jaskra

(5 wyników)
  • Prosze o Wasze doświadczenia. Jestem mamą miesięcznego chłopca, który z racji niedotlenienia okołoporodowego został skierowany na konsultację okulistyczną. W katowickiej klinice pani dr znalazła coś co ją zaniepokoiło i skonsultowała się z innym lekarzem. Drugi lekarz także dopatrzył się czegoś w oczach naszego dziecka i powiedzieli nam tylko, ze podejrzewają jaskrę. Skierowano nas do neurologa jednak wizyta dopiero za 3 tygodnie. Doczytałam, ze objawy jaskry to łzawienie oczu, ...
  • dziewczyny czy słyszałyście coś na temat zabiegu przeciw jaskrowego. Zabieg polega na zamrożeniu płynu w oku przy temperaturze -70 stopniach.
  • Witam! Piszę do Was bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj bylismy z nasza 2,5 letnią córką na kontroli w Katowicach na ceglanej, akurat była dr Dolocik. I tu szok, dowiedzieliśmy się że Hania jest zagrożona jaskrą (po badaniu wyszło że narazie jaskry nie ma), ma większą żyłę w prawym oku( cokolwiek to znaczy) i tak jakby za mało było dokrwione lewe oczko. USG dobre, ciśnienie w normie, dno oka dobre. Ale dziś, przypomniałam sobie, że Hania gdzieś do 10 miesiąca życia nie bardzo potra...
  • Mam taki problem z synem że od 3 lat nie jest zdiagnozowany odnosnie jaskry. Poszukuje dobrego specjalisty w tej dziedzinie.Ma zmienione tarcze i nie wiadomo czy to jego uroda czy choroba.Dodam ze czesto boli go głowa.
  • Witam, może niezbyt uważnie szukałam, ale czy są tu mamy których dzieci miały wszczepione soczewki miękkie odrazu przy usunięciu zaćmy? Mój synek miał wszczepione soczewki w 4 i 5 miesiącu. Zaraz potem pojawiła się zaćma wtórna, lekarz który przeprowadził dwie pierwsze operacje zostawił nas na pastwę losu, znależliśmy innego, który podjął się leczenia. Nie wiem czy ta zaćma wtórna to jedyne powikłanie którego powinnam się teraz obawiać, czy może jest coś jeszcze o czym mnie nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się