Forum Komputery Wirusy, trojany, spyware
ZMIEŃ
      komunikator

komunikator

(5 wyników)
    • Oo paru dni coś mi strasznie haczy, skanowałem się Avastem, coś tam znalazł i na moją "prośbę" usunął mimo tego że nie mógł przeskanować, panda online nic nie znalazła ale za to GFI Trojan scan wyrzucił sporą listę, niestety tylko część z tego zdeinfekoawł. Poardźcie mądrzy ludkowie co mam zrobić, proszę Logfile of HijackThis v1.99.0 Scan saved at 12:54:27, on 05-05-04 Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106) Running processes: ...
    • "Jak podało CERT Polska, odkryto lukę w komunikatorze internetowym Gadu-Gadu. Jest ona związana z możliwością wysyłania obrazków. Funkcja ta jest prawdopodobnie dostępna we wszystkich wersjach tego komunikatora. Luka związana jest z błędem przepełnienia sterty. Odpowiednio spreparowana wiadomość może doprowadzić do zdalnego wykonania kodu umieszczonego na maszynie ofiary. Aby mogło dojść do ataku, musi być spełnionych kilka warunków, m.in. atakujący musi znajdować się w liście...
    • Prosze o sprawdzenie loga. Mam problem z komunikatorami (GG, Skype)- sa blokowanw, oraz nie moge uaktualnic Ad aware i Spyboot S&D. Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 10:07:43 PM, on 12/13/2006 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WI...
    • Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 18:20:27, on 2005-05-20 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe C:\WINDOWS\s...
    • Komp mi sie zawiesza i nie wiem co robić. Zawiesza się głównie podczas skanowania antywirusem (jakimkolwiek), ale nie tylko. Oczywiście zrobiłem format i to pare razy. Instalowałem różne wersje XP, oczywiście aktualizowałem, mam service packa2, Kasperski pilnuje cały czas, od niedawna także AVG. Nic nie pomaga. Więc to może nie wirusy? Nie mam juz pomysłów. Proszę, może ktoś wie co mu dolega?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się