pletwa3 10.06.02, 11:21 Kupiłam paczkę mrożonych paluszków krabowych - i co dalej? Nigdy nic z tego nie robiłam, jak je smacznie przyrządzić? Proszę o pomysły. Pozdrowienia, Płetwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sz Re: paluszki krabowe IP: *.atr.bydgoszcz.pl 10.06.02, 13:39 hmmm paluszki jesteś świadoma że te paluszki do do smaku kraba mają się jak trzy do jednego? czyli raczej nijak... PS tak tylko piszę, nie chcę byś sie a priori do kraba zraziła ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: paluszki krabowe 10.06.02, 15:29 mozna dodac do salatek, z selerem ,szczypiorkiem, rzodkiewka sos majonezowo- jogurtowy mozna zjadac same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: paluszki krabowe IP: *.we.client2.attbi.com 10.06.02, 18:13 pletwa3 napisał(a): > Kupiłam paczkę mrożonych paluszków krabowych - i co dalej? Nigdy nic z tego nie > > robiłam, jak je smacznie przyrządzić? Proszę o pomysły. > Pozdrowienia, > Płetwa A co to sa paluszki krabowe ? Czy moze sa to takie bialo - czerwone waleczki imitacji kraba ? Jesli to jest TO , to mozesz zrobic Z TEGO saladke , Z TYM saladke, tak, jak byc miala mieso w krabow. Nie jest az tak smaczne, ale .. ekonomiczne i wcale niezle . Daj znac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krab Re: paluszki krabowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 21:11 > A co to sa paluszki krabowe ? Czy moze sa to takie bialo - czerwone waleczki > imitacji kraba ? chiba ;-) tam insajd jest zapach z kraba i jakieś vehiculum tabuletum nie polecam państwu zdecydowanie odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: paluszki krabowe IP: *.we.client2.attbi.com 10.06.02, 21:14 Gość portalu: krab napisał(a): > > > A co to sa paluszki krabowe ? Czy moze sa to takie bialo - czerwone walec > zki > > imitacji kraba ? > > chiba ;-) > > tam insajd jest zapach z kraba i jakieś vehiculum tabuletum > > nie polecam państwu > > zdecydowanie odradzam Krab ! Pamietaj o zachowaniu gatunku !!! Jak nie, to ciebie dorwiemy !! :- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz-KRAB Re: paluszki krabowe IP: *.atr.bydgoszcz.pl 11.06.02, 10:54 > Krab ! Pamietaj o zachowaniu gatunku !!! Jak nie, to ciebie dorwiemy !! :- > )))) ach ;-)) pamietam takie cuś dom w bretani stary kamienny (tam wszystkie takie som) stol zmontopwany z dwoch stolow i drzwi na stole (mam zdjecie) kraby, langustynki, slimaki morskie, krewety, naczynka z wodom cytrynowo do maczania ronkuff i dziadki do orzechow do lupania krabuff jessus, bede umieral to na pewno ten obraz mnie przed oczami przeleci pozdrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova. Re: paluszki krabowe IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.06.02, 12:16 sałatka z paluszków krabowych: pokroic paluszki krabowe w "niteczki"(podobnie do makaronu), dodać zielony groszek z puszki (niekoniecznie cała puszka) oraz odrobinę majonezu ,do smaku dodać sok z cytryny oraz pieprz. Smacznego bo sałatka jest naprawde pyszna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: paluszki krabowe IP: 194.204.133.* 11.06.02, 12:27 przepis mojej teściowej - superpycha: 1 rządek paluszków 1 ugotowane jajko i małą cebulę ew szczypiorek poszatkować dodać majonez helmanns babuni, ja dodaje jeszcze pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: paluszki krabowe IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 14.06.02, 13:29 Radze nie jest tego swinstwa bo to z krabami niewiele ma wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz TAK!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 14:48 brawo! głos z FRANCJI! glos PRAWDY!! ukłony dla Ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaag1 Re: paluszki krabowe 14.06.02, 15:45 Krabowe, nie krabowe, wazne ze pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: paluszki krabowe/do sz, krab, sz-krab :-))) IP: *.we.client2.attbi.com 14.06.02, 16:58 Gość portalu: Milene napisał(a): > Radze nie jest tego swinstwa bo to z krabami niewiele ma wspolnego. Co sie dzieje ? Czy ty sie wypalasz , czy co ? Najpierw byl sz-krab, pozniej juz tylko krab a teraz tylko sz zostalo !! :-)))) ? Moze troche proteiny ( swieza rybka ) ci potrzeba ?:-))) Kraba zbytnio te paluszki w smaku nie przypominaja, ale nie sa takie zle. Mozna z nich wiele fajnych potraw na szybko zrobic. Ja bardzo lubie je na stalacie + dodatki ( pomidor, jajko, groszek itd) albo w tacos z avocado, salsa, szatkowana kapustka itd . SMACZNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: paluszki krabowe/do sz, krab, sz-krab :-))) IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 14.06.02, 22:40 Kiedys ogladalam reportaz o tym z czego sie robi paluszki krabowe i od tej pory juz nigdy ich nie kupilam. Smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: paluszki krabowe IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 14.06.02, 23:00 Chcecie wiedziec z czego robi sie paluszki krabowe ? Teraz w dobie zywnosci przemyslowej robi sie je glownie z ....ryby. Dodaje sie tylko aromat kraba albo langusty. A reszta to maka, olej i bialko. Oczywiscie sa zjadliwe ale nie jest to na pewno potrawa dla smakoszy. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: paluszki krabowe- zjadłam i żyję!!! 17.06.02, 09:32 Dzięki za sugestie dotyczące sałatek z użyciem paluszków. Zrobiłam w końcu coś, w czym wykorzystałam kilka przepisów : paluszki, szczypiorek, jajko na twardo, ogórek konserwowy, groszek z puszki, majonez, cytryna, pieprz. Było naprawdę pyszne! A jeśli chodzi o skład paluszków - to ja dobrze wiem, że to nie z kraba - w końcu umiem czytać, a informacja na opakowaniu istnieje. Ale czy dlatego mam ich nie jeść? Ryby też są jadalne. Pozdr, płetwa Odpowiedz Link Zgłoś