Dodaj do ulubionych

'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku

23.08.16, 20:19
Hej, zacznę tak, że lapka mi szlag trafił. Może nie do końca, bo jednak nadal się odpala (Samsung, Win 10), ale:

- nie łączy z internetem, mimo, że router działa bez zarzutu (sprawdzone na innym kompie). Zarówno wifi jak i kabel wykrywa sygnał, wyświetla jako połączony z netem (w przeglądarce tak jakby ładują się same favicony stron, ale reszta strony już nie); wyskakuje błąd "nie można znaleźć adresu DNS witryny"

- ledwo włącze laptopa, pojawia się komunikat błędu zapory windows (zapora wyłączona), nie mogę jej włączyć jako administrator - próbowałam przywrócić system z datą sprzed miesiąca, nic nie pomogło "program naprawa automatyczna nie mógł naprawić komputera"

- zaczęło też nagle prosić o aktywację (?!) systemu windows, a mam oryginalny (no i bez neta i tak nic nie mogę zdziałać)

(Chyba) wszystko z tego linka zostało przerobione: support.microsoft.com/pl-pl/kb/2530126 i nadal nic. Mam błąd 0x8007042c

Co to za cholera? Umie ktoś pomóc? Czy zostaje mi serwis? Będę wdzięczna za każde info, niestety do tej pory nikt nie umiał mi pomóc :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.16, 09:32
      Uzyj przywracania systemu o ile oczywiscie masz jakies punkty.
    • zadz.iora Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku 24.08.16, 12:40
      zadz.iora napisała:

> próbowałam przywrócić system
      > z datą sprzed miesiąca, nic nie pomogło "program naprawa automatyczna nie mógł
      > naprawić komputera"

niestety nic z tego :/
      • Gość: Kolobos Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.16, 09:16
        Zrob skan przy pomocy FRST, logi (Frst.txt oraz addition.txt), wklej na wklej.org i podaj linki.
        www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
        • zadz.iora Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku 25.08.16, 18:16
          Serdeczne dzięki, oto linki:
          addition.txt : wklej.org/id/2793711/

frst.txt: wklej.org/id/2793715/

Czarna magia...Będę wdzięczna, jeśli będziesz w stanie coś pomóc :)
          • kolobos Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku 25.08.16, 20:04
            Sporo uslug nie startuje (odmowa dostepu), raczej nie ma sensu w tym grzebac.

Masz Windows 10, wiec sprobuj uzyc resetowania ustawien do stanu poczatkowego.
            support.microsoft.com/pl-pl/help/12415/windows-10-recovery-options

Wczesniej zgraj wazne dane na pendrive'a lub inny nosnik.
            • zadz.iora Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku 25.08.16, 22:19
              Kurcze, serio nie widzisz innego rozwiązania? Nienawidzę resetować systemu i bawić się w zgrywanie pierdyliarda danych :/

• Gość: Łukasz Re: 'Zapora Windows jest wyłączona', helpunku IP: 46.166.148.* 08.11.16, 19:19
                Niestety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka