jemen

(4 wyniki)
  • Próbowałem dziś odszukać mój wątek o jemeńskim konflikcie. Typowy konflikt militarny, wojenny. Większość informacji o działaniach zbrojnych i konsternacja z powodu "omijania" tego konfliktu przez polskie media. Żadnych informacji stricte politycznych. Był to już drugi mój autorski wątek o tej sprawie. I co? I psychomaszynka do mielenia postów również go usunęła. Nie mogę go jakość znależć. Zaczyna mnie to frustrować. Czy psychuś mógłby mi napisać, dlaczego usuwa te wątki? Co mu w nich n...
  • www.idexnews.com/Idex%202005.asp/News/66
  • Ka-50(4)

Ka-50 to niewątpliwie bardzo ciekawa konstrukcja. Żal, że raczej bez szans na rozwój - zakup przez ZEA tych paru sztuk raczej niczego nie zmieni. Dlaczego? Biuro Kamowa przegrywa w starciu z biurem Mila (wpływy, łapówki, rosyjskie realia), czy też sama konstrukcja to ślepa uliczka? Ka-50 to pierwszy śmigłowiec z jednoosobową załogą w układzie współosiowym. Ma system ratunkowy z fotelem wyrzucanym. Koncepcja typowa dla konstrukcji myśliwskich. Jest szybki. Cziornaja Akuła r...
  • Przy okazji wizyty Belki w Azji Pd-wsch. ogłoszono już finalizację (w końcu... i miejmy nadzieję że bez kolejnych niespodzianek) kontraktu na Skytrucki do Indonezji, ponadto uzgodniono kontrakt na Poprady i jakąś wersję ZU-23-2... Teraz chyba przenieśliśmy się na Filipiny (cytat za Rzepą): "(...)W czwartek zakończono w Manili rozmowy biznesowe z udziałem premiera Marka Belki. Potwierdził on gotowość udzielenia Filipinom kredytu rządowego w wysokości ok. 140 mln USD. Nieoficjalnie wiadom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się