zadz.iora
23.08.16, 20:19
Hej, zacznę tak, że lapka mi szlag trafił. Może nie do końca, bo jednak nadal się odpala (Samsung, Win 10), ale:
- nie łączy z internetem, mimo, że router działa bez zarzutu (sprawdzone na innym kompie). Zarówno wifi jak i kabel wykrywa sygnał, wyświetla jako połączony z netem (w przeglądarce tak jakby ładują się same favicony stron, ale reszta strony już nie); wyskakuje błąd "nie można znaleźć adresu DNS witryny"
- ledwo włącze laptopa, pojawia się komunikat błędu zapory windows (zapora wyłączona), nie mogę jej włączyć jako administrator - próbowałam przywrócić system z datą sprzed miesiąca, nic nie pomogło "program naprawa automatyczna nie mógł naprawić komputera"
- zaczęło też nagle prosić o aktywację (?!) systemu windows, a mam oryginalny (no i bez neta i tak nic nie mogę zdziałać)
(Chyba) wszystko z tego linka zostało przerobione: support.microsoft.com/pl-pl/kb/2530126 i nadal nic. Mam błąd 0x8007042c
Co to za cholera? Umie ktoś pomóc? Czy zostaje mi serwis? Będę wdzięczna za każde info, niestety do tej pory nikt nie umiał mi pomóc :/