2 razy dziennie betamonem.Kropiłam jakiś czas ale zauważyłam, że mnie bolały oczy i miałam bardzo wrażliwe na światło. Ostanio skończyły mi się krople i od pół roku nie kropię, i jest ok.To ja już nie wiem co mam robi...
  • Od kilku dni bolą mnie oczy i głowa.Wczoraj w pracy zasłablam ,dosłownie nie mogłam utrzymać pionu,strasznie kręciło mi się w głowie,mdliło mnie+ okropny ból glowy i oczu.Mąż zawiózł mnie do lekarza,EKG ok.ciśnienie 115\58 trochę niskie ale nigdy nie miałam wysokiego...Koleżanka w pracy straszy mnie jaskrą ,ona ma i twierdzi ,że tak się u niej zaczynało .Lekarz chyba też podejżewa coś w tym kierunku bo dał skierowanie do okulisty na badanie ciśnienia śródgałkowego.Idę w poniedział...
  • Czy mając rozpoznane początki jaskry mogę rodzić naturalnie, czy wskazana jest cesarka???
  • /lekarz stwierdził u mnie lekkie zmętnienie soczewki w jedym oku. No i powiedzial że to początki jasry czy zaćmy no w każdym razie chyba to samo. Kazał jeśc czarne pożeczki i jagody i tyle. Czy ktoś może ma podobny problem i czy sa jakieś leki żeby to powstrzymać. nie iwem czy mam spoac spokojnie czy poszukac innego okulisty. prosze o radę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się